δράσεις Αρχαιολογικό Μουσείο "Αρέθουσα

Οι δράσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο “Αρέθουσα” για τον Οκτώβριο

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης έχει στόχο τη γνωριμία του κοινού με τη συντήρηση αρχαιοτήτων και έργων τέχνης, και την ανάδειξη του ρόλου της στη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ευβοίας συμμετέχει στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Συντήρησης 2022 και προγραμματίζει τις ακόλουθες δράσεις: Τετάρτη 12 Οκτωβρίου και Παρασκευή 14 Οκτωβρίου «Ζωγραφίζοντας στους τοίχους» […]

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης έχει στόχο τη γνωριμία του κοινού με τη συντήρηση αρχαιοτήτων και έργων τέχνης, και την ανάδειξη του ρόλου της στη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ευβοίας συμμετέχει στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Συντήρησης 2022 και προγραμματίζει τις ακόλουθες δράσεις:

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου και Παρασκευή 14 Οκτωβρίου

«Ζωγραφίζοντας στους τοίχους»

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές δημοτικού σχολείου με στόχο τη γνωριμία των παιδιών με τις τοιχογραφίες και τη συντήρησή τους. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξενάγηση στο εργαστήριο συντήρησης και στην επισκέψιμη αποθήκη του Αρχαιολογικού Μουσείου «Αρέθουσα» και περιήγηση στις τοιχογραφίες – εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου «Αρέθουσα».

Ώρα έναρξης: 12:00. Διάρκεια: 45 λεπτά.

Αριθμός συμμετεχόντων: έως 20 άτομα με δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 2221022402 (εσωτ. 1040)

Γαρυφαλλιά Μπούτσικα, συντηρήτρια

Φάλια Κίτσου, αρχαιολόγος

 

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου

Η συντήρηση της Οικίας Βαΐλου / Το εργαστήριο συντήρησης του Αρχαιολογικού Μουσείου Χαλκίδας «Αρέθουσα»

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές δημοτικού σχολείου με στόχο τη γνωριμία των παιδιών με το ξύλο – ξυλόγλυπτο και τη συντήρησή του.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξενάγηση στην Οικία Βαΐλου και παρουσίαση των ξύλινων στοιχείων του μνημείου με βάση τις αναλύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί. Στη συνέχεια, ξενάγηση στο εργαστήριο συντήρησης του Αρχαιολογικού Μουσείου «Αρέθουσα»

Ώρα έναρξης: 12:00. Διάρκεια: 45 λεπτά.

Αριθμός συμμετεχόντων: έως 20 άτομα με δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 2221022402 (εσωτ. 1040)

Γαρυφαλλιά Μπούτσικα, συντηρήτρια

Φάλια Κίτσου, αρχαιολόγος

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top