Οι Red Arrows στην Ελλάδα

Οι Red Arrows της Βασιλικής Αεροπορίας του Ηνωμένου Βασιλείου έφτασαν στην Τανάγρα

Ξεκίνησε την εκπαίδευσή του στην Ελλάδα, μηνιαίας διάρκειας, το φημισμένο ακροβατικό σμήνος της Βασιλικής Αεροπορίας της Βρετανίας, οι Red Arrows (=Κόκκινα Βέλη), που για μία ακόμα χρονιά προτιμούν την Ελλάδα και τη φιλοξενία της Πολεμικής Αεροπορίας στην 114 Πτέρυγα Μάχης της Αεροπορικής Βάσεως της Τανάγρας, εξαιτίας των εξαιρετικών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. Τα τελευταία χρόνια τα Κόκκινα Βέλη επιλέγουν σταθερά την Ελλάδα για την εαρινή τους εξάσκηση. Η συνεργασία τους με την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία που τους φιλοξενεί, είναι άψογη και οι δεσμοί που δημιουργούνται με τους Έλληνες αξιωματικούς ιδιαίτερα ισχυροί. Η ομάδα των Red Arrows δημιουργήθηκε το 1965 και έκτοτε τα μέλη της έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 4.800 επιδείξεις σε 57 και πλέον χώρες. Σήμερα είναι παγκοσμίως γνωστά ως Πρέσβεις της Βρετανίας στο εξωτερικό δίνοντας εξαιρετικά δείγματα της προηγμένης Βρετανικής βιομηχανίας και της υψηλής τεχνικής αρτιότητας των Βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων. Η ομάδα απαρτίζεται από περισσότερους από 120 αξιωματικούς, τεχνικούς και ιπτάμενους. Όλοι οι χειριστές είναι μάχιμοι, προέρχονται από μοίρες πρώτης γραμμής, είναι ιδιαίτερα έμπειροι και επιλέγονται με αυστηρά κριτήρια. Με τη συμπλήρωση της 3ετούς θητείας τους στα Red Arrows οι χειριστές επιστρέφουν στις μονάδες τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μηνιαία εκπαίδευση των “Red Arrows” για την RAF αποτελεί κανονική επιχειρησιακή ανάπτυξη (“operational deployment”) της Μοίρας, υπό την κωδική ονομασία «Ανοιξιάτικο γεράκι» (“Springhawk”) Το Σάββατο, τα μέλη της ομάδας των Red Arrows στην Ελλάδα τήρησαν ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Πρίγκιπα Φίλιππου, Δούκα του Εδιμβούργου.   Φωτογραφίες: RAF Red Arrows Facebook Page

Ξεκίνησε την εκπαίδευσή του στην Ελλάδα, μηνιαίας διάρκειας, το φημισμένο ακροβατικό σμήνος της Βασιλικής Αεροπορίας της Βρετανίας, οι Red Arrows (=Κόκκινα Βέλη), που για μία ακόμα χρονιά προτιμούν την Ελλάδα και τη φιλοξενία της Πολεμικής Αεροπορίας στην 114 Πτέρυγα Μάχης της Αεροπορικής Βάσεως της Τανάγρας, εξαιτίας των εξαιρετικών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Τα τελευταία χρόνια τα Κόκκινα Βέλη επιλέγουν σταθερά την Ελλάδα για την εαρινή τους εξάσκηση. Η συνεργασία τους με την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία που τους φιλοξενεί, είναι άψογη και οι δεσμοί που δημιουργούνται με τους Έλληνες αξιωματικούς ιδιαίτερα ισχυροί.

Η ομάδα των Red Arrows δημιουργήθηκε το 1965 και έκτοτε τα μέλη της έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 4.800 επιδείξεις σε 57 και πλέον χώρες. Σήμερα είναι παγκοσμίως γνωστά ως Πρέσβεις της Βρετανίας στο εξωτερικό δίνοντας εξαιρετικά δείγματα της προηγμένης Βρετανικής βιομηχανίας και της υψηλής τεχνικής αρτιότητας των Βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Η ομάδα απαρτίζεται από περισσότερους από 120 αξιωματικούς, τεχνικούς και ιπτάμενους. Όλοι οι χειριστές είναι μάχιμοι, προέρχονται από μοίρες πρώτης γραμμής, είναι ιδιαίτερα έμπειροι και επιλέγονται με αυστηρά κριτήρια. Με τη συμπλήρωση της 3ετούς θητείας τους στα Red Arrows οι χειριστές επιστρέφουν στις μονάδες τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μηνιαία εκπαίδευση των “Red Arrows” για την RAF αποτελεί κανονική επιχειρησιακή ανάπτυξη (“operational deployment”) της Μοίρας, υπό την κωδική ονομασία «Ανοιξιάτικο γεράκι» (“Springhawk”)

Το Σάββατο, τα μέλη της ομάδας των Red Arrows στην Ελλάδα τήρησαν ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Πρίγκιπα Φίλιππου, Δούκα του Εδιμβούργου.

 

Φωτογραφίες: RAF Red Arrows Facebook Page

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top