1η Γιορτή Σαρδέλας & Γαστρονομίας Χαλκίδας

Ο ΟΚΑΑ διοργανωτής της 1ης Γιορτής Σαρδέλας & Γαστρονομίας Χαλκίδας

Η «1η Γιορτή της Σαρδέλας και γαστρονομίας» ανοίγει τις «πόρτες» της στην πόλη της Χαλκίδας (προβλήτα Αγ. Νικολάου), την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022, από τις 12:00 το μεσημέρι, στους λάτρεις…

Η «1η Γιορτή της Σαρδέλας και γαστρονομίας» ανοίγει τις «πόρτες» της στην πόλη της Χαλκίδας (προβλήτα Αγ. Νικολάου), την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022, από τις 12:00 το μεσημέρι, στους λάτρεις του ομώνυμου αλιεύματος, όπου, ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ ΑΕ) και το Σωματείο Ιχθυεμπόρων και Επιχειρήσεων Ιχθυόσκαλας Χαλκίδας «Ο Ευβοϊκός», με σειρά δράσεων και εκδηλώσεων, θα αναδείξουν την ποιοτική υπεροχή της σαρδέλας, της Εύβοιας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Υπεροχή, η οποία έχει αναγνωριστεί εντός κι εκτός συνόρων, καθώς αποτελεί μια εξαιρετική διατροφική επιλογή, λόγω και της ιδιαίτερης γεύσης της, καθιστώντας την σαρδέλα της Εύβοιας, μια αλιευτική περιοχή, που συμβάλλει σημαντικά, όχι μόνο στην τοπική, αλλά και στην εθνική οικονομία, γενικότερα.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, με ανοιχτά εργαστήρια ενημέρωσης για το προϊόν, διαγωνισμοί μαγειρικής με guest τον executive chef Αλέξανδρο Παπανδρέου και την συμμετοχή παραγωγών και επιχειρήσεων από όλη τη χώρα.

Στην «1η Γιορτή σαρδέλας & γαστρονομίας Χαλκίδας» θα παραστεί ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος με σειρά παρεμβάσεών του στις διεθνείς αγορές, αναδεικνύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των ελληνικών προϊόντων, παράλληλα με δράσεις διάσωσης και διατήρησης του φυσικού πλούτου της περιοχής και της χώρας, γενικότερα.

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στο Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ.) του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας, στο Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου και στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Ι.Μ. Χαλκίδας «Ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος», ενώ θα ενισχυθούν και οι κοινωνικές δομές της Εύβοιας.

Την εκδήλωση στηρίζουν η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Εμπορικό Επιμελητήριο Εύβοιας, τον Δήμο Χαλκιδαίων, ο Οργανισμός Λιμένων Ν. Εύβοιας (ΟΛΝΕ), το Σωματείο Αλληλοβοήθειας Μελών Επιμελητηρίου Εύβοιας (ΣΑΜΕΕ), ο Οργανισμός Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΟΠΑΣΤΕ), η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Στερεάς Ελλάδας , το Σωματείο Καταστηματαρχών Εστίασης – αναψυχής – ψυχαγωγίας Ν. Εύβοιας «Ξένιος Ζευς», το IEK PRAXIS, την Alia Sea Food Company και το Σωματείο Αρτοποιών Εύβοιας.

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top