Θεοδόσης Γεωργουλόπουλος εμπνευστής Γιορτής Σαρδέλας

Ο Θεοδόσης Γεωργουλόπουλος, εμπνευστής της Γιορτής της Σαρδέλας, μιλά για το φεστιβάλ

Ο Θεοδόσης Γεωργουλόπουλος, εμπνευστής της Γιορτής της Σαρδέλας στη Χαλκίδα, τοποθετήθηκε για την 1η Γιορτή Σαρδέλας και Γαστρονομίας στην πόλη της Χαλκίδας. “Δραστηριοποιούμενος στην Ιχθυόσκαλα και βλέποντας τον πλούτο του Ευβοϊκού με όλα αυτά τα ιδιαίτερα ψάρια για τα οποία έμποροι έρχονται από όλη την Ελλάδα για να τα εμπορευτούν αλλά και παρατηρώντας τους ιχθυέμπορους […]

Ο Θεοδόσης Γεωργουλόπουλος, εμπνευστής της Γιορτής της Σαρδέλας στη Χαλκίδα, τοποθετήθηκε για την 1η Γιορτή Σαρδέλας και Γαστρονομίας στην πόλη της Χαλκίδας.

“Δραστηριοποιούμενος στην Ιχθυόσκαλα και βλέποντας τον πλούτο του Ευβοϊκού με όλα αυτά τα ιδιαίτερα ψάρια για τα οποία έμποροι έρχονται από όλη την Ελλάδα για να τα εμπορευτούν αλλά και παρατηρώντας τους ιχθυέμπορους στις μεγάλες πόλεις να πουλάνε με το δήθεν προσωνύμιο «ψάρια Ευβοϊκού», αισθανόμουν από τη μια ενθουσιασμένος από την άλλη προβληματισμένος. Με αυτό το σκεπτικό προέκυψε η ιδέα της Γιορτής της Σαρδέλας ως μια εκδήλωση ευβοϊκής γαστρονομίας. Η Ιχθυόσκαλα της Χαλκίδας είναι η μεγαλύτερη από τις 12 που υπάρχουν ανά την Ελλάδα και ως μέλος του Επιμελητηρίου και του Ευβοϊκού Συλλόγου θεώρησα ότι ένα event όπως η Γιορτή της Σαρδέλας μπορεί να αναδείξει πρωτίστως τη δραστηριότητα όλων των εμπλεκομένων στην δική μας Ιχθυόσκαλα. Ακόμη ψάχνοντας μελέτησα και τα οφέλη που έχει η σαρδέλα στην υγεία με τα Ω3 λιπαρά και συζητώντας και με τον κ. Θεοδώρα Κακούρη πρόεδρο του Σωματείου Ιχθυεμπόρων Αττικής μου ανέφερε ότι όταν ο γιατρός Γιακούμπ είχε έρθει στην Ελλάδα για να δει τον ασθενή πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου, σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ, ο διάσημος καρδιοχειρουργός τόνισε ότι οι Έλληνες λόγω της σαρδέλας που είναι σε αφθονία και δεν ξέρουν την αξία της, αν την έτρωγαν συχνά δεν θα έπρεπε να αρρωσταίνουν ποτέ.

Με την αμέριστη συμπαράσταση του Υπουργού Σίμου Κεδίκογλου, ο οποίος και τώρα ως Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αλλά και πριν ως βουλευτής ενδιαφέρεται για την επίλυση όλων των προβλημάτων, κατορθώσαμε να πραγματοποιήσουμε τη Γιορτή της Σαρδέλας 2022. Στόχος και όραμα είναι να καθιερωθεί ως ένα φεστιβάλ γαστρονομίας στο οποίο ευελπιστούμε να συμπεριλάβουμε και άλλα ψάρια Ευβοϊκού. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό, τη Δήμαρχο Έλενα Βάκα, τον πρόεδρο του ΟΛΝΕ Σπύρο Γεροντίτη και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Εύβοιας Γιάννη Γεροντίτη. Ιδιαίτερες ευχαριστίες θα ήθελα να απονείμω στον Πρόεδρο των Καταστηματαρχών Εστίασης Βασίλη Ευθυμίου, τη διευθύντρια της Ιχθυόσκαλας Χαλκίδας Αναστασία Βολιώτη και τον CEO του ΟΚΑΑ Απόστολο Αποστολάκο, όπως επίσης και τον Δημήτρη Λιανοστάθη από το Αλωνάκι και το Δημήτρη Τσοκάνη από το Ευ ζειν. Ευχαριστώ πολύ, τέλος, και όλους τους ιχθυέμπορους της Ιχθυόσκαλας Χαλκίδας που από την πρώτη στιγμή στάθηκαν αρωγοί σε αυτή την κοινή προσπάθεια, όπως επίσης και όλους τους ιχθυοπώληδες που κάθε μέρα συναναστρέφομαι καθώς και αυτοί με τη σειρά τους υποστήριξαν με θέρμη την εκδήλωση.”

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top