Όρνιθες Αριστοφάνη 8ο Bio mechanical festival

Οι Όρνιθες του Αριστοφάνη στο 8ο Bio mechanical festival

Οι Όρνιθες του Αριστοφάνη είναι η παράσταση που ανεβάζει το Θέατρο Χαλκίδας στο 8ο Bio mechanical festival στο Θέατρο Αυλιδείας Αρτέμιδος – Όλες οι πληροφορίες για την παράσταση.

Οι Όρνιθες του Αριστοφάνη έρχονται στο Θέατρο Αυλιδείας Αρτέμιδος στο 8ο Bio mechanical festival.

Τι έχουν να πουν οι Όρνιθες του Αριστοφάνη, ένα θεατρικό έργο του 414 π.Χ., στο κοινό του 2024 και γιατί μία ομάδα ανθρώπων που αγαπούν το θέατρο αποφασίζει να τους παρουσιάσει στη σκηνή;

Το Θέατρο Χαλκίδας στο πλαίσιο του 8ο Bio mechanical festival παρουσιάζει την Αριστοφανική κωμωδία ΟΡΝΙΘΕΣ υπό το πρίσμα της πολιτικής ανάγνωσης, υπό το πρίσμα μιας επιθυμίας για φυγή και αναζήτησης ενός καλύτερου αύριο.

Οι ηθοποιοί ως μια σύγχρονη μορφή Χορού στη σκηνή κατασκευάζουν την ξακουστή Νεφελοκοκκυγία. Η καινούρια αυτή χώρα που δημιουργείται από τους ανθρώπους και τα πουλιά -για τα πουλιά και τους ανθρώπους- παρουσιάζεται ως ιδανική ουτοπία. Ταυτόχρονα όμως γίνεται φανερό ότι οι ουτοπίες δεν λειτουργούν χωρίς πρακτικές συνέπειες, γεγονός που οδηγεί στην επανάληψη παλαιών τρόπων άσκησης της εξουσίας και στην αναπαραγωγή του συστήματος εκείνου που προκάλεσε την αρχική επιθυμία για τη φυγή μακριά του.

8ο Bio mechanical festival 2024 Χαλκίδα
Για 8ο σερί καλοκαίρι το Bio mechanical festival θα δώσει παλμό και θα γεμίσει πολιτισμό την πόλη της Χαλκίδας.

Σε μια προσπάθεια σύνδεσης των αγωνιών του σύγχρονου ανθρώπου και του αγώνα του για επιβίωση – μέσα σε μία κοινωνία (αν)αξιοπρέπειας και (αν)ελευθερίας- έρχεται στην επιφάνεια ο τρόπος που ο ίδιος ο Αριστοφάνης υπονομεύει & σατιρίζει καταστάσεις και παθογένειες που παραμένουν αναλλοίωτες και αναγνωρίσιμες εδώ και περίπου δυόμισι χιλιετίες!

-Εσείς τι λέτε; Πως θα εξελίσσονταν τα πράγματα, αν το όνειρο ή το παραμύθι των Ορνίθων γινόταν πραγματικότητα σήμερα.

Όρνιθες Αριστοφάνη 8ο Bio mechanical festival

ΟΡΝΙΘΕΣ του ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ

Σκηνοθεσία: Μενέλαος Καραντζάς

Μουσική: Αναστάσιος Φριτζέλας

Από 6 έως 29 Ιουλίου κάθε Σάββατο – Κυριακή – Δευτέρα

Θέατρο Αυλιδείας Αρτέμιδος

Είσοδος: 12 € Κανονικό / 6 € Μειωμένο (άνεργοι-Αμεα-φοιτητές-παιδικά)

Ώρα έναρξης: 21.00

Χορηγός Επικοινωνίας: GHETTO MAGAZINE

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top