Οινοποιείο Τζουνάρα

Οινοποιείο Τζουνάρα: Μικρά και μεγάλα θαύματα που γευόμαστε σε ένα ποτήρι κρασί

Τα κρασιά, αυτά τα οινικά αριστουργήματα, εμπεριέχουν μια φιλοσοφία που βασίζεται στην ανιδιοτελή αγάπη, τα αυθεντικά φυτεμένα κλήματα και τα μικρά μεγάλα θαύματα που γεμίζουν μαγεία τη ζωή μας.

Πριν 50 περίπου χρόνια, ο παππούς της Οικογένειας Τζουνάρα, αγόρασε ένα μικρό αμπέλι για να φτιάχνει το δικό του κρασί και να καλύπτει τις δικές του “οινικές απολαύσεις”. Διάλεξε τα Βάγια Βοιωτίας, με τη μεγάλη οινική κουλτούρα, τα κατάλληλα εδάφη και μια ιστορία βαθιά που μας μιλά για μύθους και θρύλους, για αινίγματα και απαντήσεις, για τη Σφίγγα και τον Οιδίποδα που έζησαν κάτω από τη σκιά του ίδιου βουνού: της Φίκας ή Φαγά όπως συνηθίζεται να αποκαλείται σήμερα.

Από το 1990 και τρεις γενιές μετά, με πάθος και αμέριστη αφοσίωση η ίδια οικογένεια δημιούργησε τη δική της μικρή παράδοση σε αυτήν την ιστορική γη. Με βαθιά πίστη και σκληρή δουλειά μετάτρεψαν, βήμα βήμα, μέρα με τη μέρα, μια χέρσα γη σε έναν ανθηρό αμπελώνα,  φυτεύοντας τα κλήματα του Ασύρτικου και της Μαλαγουζιάς το 2008 και παρακολουθώντας ένα υπέροχο θαύμα να γεννιέται, να μεγαλώνει και να μεστώνει στον ορίζοντα.

Με αγάπη και σέβας στη φύση, στο Οινοποιείο Τζουνάρα φροντίζουν τη γη και τους αμπελώνες τους, βάζοντας όλη τη γνώση και την τέχνη τους ώστε να πάρουν πίσω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Με χαμηλή στρεμματική απόδοση και σύγχρονες οινοποιητικές μεθόδους σε ανοξείδωτες δεξαμενές, δημιουργούν φρέσκα κρασιά συνδυάζοντας ελληνικές και ευρωπαϊκές ποικιλίες, συνεργαζόμενοι με τους καλύτερους παραγωγούς της Θηβαϊκής γης.

Αυτό το ταξίδι στην οινική παράδοση της Ελλάδας συνεχίζεται με πυλώνα την αγάπη, όπως ακριβώς την όριζαν οι αρχαίοι πρόγονοι, και σε αυτό το Οινοποιείο με πίστη, με δέσμευση αλλά και με ελεύθερη βούληση αναζητούν διαρκώς νέα αμπέλια, νέους συνεργάτες, νέες μεθόδους και νέα κρασιά. Σε αυτήν την οινοαμπελουργική κουλτούρα παραμένει πάντα αναλλοίωτος και ανεξίτηλα γραμμένος στη συνείδησή τους ο στόχος της καρδιάς τους: τα κρασιά του Οινοποιείου Τζουνάρα να αποτελούν μια δίοδο για να ζήσουμε όλοι εμείς τα δικά μας μικρά και μεγάλα θαύματα.

Τα κρασιά, αυτά τα οινικά αριστουργήματα, εμπεριέχουν μια φιλοσοφία που βασίζεται στην ανιδιοτελή αγάπη, τα αυθεντικά φυτεμένα κλήματα και τα μικρά μεγάλα θαύματα που γεμίζουν μαγεία τη ζωή μας.

