Σίμος Κεδίκογλου Γιορτή Σαρδέλας Γαστρονομίας Χαλκίδα

Ο Υφυπουργός Σίμος Κεδίκογλου για την “1η Γιορτή Σαρδέλας & Γαστρονομίας στη Χαλκίδα”

Η 1η Γιορτή Σαρδέλας & Γαστρονομίας στη Χαλκίδα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, και ο Υφυπουργός Σίμος Κεδίκογλου τοποθετήθηκε για το γαστρονομικό φεστιβάλ της πόλης. Αναλυτικά η δήλωση του κ. Σίμου Κεδίκογλου: “Η ξακουστή σαρδέλα ευβοϊκού, «πρωταγωνιστεί» την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στην 1η Γιορτή αφιερωμένη στον αγαπημένο αυτό θαλασσινό θησαυρό, που αποτελεί αναμφίβολα ένα εμβληματικό προϊόν για τον γαστρονομικό πλούτο της Εύβοιας. Στόχος της εκδήλωσης που φιλοξενείται στην υπέροχη πόλη της Χαλκίδας, είναι η ανάδειξη του ρόλου του Νομού μας ως μία από τις κύριες περιοχές παραγωγής και εξαγωγής της σαρδέλας. Όπως ίσως είναι γνωστό, η υπεροχή του πολύτιμου αυτού ψαριού που φέρει την σφραγίδα της Εύβοιας, έχει αναγνωριστεί εντός και εκτός συνόρων καθώς όχι μόνο αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή με πλούσια διατροφική αξία και εξαιρετική γεύση αλλά ως προϊόν συμβάλλει σημαντικά στην τοπική και εθνική οικονομία γενικότερα. Με γνώμονα την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των ελληνικών προϊόντων και τη διάσωση και διατήρηση του φυσικού πλούτου, πρώτιστη προτεραιότητα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι να στέκεται αρωγός στην προσπάθεια όπως αυτή μέσω δράσεων και παρεμβάσεων. Προσκαλώ λοιπόν ως Υφυπουργός και ως βουλευτής Ευβοίας, ντόπιους και πολίτες από όλη τη χώρα να επισκεφτούν τη Χαλκίδα και πέρα από τις ομορφιές της πόλης να γευτούν τα πλούσια εδέσματα που θα ετοιμαστούν για τις ανάγκες αυτής της μοναδικής γιορτής. Θέλω να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στους διοργανωτές, τον ΟΚΑΑ και το Σωματείο Ιχθυεμπόρων και Επιχειρήσεων Ιχθυόσκαλας Χαλκίδας «Ο Ευβοϊκός» και όλους όσοι στηρίζουν εμπράκτως αυτή τη γιορτή. Σας περιμένουμε όλους!”

Η 1η Γιορτή Σαρδέλας & Γαστρονομίας στη Χαλκίδα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, και ο Υφυπουργός Σίμος Κεδίκογλου τοποθετήθηκε για το γαστρονομικό φεστιβάλ της πόλης.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Σίμου Κεδίκογλου:

“Η ξακουστή σαρδέλα ευβοϊκού, «πρωταγωνιστεί» την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στην 1η Γιορτή αφιερωμένη στον αγαπημένο αυτό θαλασσινό θησαυρό, που αποτελεί αναμφίβολα ένα εμβληματικό προϊόν για τον γαστρονομικό πλούτο της Εύβοιας. Στόχος της εκδήλωσης που φιλοξενείται στην υπέροχη πόλη της Χαλκίδας, είναι η ανάδειξη του ρόλου του Νομού μας ως μία από τις κύριες περιοχές παραγωγής και εξαγωγής της σαρδέλας.

Όπως ίσως είναι γνωστό, η υπεροχή του πολύτιμου αυτού ψαριού που φέρει την σφραγίδα της Εύβοιας, έχει αναγνωριστεί εντός και εκτός συνόρων καθώς όχι μόνο αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή με πλούσια διατροφική αξία και εξαιρετική γεύση αλλά ως προϊόν συμβάλλει σημαντικά στην τοπική και εθνική οικονομία γενικότερα.

Με γνώμονα την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των ελληνικών προϊόντων και τη διάσωση και διατήρηση του φυσικού πλούτου, πρώτιστη προτεραιότητα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι να στέκεται αρωγός στην προσπάθεια όπως αυτή μέσω δράσεων και παρεμβάσεων.

Προσκαλώ λοιπόν ως Υφυπουργός και ως βουλευτής Ευβοίας, ντόπιους και πολίτες από όλη τη χώρα να επισκεφτούν τη Χαλκίδα και πέρα από τις ομορφιές της πόλης να γευτούν τα πλούσια εδέσματα που θα ετοιμαστούν για τις ανάγκες αυτής της μοναδικής γιορτής.

Θέλω να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στους διοργανωτές, τον ΟΚΑΑ και το Σωματείο Ιχθυεμπόρων και Επιχειρήσεων Ιχθυόσκαλας Χαλκίδας «Ο Ευβοϊκός» και όλους όσοι στηρίζουν εμπράκτως αυτή τη γιορτή.
Σας περιμένουμε όλους!”

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top