Όμιλος Σιακανδάρη

Όμιλος Σιακανδάρη: Βασικό γρανάζι της Κυκλικής Οικονομίας για την Ελλάδα

Η κυκλική οικονομία δεν είναι απλά ένας όρος του συρμού, μια τάση της εποχής, αλλά μια αναγκαιότητα προκειμένου να διασωθεί ο περιβαλλοντικά πληγωμένος πλανήτης μας. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που λέξεις-κλειδιά της μορφής «ανακύκλωση κοντά μου» στις μηχανές αναζήτησης του διαδικτύου παρουσιάζουν εκθετική άνοδο τα τελευταία χρόνια. Επιστέγασμα του τεράστιου προβληματισμού για τη διάσωση του […]

Η κυκλική οικονομία δεν είναι απλά ένας όρος του συρμού, μια τάση της εποχής, αλλά μια αναγκαιότητα προκειμένου να διασωθεί ο περιβαλλοντικά πληγωμένος πλανήτης μας. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που λέξεις-κλειδιά της μορφής «ανακύκλωση κοντά μου» στις μηχανές αναζήτησης του διαδικτύου παρουσιάζουν εκθετική άνοδο τα τελευταία χρόνια. Επιστέγασμα του τεράστιου προβληματισμού για τη διάσωση του οικοσυστήματος του πλανήτη μας, μάλιστα, αποτέλεσε η υπογραφή της περίφημης πράσινης συμφωνίας (Green Deal) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θέτοντας τις βάσεις για πολιτικές ορθής διαχείρισης των περιορισμένων φυσικών πόρων και διασφάλιση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας.

Πως όμως μπορεί να υλοποιηθεί στην πράξη ένας τόσο φιλόδοξος στόχος και ποιος ακριβώς έχει αναλάβει αυτόν τον ρόλο;

Η απάντηση βρίσκεται στα μοντέλα καθετοποιημένης και ολιστικής προσέγγισης. Ο όμιλος Σιακανδάρη, ως ο κορυφαίος καθετοποιημένος πάροχος υπηρεσιών ανακύκλωσης και διαχείρισης στερεών αποβλήτων στην ελληνική αγορά, έχει να επιδείξει την επίτευξη πραγματικού zero waste αποτελέσματος μέσω του έργου του. Σταθερά προσανατολισμένος στις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης (οικονομική ευημερία, προστασία του περιβάλλοντος και κοινωνική συνοχή) λειτουργεί υπεύθυνα σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων του.

Αξιοποιώντας κάθε ανακυκλώσιμο υλικό και κομποστοποιώντας όλα τα οργανικά απόβλητα, αποτελεί το πλέον βέλτιστο περιβαλλοντικά επιχειρηματικό πρότυπο γιατί όχι απλά παράγει μηδενικό υπόλειμμα για ταφή, αλλά και ό,τι απορριμματικό υπόλειμμα προκύπτει το μετατρέπει σε εναλλακτικό πράσινο καύσιμο. Έτσι καταφέρνει ανάκτηση τόσο μάζας, όσο και ενέργειας.

Η ύψιστη τεχνογνωσία που διαθέτει, η εμπειρία 15+ χρόνων στον χώρο του waste management, οι διαρκείς επενδύσεις σε τεχνολογικό εξοπλισμό με επιλογή των πιο εξελιγμένων μοντέλων από κορυφαίους κατασκευαστές ανά τον κόσμο, με budget επενδύσεων που ξεπερνά τα 3.000.000€ ανά έτος για τη διαρκή διεύρυνση και ανάπτυξη του στόλου και των μέσων συλλογής και μεταφοράς υλικών, η χωρική επέκταση των δραστηριοτήτων του με 4 αυτόνομα εργοστάσια σε Σχηματάρι, Ριτσώνα και Αθήνα, η τήρηση και εφαρμογή έξι διαφορετικών ISO , η διαρκής ενημέρωση και συμβουλευτική από το έμπειρο και άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό, η αύξηση του προσωπικού κατά 400% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά καθώς και η εμπιστοσύνη 2.000+ πελατών, αποτελεί απόδειξη της ποιότητας του ομίλου.

Ο όρος της κυκλικής οικονομίας προϋποθέτει ότι οποιοδήποτε προϊόν, αφού παραχθεί, διακινηθεί και χρησιμοποιηθεί, δύναται να ανακυκλωθεί και να επιστρέψει ξανά στο περιβάλλον σαν δευτερογενής πρώτη ύλη. Αυτό ακριβώς κάνει ο όμιλος. Το zero waste management, αποτελεί την βασική προϋπόθεση για την εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας.

Μέσω του ομίλου Σιακανδάρη η κατεστραμμένη ξυλοπαλέτα κομποστοποιείται και επιστρέφει στο περιβάλλον ως οργανικό λίπασμα, το καφέ χαρτί ξαναγίνεται χαρτόκουτα, το ρόφημά μας μετατρέπεται σε καινούρια πλαστική καρέκλα ή ξαναγίνεται συσκευασία για ρόφημα, αν προέρχεται από Αλουμίνιο!

Μέσα από την αποκομιδή των αποβλήτων από Δήμους και πελάτες μας και την μετέπειτα διαλογή, καθαρισμό και κομποστοποίηση αυτών, ο όμιλος αναγεννά τα υλικά εξασφαλίζοντας οικονομία για τους πολύτιμους φυσικούς πόρους, αλλά και ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος (green footprint). Με αυτόν τον τρόπο περιορίζουμε την παραγωγή παρθένων υλικών, η οποία θα απαιτούσε μεγάλη δαπάνη πρώτων υλών και σώζουμε φυσικούς πόρους ανακυκλώνοντάς τους.

Το αισιόδοξο μήνυμα, συνεπώς, είναι ότι η κυκλική οικονομία δεν είναι απλά μια αφηρημένη έννοια, αλλά πρακτική άμεσα υλοποιήσιμη. Με μεγάλη περηφάνεια ο όμιλος αποτελεί τον κυριότερο εφαρμοστή της κυκλικής οικονομίας για την ελληνική πραγματικότητα και βεβαιώνει ότι τεχνικά και νομοθετικά διαθέτει την απαιτούμενη επάρκεια, ούτως ώστε συντελέσει αρωγός και για τους υπόλοιπους φορείς. Αρκεί η συμμετοχή πολιτών, κοινωνικών θεσμών, επιχειρήσεων και πολιτικών παραγόντων να είναι ενεργή και σθεναρή. Η «σκυτάλη» έχει ήδη δοθεί…

Όμιλος Σιακανδάρη

1ο χλμ Σχηματαρίου – Χαλκίδας, Βοιωτία

Τηλ. 22620 58211

Web: siakandaris.gr

Facebook: Siakandaris Group

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top