 

AGÁPĒ Οίνος ροζέ ξηρός

Η «Αγάπη» είναι η απάντηση σε όλα τα ερωτήματα, είναι αυτή που περιέχει την πίστη, τη δέσμευση και την ελευθερία. Δεν είναι ούτε μικρή, ούτε μεγάλη αλλά βρίσκεται εκεί όπου συμβαίνουν τα μεγάλα πράγματα της ζωής: στην αλήθεια, στον χρόνο, στο μοίρασμα. Με γνώμονα αυτήν την αγάπη το Οινοποιείο Τζουνάρα δημιούργησε την οικογένεια κρασιών «AGÁPĒ», έτσι ώστε να μιλάμε όλο και περισσότεροι άνθρωποι την κοινή γλώσσα της αυθεντικής, ανεπιτήδευτης αγάπης.

Φτιαγμένο από τις Ποικιλίες Μοσχοφίλερο και Αγιωργίτικο συνιστά τη ροζέ έκφραση της απόλυτης αγάπης, ένα κρασί με χρώμα λαμπερό τριανταφυλλί, κόκκινα, γλυκά και ώριμα φρούτα, δροσερά λουλούδια και ισορροπημένη οξύτητα.

 

Klīma Λευκός Οίνος Ροδίτης

Το Klīma είναι το κρασί που αξίζει από την πρώτη μέχρι την τελευταία σταγόνα να συνοδεύει τις στιγμές μας: το οικογενειακό τραπέζι, το δώρο στον φίλο, την έξοδο, τα μεγάλα και μικρά γεγονότα της ζωής μας.

Η οικογένεια Τζουνάρα εμπνεύστηκε αυτήν την οικογένεια κρασιών, συνδυάζοντας την οικογενειακή γνώση και εμπειρία, με πειραματισμό και διάφορες ποικιλίες, αλλά ταυτόχρονα και συνομιλώντας με ανθρώπους του κλάδου, έτσι ώστε ικανοποιήσουν την ανάγκη του σύγχρονου φίλου του κρασιού που δεν είναι άλλη από την ανεπιτήδευτη ποιότητα.

Ο Ροδίτης της Οικογένειας Τζουνάρα, είναι φυτεμένος στους ημιορεινούς αμπελώνες, στους πρόποδες του όρους Σφίγγα. Σε αυτό το μικροκλίμα το αμπέλι δίνει λεμονάτα και φρέσκα αρώματα με εξαιρετική οξύτητα, στρογγυλό ισορροπημένο σώμα με ζωντάνια και συνδυάζεται απόλυτα με μεσογειακή και ελληνική παραδοσιακή κουζίνα.

 

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΘΑΥΜΑ

Το αμπέλι στα Βάγια Βοιωτίας, φυτεύτηκε για πρώτη φορά το 2008 και με πολύ μεράκι, σκληρή δουλειά και ακλόνητη πίστη, μέρα με την ημέρα μεταμόρφωσαν μια χέρσα γη στο πιο χαρισματικό μας αμπελοτόπι, φτιάχνοντας ένα «μικρό θαύμα» που μοιράζονται μαζί μας μέσα σε αυτό το μπουκάλι.

Το Μικρό Θαύμα είναι ένα κομψό κρασί με λαμπερό αχνόξανθο χρώμα που συνδυάζει δυο αγαπημένες λευκές ελληνικές ποικιλίες: τη Μαλαγουζιά και το Ασύρτικο.  Φρέσκα αρώματα εξωτικών φρούτων ανανά, μάνγκο, και ανθικές νύξεις. Στο στόμα δροσιστική οξύτητα, στρογγυλό σώμα και φρουτώδη αρώματα. Σερβίρεται στους 8-10 βαθμούς Κελσίου και συνοδεύει ιδανικά θαλασσινά, σαλάτες, ζυμαρικά και λευκά κρέατα.

Οινοποιείο Τζουνάρα

Βάγια Βοιωτίας – Τηλ. 226 206 1568

Web: tzounara.gr

Facebook: Tzounara Winery  –  Instagram: Tzounara Winery

GHETTO Magazine

Το www.ghettomagazine.gr καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στη Χαλκίδα την Εύβοια και τη Βοιωτία. Οι άνθρωποι, οι τέχνες, ο πολιτισμός, ένας οδηγός πόλης και προορισμών, η διασκέδαση, όλα σε ένα GHETTO.
To No.1 και μοναδικό online περιοδικό της Εύβοιας και της Βοιωτίας.

Best of GHETTO

Κύλιση στην κορυφή
GHETTOMAGAZINE
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.