Ο Μιχάλης Μπόχτης CEO της My Insurance μας μιλά για την ασφάλιση στην εποχή της πανδημίας

Αφιέρωμα του GHETTO στην Υγεία Το πέπλο ανασφάλειας που καλύπτει τους τελευταίους μήνες τη χώρα, ως συνέπεια της πανδημίας, αναλαμβάνει να σηκώσει η ιδιωτική ασφάλιση, προωθώντας στην αγορά προγράμματα και…

Αφιέρωμα του GHETTO στην Υγεία

Το πέπλο ανασφάλειας που καλύπτει τους τελευταίους μήνες τη χώρα, ως συνέπεια της πανδημίας, αναλαμβάνει να σηκώσει η ιδιωτική ασφάλιση, προωθώντας στην αγορά προγράμματα και πακέτα τα οποία υπόσχονται να θωρακίσουν την υγεία.

Μιλήσαμε με τον κ. Μιχάλη Μπόχτη CEO της My Insurance σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης.

Ως ειδικός του ασφαλιστικού χώρου και CEO της My Insurance μπορείτε να μας περιγράψετε την πορεία του κλάδου ασφάλισης και της εταιρείας σας τα τελευταία χρόνια;

Η κατάρρευση των κρατικών παροχών Υγείας δεν αποτελεί καινούριο φαινόμενο, ωστόσο μετά το 2017 έγινε πιο αισθητή ενώ για πρώτη φορά καταγράφηκε η αντίληψη των πολιτών για τη δημόσια Υγεία και τα ιδιωτικά προγράμματα.

Ένα πολύ ενδιαφέρον και χαρακτηριστικό στοιχείο ήταν αυτό που προέκυψε από έρευνα της MRB για την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος. Σύμφωνα, λοιπόν, με την έρευνα, συνολικά 7 στους 10 Έλληνες πολίτες αναγνωρίζουν την ανάγκη εξασφάλισης καλύτερων παροχών υγείας μέσω της ιδιωτικής ασφάλισης.

Επίσης 7 στους 10 πιστεύουν ότι οι κρατικές παροχές υγείας, δηλαδή η νοσοκομειακή και η ιατρική περίθαλψη, στο μέλλον θα μειωθούν. Την ίδια ώρα, ένα αντίστοιχο ποσοστό δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο από τις υφιστάμενες παροχές υγείας.

Πιο αναλυτικά, οι πολίτες στη μεγάλη τους πλειοψηφία δεν είναι ικανοποιημένοι με τις κρατικές παροχές, δεν είναι αισιόδοξοι ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί και αισθάνονται την ανάγκη να εξασφαλίσουν καλύτερες παροχές μέσω ενός ιδιωτικού προγράμματος. Σε ποσοστό 52% θεωρούν ως βασικό κίνητρο για την επιλογή ενός ιδιωτικού προγράμματος τη σιγουριά ότι το πρόγραμμα θα τους καλύπτει ότι θα πληρώνει ότι χρειαστεί. Μάλιστα, σε ποσοστό 49% οι ερωτηθέντες θεωρούν ότι τα χρήματά τους αξιοποιούνται καλύτερα όταν δίνονται σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

Εδώ και 37 χρόνια από το 1984, η My Insurance καταφέρνει σταθερά να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του κλάδου ασφαλίσεων. Με την εμπειρία και την τεχνογνωσία των στελεχών μας, καθώς και με την ικανότητά της να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στις προτεραιότητες των πελατών και των συνεργατών της, η εταιρεία συνεχίζει να αναπτύσσεται δυναμικά, έχοντας σταθερά ανοδική πορεία σε όλους τους κλάδους. Η My Insurance υλοποιεί την υπόσχεσή της να βρίσκεται με αξιοπιστία δίπλα στους πελάτες και τους συνεργάτες της, σχεδιάζοντας και προσφέροντάς τους τα κατάλληλα και πιο ανταγωνιστικά ασφαλιστικά προγράμματα για τις ανάγκες και τις υποχρεώσεις τους. Επιπλέον, η My Insurance, η οποία αποτελεί έναν κόμβο γνώσης και εμπειρίας για όλους τους κλάδους ασφαλίσεων, αποδεικνύει έμπρακτα τη δέσμευση της να βρίσκεται δίπλα στους πελάτες της, από τις συνολικές αποζημιώσεις που διαχειρίστηκε για τους ασφαλισμένους της όλα τα χρόνια της λειτουργίας της.

