Όγδοη μέρα Εύβοια
Photo: Eurokinissi

Όγδοη μέρα φωτιάς στην Εύβοια – Μάχες με τις φλόγες έξω από χωριά

Συνεχίζονται για όγδοη ημέρα οι αναζωπυρώσεις στην Εύβοια με τις επίγειες δυνάμεις και τους κατοίκους να δίνουν ολονύχτια μάχη με τα πύρινα μέτωπα σε Αβγαριά και Γαλατσώνα. Κατά τη διάρκεια της νύχτας το πύρινο μέτωπο στις Καματριάδες αναζωπυρώθηκε με τις φλόγες να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τον οικισμό. Στο σημείο πυροσβέστες, ξένες αποστολές και […]

Συνεχίζονται για όγδοη ημέρα οι αναζωπυρώσεις στην Εύβοια με τις επίγειες δυνάμεις και τους κατοίκους να δίνουν ολονύχτια μάχη με τα πύρινα μέτωπα σε Αβγαριά και Γαλατσώνα.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας το πύρινο μέτωπο στις Καματριάδες αναζωπυρώθηκε με τις φλόγες να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τον οικισμό.

Στο σημείο πυροσβέστες, ξένες αποστολές και εθελοντές, δημιούργησαν νέα αντιπυρική ζώνη, στο χωριό Καμάρια.

Την ίδια ώρα πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές μαζί με τη συμβολή ξένων δυνάμεων επιχειρούν να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς, ώστε να μην φτάσει στην Ιστιαία.

Ο δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού Γιάννης Κοτζιάς από τη Γαλατσώνα όπου βρίσκεται δήλωσε στην ΕΡΤ ότι το πύρινο μέτωπο είναι δύσκολο και έκανε έκκληση για εναέρια μέσα. Τόνισε ότι αν ξεφύγει η φωτιά τότε θα έχουμε άσχημες εξελίξεις ενώ σημείωσε ότι τα ελικόπτερα δεν επαρκούν για την αντιμετώπιση της πύρινης λαίλαπας.

Photo: Eurokinissi

Το πύρινο μέτωπο στα Ελληνικά περιορίστηκε αλλά οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς, με πιο κρίσιμες εκείνες σε Γούβες, Γαλατσαδες, Ψαροπούλι και Καστρί.

Αντιπυρικές ζώνες δημιουργούνται έξω από διάφορα χωριά, όπως τα Βασιλικά, τις Γούβες, το Πευκί και το Καστρί, προκειμένου να ανακοπεί η πορεία της φωτιάς.

«Οι νέοι μας οργανώνονται δυναμικά. Επιχειρούν σε μικροεστίες και απελευθερώνουν δυνάμεις για την κυρίως πυρόσβεση. Σε τούτο εδώ τον τόπο, αυτό που δεν έχει όρια είναι ψυχή μας. Μπράβο παιδιά» έγραψε ο δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού Γιάννης Κοντζιάς σε ανάρτηση του στο facebook.

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top