καντίνες Χαλκίδας καντίνα Χαλκίδα

Οι καντίνες της Χαλκίδας που αράζεις με τις ώρες και απολαμβάνεις επικό street food

Σε αυτές τις καντίνες της Χαλκίδας θα ξεκαλοκαιριάσουμε, αράζοντας με τις ώρες και απολαμβάνοντας άπαιχτο street food και δροσερά cocktails.

Ο μύθος της καντίνας την έχει κάνει να είναι συνυφασμένη με το ξενύχτι, το γρήγορο φαγητό, το «βρώμικο» μετά τα μεταμεσονύχτια αλκοολούχα ποτά. Η ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας έχει υιοθετήσει την κουλτούρα της και την έχει εξελίξει, συνδέοντάς την με το νερό, την αμμουδιά και τη θάλασσα.

Η ιστορία της καντίνας ξεκινά sτο Τέξας του 1866, όπου ο Charles Goodnight, ιδιοκτήτης ράντσου και αργότερα εφευρέτης του food truck, ήθελε να δημιουργήσει μια κινούμενη κουζίνα. Ο Goodnight διένυε μεγάλες αποστάσεις με τα ζώα του, τα ταξίδια του κρατούσαν μήνες ενώ δεν ήταν δυνατόν να χρησιμοποιεί το βασικό μέσο μετακίνησης της εποχής, που ήταν το τρένο. Αυτό τον οδήγησε να μεταμορφώσει μια παλιά άμαξα σε όχημα που είχε ράφια και αποθηκευτικό χώρο, ενώ για φαγητό πήρε ξερά φασόλια, αλατισμένο κρέας, καλαμποκάλευρο, αλλά και διάφορα είδη που μάζευε καθώς ταξίδευε.

Η πρώτη καντίνα ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1872 στο Rhode Island της Αμερικής, όταν ο Walter Scott αποφάσισε να αναλάβει τη σίτιση των εργατών και δημοσιογράφων της τοπικής εφημερίδας του Providence, που λόγω των απαιτητικών συνθηκών εργασίας δεν είχαν χρόνο να ετοιμάσουν το φαγητό τους, διαμορφώνοντας κατάλληλα μια άμαξα και πρόσφερε έναντι αμοιβής καφέ και πίτες.

Οι καντίνες στους δρόμους της Ελλάδας εμφανίστηκαν προς τα τέλη της δεκαετίας του 1970 με έναυσμα το γρήγορο, αλλά πάντα νόστιμο φαγητό που ήταν παραδοσιακά το καλύτερο κλείσιμο σε μια ξέφρενη βραδιά. Το 1981 οι καντίνες εντάχθηκαν τελικά στο νόμο περί εστίασης, ακολουθώντας όμως κάποιες βασικές αρχές σχετικά με το υγειονομικό και άλλες απαραίτητες βεβαιώσεις.

Η καντίνα του σήμερα εξακολουθεί αποθεώνει το φαγητό στο πόδι με κλασικές street food επιλογές, όπως το hot dog και το sandwich σε διάφορες παραλλαγές με σουβλάκι ή πανσέτα. Άλλες καντίνες συνδιαλέγονται με το γαστρονομικό πλούτο και τις τάσεις της σημερινής εποχής, ενώ γνωστοί chef έχουν επενδύσει στις καντίνες με πολλές ενδιαφέρουσες προτάσεις από τις κουζίνες του κόσμου και φυσικά vegan/vegetarian επιλογές.

Στη Χαλκίδα η καντίνα έχει συνδεθεί με την ακτογραμμή της κι έχει κατακτήσει παραλίες που παλαιότερα είχαν δύσκολη πρόσβαση ή την επισκεπτόταν λιγότερος κόσμος. Θα λέγαμε ότι έχουν ανανεώσει ακτές, όπως και όλα τα σημεία που στήνονται οι καντίνες, προσφέροντας μια ρομαντική πινελιά στο καλοκαίρι της πόλης.

Η ομάδα του GHETTO Magazine είχε τη φαεινή ιδέα να φωτογραφίσει τις καντίνες της Χαλκίδας και τριγύρω, να δοκιμάσει το φαγητό και τα cocktails τους και να τις παρουσιάσει για πρώτη φορά στο αναγνωστικό κοινό, τιμώντας έτσι αυτόν το μύθο της ελληνικής γαστρονομικής κουλτούρας.

 

Καντίνα Park – Πάρκο Λαού

Στη Χαλκίδα στο Πάρκο του Λαού δίπλα στο θέατρο Ορέστη Μακρή οι καντινιέρος τα αδέλφια Νικόλας και Θανάσης, λειτουργούν εδώ και 8 χρόνια μια ιδιαίτερη καντίνα, γνωστή στο πανελλήνιο και όχι μόνο, για τα νοστιμότατα σάντουιτς αλλά και για όλες τις άλλες γεύσεις φαλάφελ, μανιτάρια, μπιφτέκια, σουβλάκια. Ευχάριστη ατμόσφαιρα, γρήγορη εξυπηρέτηση και ποιοτικά φαγητά σε έναν ανοιχτό χώρο στο πάρκο του λαού.

