Δίδυμοι Πύργοι Ελλάδας Εύβοια

Οι “Δίδυμοι Πύργοι” της Ελλάδας βρίσκονται στην Εύβοια – Βίντεο

Όσο εξερευνείς την Ελλάδα, τόσο περισσότερα μαθαίνεις και ανακαλύπτεις. Και μπορεί να εμφανιστούν μπροστά σου αξιοθέατα που ούτε καν ήξερες ότι υπάρχουν. Και πίσω από αυτά ενδιαφέρουσες ιστορίες που σε εντυπωσιάζουν. Ένα από αυτά είναι και οι άγνωστοι «Δίδυμοι Πύργοι» της Ελλάδας οι οποίοι μάλιστα βρίσκονται και σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα. Πρόκειται για …

Οι “Δίδυμοι Πύργοι” της Ελλάδας βρίσκονται στην Εύβοια – Βίντεο Διαβάστε Περισσότερα »

Όσο εξερευνείς την Ελλάδα, τόσο περισσότερα μαθαίνεις και ανακαλύπτεις. Και μπορεί να εμφανιστούν μπροστά σου αξιοθέατα που ούτε καν ήξερες ότι υπάρχουν. Και πίσω από αυτά ενδιαφέρουσες ιστορίες που σε εντυπωσιάζουν. Ένα από αυτά είναι και οι άγνωστοι «Δίδυμοι Πύργοι» της Ελλάδας οι οποίοι μάλιστα βρίσκονται και σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό μνημείο της Εύβοιας του οποίου την ιστορία αξίζει να γνωρίσεις. Και οι εικόνες από το βίντεο που θα δεις παρακάτω είναι εξίσου εντυπωσιακές.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ghetto Magazine (@ghettomag_)

Οι «Δίδυμοι Πύργοι» της Ελλάδας βρίσκονται, όπως είπαμε στην Εύβοια και συγκεκριμένα στο λεγόμενο Ληλάντιο Πεδίο στην Κεντρική Εύβοια. Εκεί, λοιπόν, ανατολικά της Χαλκίδας βρίσκεται μια ιδιαίτερη στο σχήμα πεδιάδα η οποία έχει έκταση περίπου 40 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Από εκεί περνάει και ο ποταμός Λήλας. Αυτή η πεδιάδα, επίσης, βρέχεται από τον νότιο ευβοϊκό κόλπο και ένα μικρό μέρος της από το βόρειο. Εκεί κάπου βρίσκονται και οι «Δίδυμοι Πύργοι» της Ελλάδας.

Δείτε τη θέα και πώς είναι οι Δίδυμοι Πύργοι μέσα από το βίντεο του καναλιού haanity στο Youtube:

Η ιστορία των ιδιαίτερων Πύργων

Πίσω από την κατασκευή αυτών των πύργων υπάρχει και μια ενδιαφέρουσα ιστορία. Οι Πύργοι αυτοί (που λέγονται και πύργου του Μύτικα) χρονολογούνται από την περίοδο της Ενετοκρατίας. Το ίδιο και το κάστρο πάνω από τα Φύλλα, το οποίο κατασκεύασε ο Ιταλός τυχοδιώκτης Λικάριο. Η ιστορία, λοιπόν, λέει ότι εκείνος κατέλαβε για λογαριασμό των Βυζαντινών ένα μεγάλο μέρος της Εύβοιας τον 13ο αιώνα. Αργότερα και συγκεκριμένα το 1470 το Ληλάντιο πεδίο, καθώς και η υπόλοιπη Εύβοια, πέρασε στην κατοχή των Οθωμανών και από το 1830 είναι τμήμα της ανεξάρτητης Ελλάδας.

Οι πιο λυρικοί αναφέρουν για την ιστορία τα εξής: Ο ιππότης Λικάριος ζητά λυσσαλέα εκδίκηση για την αγάπη του, τη Φελίζα, που του τη στέρησε ο Δούκας της Εύβοιας. Δε θα διστάσει να προδώσει τους Ενετούς και να συμμαχήσει με τον Μιχαήλ Η΄ Παλαιολόγο. Θα κυριεύσει όλη την Εύβοια και νικητής πλέον θα μείνει στο Κάστρο των Φύλλων και στους Δίδυμους Πύργους.

Πάντως αυτό δεν είναι το μοναδικό ιδιαίτερο αξιοθέατο της Εύβοιας. Πολύ γνωστό είναι εξάλλου και το μυστηριώδες Δρακόσπιτο στα 1.300 μέτρα υψόμετρο. Εκτός από τα αξιοθέατα πάντως, πάντα η Εύβοια είναι ιδανική για εκδρομές. Ξεκίνα από τη Χαλκίδα, την πόλη με τα τρελά νερά και φτάσε μέχρι τους Δίδυμους Πύργους.

Δίδυμοι Πύργοι Ελλάδας Εύβοια

 

Πηγή: exploringgreece.tv

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top