Η ψηφιοποίηση με την οποία έχει οργανωθεί ο κλάδος ασφάλισης πιστεύετε ότι έχει βοηθήσει τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές και τους ασφαλισμένους;

Ήμουν πάντα λάτρης της τεχνολογίας. Σίγουρα έχει βοηθήσει όλους. Ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές και ασφαλισμένους και σε μεγάλο μέγεθος. Εμείς όμως λέμε «ΝΑΙ στην τεχνολογία σαν εργαλείο επικοινωνίας, όχι όμως απρόσωπα!»

Το χαρτοφυλάκιο της My Insurance ποιους ασφαλιστικούς κλάδους περιλαμβάνει;

Η My Insurance ασχολείται με όλους τους κλάδους.

Ζωής, Υγείας, Πυρός, Επιχειρήσεων, Ομαδικές, Αστικής Ευθύνης, Αυτοκινήτων , Αγροτικές ασφαλίσεις, Σκαφών αναψυχής, Πληρωμάτων πλοίων, Cyber insurance κλπ. Η εξειδίκευση και η μεγάλη αγάπη, προσωπικά είναι οι ασφαλίσεις Υγείας, και Επιχειρήσεων, τις οποίες σε όλα τους τα στάδια τις αναλαμβάνω ο ίδιος προσωπικά.

Η 7η Απριλίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας. Θεωρείται ότι η ασφάλιση ζωής και υγείας αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους κλάδους ασφάλισης για την My insurance;

Ναι, είναι ο σημαντικότερος κλάδος ασφάλισης για εμάς.

Πιστεύουμε ότι η ασφάλιση ζωής αποτελεί κάτι εξαιρετικά πιο πολύτιμο από ένα οικονομικό σωσίβιο σε μια δύσκολη στιγμή. Είναι μια έμπρακτη απόδειξη ότι μεριμνάμε για το μέλλον των ανθρώπων που αγαπάμε και οι οποίοι εξαρτώνται οικονομικά από εμάς. Είναι μια πράξη αγάπης και ευθύνης!

Στην My Insurance γνωρίζουμε ότι κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός. Το ίδιο και οι ανάγκες του. Έτσι, σχεδιάζουμε μαζί με τους πελάτες μας ένα ολοκληρωμένο «οικοσύστημα παροχών» και υπηρεσιών υγείας, δίνοντας τη δυνατότητα να δημιουργούν το δικό τους Πρόγραμμα, διαλέγοντας όσες καλύψεις και υπηρεσίες χρειάζονται πραγματικά. Οι φίλοι μας έχουν στη διάθεσή τους πρωτοπόρες υπηρεσίες και εφαρμογές που περιβάλλουν κάθε τους στιγμή βελτιώνοντας ακόμα και την υγεία τους! Με λίγα λόγια σε εμάς θα τα βρείτε όλα. Με τη νέα γκάμα προγραμμάτων Υγείας προσφέρουμε στους πελάτες μας πολυάριθμες επιλογές και δυνατότητες συνδυασμών, διαμορφώνοντας στην ουσία, ένα ασφαλιστικό προϊόν εξαιρετικά ευέλικτο σε παροχές και κόστος που επιθυμεί ο κάθε ένας.

Ακριβώς, δηλαδή, αυτό που χρειάζεται ο ασφαλισμένος: αξία και ποιότητα σε επίπεδο παροχών και δυνατότητα εξατομίκευσης ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα του καθενός!