Τηλ. 2221084605

 

Funky Barista – Παραλία Μπουρνώντας

 

Το Funky barista είναι ένα cozy beach μπαρ-καντίνα πάνω στην άμμο στην πανέμορφη παραλία Μπουρνώντα. Εκτός από υπέροχο καφέ, χυμούς, smoothies, ζεστά και κρύα sandwiches, εδώ θα πιείτε ένα Mojito διαφορετικό από τα άλλα, την καλύτερη Pina colada καθώς και το φανταστικό Μai tai που όλοι θέλουν να δοκιμάσουν. Ο Μπουρνώντας είναι μία παραλία πεντακάθαρη με κρυστάλλινα νερά και τις ομπρέλες τοποθετημένες με απόσταση ώστε με τάξη, σεβασμό και ασφάλεια να απολαμβάνουν τον ήλιο και τη θάλασσα, όλοι αδιακρίτως. Είναι μια παραλία ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά κι όχι μόνο, αφού παρέες από όλες τις ηλικίες έρχονται να απολαύσουν μία παγωμένη μπύρα ή ένα cocktail σε αυτή την αμμουδιά. Το Funky Barista, συνιστά εκείνο το χώρο-καντίνα που ομορφαίνει τον Μπουρνώντα, δροσίζοντας, ξεδιψώντας και χορταίνοντας κάθε λουόμενο που επιλέγει να κάνει το μπάνιο του σε μια από τις πιο γνωστές παραλίες της ευρύτερης περιοχής.

Τηλ. 693 810 3742

 

PURAVIDA – Παραλία Βαλοπούλα

Η παραλία της Βαλοπούλας είναι ένα κρυφό διαμάντι στην Χαλκίδα, γνωστή για τα καταγάλανα ρηχά νερά και τη χρυσή αμμουδιά της, είναι ένας ιδανικός προορισμός για στιγμές χαλάρωσης. Εκεί βρίσκεται το PURAVIDA, ένα μέρος που συνδυάζει χαλάρωση, διασκέδαση, εξαιρετικό καφέ και γεύσεις. Το PURAVIDA αποτελεί το κεντρικό σημείο της παραλίας με ξαπλώστρες, ομπρέλες στη διάθεση των επισκεπτών, προσφέροντας μια αξέχαστη εμπειρία καλοκαιριού για μικρούς και μεγάλους. Το προσωπικό του PURAVIDA είναι πάντα πρόθυμο να εξυπηρετήσει και να κάνει την παραμονή σας όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη. Δημιουργήστε όμορφες αναμνήσεις με την οικογένειά σας και τους φίλους σας σε μια από τις πιο φιλόξενες παραλίες.

Τηλ. 698 683 5372

 

SAGRI LA CANTEEN BAR – Παραλία Ροδιές

Στην παραλία Ροδιές, λίγο μετά την Ιχθυόσκαλα της Χαλκίδας δεσπόζει μια καντίνα που έχει αναμορφώσει την ακτή. Το όνομά της Sagri-La, εμπνευσμένο από το μυθιστόρημα του Άγγλου James Hilton, και το οποίο μιλάει για ένα φουτουριστικό ουτοπικό χωριό που στην περίπτωση της συγκεκριμένης καντίνας έχει προστεθεί το υδάτινο στοιχείο. Στη Sagri-La την καντίνα της παραλίας στις Ροδιές, θα μας δροσίσουν γρανίτες, bubble tea, milkshakes, και γιατί όχι και αναζωογονητικά καλοκαιρινά cocktails. To street food έχει την τιμητική του στη Sagri-La με tortillas, club sandwiches, σαλάτες, ενώ μετά την αλμύρα της θάλασσας θα μας απογειώσουν τον ουρανίσκο τοστάκια και burgers. H Sagri-La δίνει ένα άκρως δυναμικό τόνο στις Ροδιές και παραμένει ανοιχτή από το πρωί στις 8 έως αργά το βράδυ για να μας θυμίζει ότι το καλοκαίρι είναι όμορφο όταν το ζούμε.

 

Sip and Snack – Δροσιά

Το Sip and Snack στη Δροσιά αποτελεί το δημιούργημα του Λευτέρη και αποτελεί την επιτομή των ταξιδιών του, των εμπειριών και γεύσεων που έχει συγκεντρώσει στις μητροπόλεις του κόσμου. Ο χώρος προσδιορίζεται ως μια μοντέρνα εκδοχή της καντίνας που στοχεύει στην παρεϊστικη ατμόσφαιρα, την κοινωνική συναναστροφή, το καλό street φαγητό και τα ψαγμένα cocktails. Η φιλοσοφία του Sip and Snack πηγάζει από μια θεώρηση της εστίασης στην οποία μετρά περισσότερο να ταΐζεις όμορφα πράγματα τον κόσμο και να τον φιλοξενείς, προσφέροντάς του το καλύτερο. Γνωρίζοντας την επιμονή τους στις πρώτες ύλες και τη δημιουργία προϊόντων από το μηδέν δοκιμάσαμε το απίθανο burger με κιμά ημέρας που τον πλάθουν οι ίδιοι, το μοναδικό hot dog, πατάτες με τυρί και μπέικον και αισθανθήκαμε βασιλιάδες στην πόλη μας. Τα Cocktails που συνεχώς ανανεώνονται βάση της εποχής, οι Reggae, Funk και άλλες χαλαρές μουσικές δημιουργούν ένα περιβάλλον που ανεβάζει τα vibes της διασκέδασης και το οποίο δεν θέλεις να τελειώσει πριν ξημερώσει.

Τηλ. 2221 099551

GHETTO Magazine

Το www.ghettomagazine.gr καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στη Χαλκίδα την Εύβοια και τη Βοιωτία. Οι άνθρωποι, οι τέχνες, ο πολιτισμός, ένας οδηγός πόλης και προορισμών, η διασκέδαση, όλα σε ένα GHETTO.
To No.1 και μοναδικό online περιοδικό της Εύβοιας και της Βοιωτίας.

Best of GHETTO

Scroll to Top