γραφικός οικισμός Εύβοια

Ο γραφικός οικισμός που κλέβει τις εντυπώσεις στην Εύβοια – Εικόνες

Τα χωριά της Εύβοιας συγκαταλέγονται, αδιαμφισβήτητα, στα ομορφότερα όχι μόνο της Στερεάς Ελλάδας, αλλά και της χώρας γενικότερα. Ανάμεσα στα άγνωστα διαμαντάκια που αξίζει κανείς να ανακαλύψει και τα Καμπιά,…

Τα χωριά της Εύβοιας συγκαταλέγονται, αδιαμφισβήτητα, στα ομορφότερα όχι μόνο της Στερεάς Ελλάδας, αλλά και της χώρας γενικότερα. Ανάμεσα στα άγνωστα διαμαντάκια που αξίζει κανείς να ανακαλύψει και τα Καμπιά, στην Κεντρική Εύβοια.

Αν και γενικά δεν πρόκειται για κάποιο από τα φημισμένα χωριά του νησιού, ο επισκέπτης που θα βρεθεί εδώ θα βρεθεί μπροστά σε μια πραγματική έκπληξη

Καμπιά – Το χωριό έκπληξη στην Κεντρική Εύβοια

Με μεγάλο ατού της το γεγονός ότι προσεγγίζεται σχετικά άμεσα από την Αττική, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η Εύβοια αποτελεί δημοφιλή και αγαπημένο προορισμό των weekenders που θέλουν να απολαύσουν ήρεμες και γαλήνιες στιγμές μακριά από το κλεινόν άστυ.

Ένας από τους προορισμούς στο νησί που διαθέτει το παραπάνω «πακέτο», λοιπόν, και τα Καμπιά, ένα χωριό έκπληξη σε απόσταση 33 χλμ. από τη Χαλκίδα.

Αμφιθεατρικά χτισμένο, στην πλαγιά του Μέγα Λόγγου, στο τμήμα του Ξηροβουνίου, αποτελεί τον ορεινότερο οικισμό του δήμου Διρφύων και αυτό που στην ουσία χαρακτηρίζει το χωριό είναι το γεγονός ότι βρίσκεται σε ένα υπέροχο τοπίο, ενώ διαθέτει γραφικά και όμορφα σπίτια με τις χαρακτηριστικές κόκκινες κεραμιδοσκεπές.

Τι αξίζει να ανακαλύψει κανείς γύρω από το χωριό

Στα όσα αξίζει κανείς να ανακαλύψει στην ευρύτερη περιοχή το αρχαίο υδραγωγείο μόλις 300 μέτρα πριν την είσοδο του χωριού στο φαράγγι του Χάβου, ο σπηλαιώδης ναός της Αγίας Κυριακής, καθώς και ο εγκαταλελειμμένος οικισμός των Κάτω Καμπιών με σπίτια που μετράνε ακόμη και 300 χρόνια ζωής. Το χωριό φημίζεται για την πέστροφά του, η οποία παράγεται σε ιχθυοτροφεία της περιοχής, ενώ ξακουστή είναι και η τοπική φάβα.

Οι λάτρεις της φύσης και της ορειβασίας επισκέπτονται και το βουνό Μέγας Λογγός, όπου συναντάται και το αναρριχητικό πεδίο Καμπίων, από τα 8- 60 μέτρα, με τις πρώτες διαδρομές του να έχουν δημιουργηθεί ήδη από τα τέλη της δεκαετία τους 1970.

 

Πηγή & Φωτογραφίες: newsbeast.gr

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top