Η σύγχρονη υγειονομική κρίση λογω COVID-19 μπορεί κατά τη γνώμη σας να κατευθύνει τους ανθρώπους σε ασφαλιστικά προϊόντα;

Ναι, υπάρχει αναγκαιότητα να το κάνει πιστεύω. Είναι απαραίτητη η Ιδιωτική Ασφάλεια Υγείας. Γιατί τώρα ειδικά με το πρόβλημα της πανδημίας που αντιμετωπίζουμε, με τον COVID-19, αν χρειαστεί να νοσηλευτεί για οτιδήποτε αυτός ή κάποιο μέλος της οικογένειάς του, που θα πάει; Σε κρατικό Νοσοκομείο;

Η συνεργατικότητα αποτελεί για πολλές εταιρείες το κλειδί της επιτυχίας. Στη δική σας επιτυχημένη πορεία σε πιο βαθμό έχουν συνεισφέρει οι συνεργάτες σας;

Μια Αφρικανική παροιμία λέει: Αν θες να πας γρήγορα, πήγαινε μόνος. Αν θες να πας μακριά, πήγαινε με άλλους. Είναι βασικό να έχεις καλές συνεργασίες και καλούς συνεργάτες. Οι συνεργάτες μας-ασφαλιστές είναι οικογένεια για εμάς και όπου και αν έχουν την φυσική τους έδρα, από Αθήνα, Χαλκίδα, Σχηματάρι, Ωρωπό, Ψαχνά, Β. Εύβοια κλπ είναι και τα διαμάντια της My Insurance και είμαστε πολύ περήφανοι γι αυτούς. Η συλλογική αντίληψη και οι κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες είναι το κλειδί για την αποτελεσματική προώθηση και επιτυχία της πραγμάτωσης των κοινών μας στόχων.

Θεωρείται ότι σήμερα το αγοραστικό κοινό στη Χαλκίδα και γενικότερα στην Εύβοια γνωρίζει την αξία της ασφάλισης και είναι ενήμερο για τις δυνατότητες που προσφέρει;

Μεγάλο ποσοστό από το αγοραστικό κοινό της Χαλκίδας είναι αρκετά ενημερωμένο και γνωρίζει την αξία της ασφάλισης. Παρατηρώ επίσης ότι συγχρονίζει τον βηματισμό του με όσα απαιτούν οι περιστάσεις. Εύλογα, λοιπόν, εμείς συμμετέχουμε, τους στηρίζουμε με τη γνώση και τις στρατηγικές κινήσεις που μαζί σχεδιάζουμε σε κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

Είστε Ασφαλιστικός Σύμβουλος με μακροχρόνιες σπουδές σε ασφαλιστικά και χρηματοοικονομικά προϊόντα. Ποιο είναι το μότο της My Insurance και πως σχετίζεται με την εργασιακή σας φιλοσοφία;

Το moto μας στη My Insurance είναι:

“προσφέρουμε VIP υπηρεσίες και Άμεση εξυπηρέτηση”.

Γι’ αυτό επιλέγουμε να συνεργαζόμαστε μόνο με μεγάλες, σίγουρες και αξιόπιστες ασφαλιστικές εταιρείες, διασφαλίζοντας αξιοπιστία εμείς ή ο πελάτης μας στη δύσκολη στιγμή. Μεταξύ αυτών των εταιρειών και των προϊόντων τους καλείται ο πελάτης να επιλέξει άλλωστε.

Ο κ. Μιχάλης Μπόχτης βρίσκεται στο επάγγελμα από το 1984, έχει πτυχίο Στατιστικής και Ασφαλιστικών Επιστημών από το Πανεπιστημίο Πειραιά, Master στο Financial Planning από το Middlesex University of London και μεταπτυχιακά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πάντειο και το Ελληνοαμερικάνικο Κολλέγιο, μέλος του MDRT USA αλλά και πληθώρα σεμιναρίων στο ενεργητικό του σε Ελλάδα, Ευρώπη, Αμερική.

Θεωρεί εξίσου σημαντικές την εμπειρία και την κατάρτιση. Γι’ αυτό και εξακολουθεί να αξιοποιεί όλες τις ευκαιρίες εκπαίδευσης και εξειδίκευσης που του προσφέρονται σε επαγγελματικό αλλά και προσωπικό επίπεδο.

My Insurance

Νεοφύτου 64, Χαλκίδα

Τηλ. 2221078781

Web: myinsurance.com.gr / asfalises.gr

Email: info@myinsurance.com.gr

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top