Γιώργος Τσαπουρνιώτης παρουσίαση κρασιού

Ο Γιώργος Τσαπουρνιώτης παρουσιάζει την αθέατη πλευρά του κρασιού μέσα από την δική του ξεχωριστή ματιά

Το Urban Restaurant διοργάνωσε 2 καταπληκτικές βραδιές, που είχαν ως πρωταγωνιστή από την μια εξαιρετικά φαγητά που συνοδεύονταν κάθε φορά από εκλεκτά Ευβοϊκά εμφιαλωμένα κρασιά και από την άλλη τον Οινολόγο – Γευσιγνώστη Γιώργο Τσαπουρνιώτη, ο οποίος μέσα από το απαράμιλλο ταλέντο του, φρόντισε να αποκαλυφθεί η συναισθηματική πλευρά αυτού του ευγενικού ποτού.

Στις 11 και 18 Νοεμβρίου 2023, είχαμε την χαρά και την τιμή να παρευρεθούμε στο Urban Restaurant, (Χαλκίδα, Λεωφόρος Χαϊνά 89) για να συμμετάσχουμε σε δύο γαστρονομικές – οινικές εκδηλώσεις, που διοργάνωσε εκεί ο δημοφιλής Χαλκιδέος Οινολόγος Γιώργος Τσαπουρνιώτης, με θεματικό τίτλο «Γαστρονομία – Κρασιά Εύβοιας & Λικέρ». 

Ήταν δύο διαδραστικές, πολύ ενδιαφέρουσες βραδιές, που έλαβαν χώρα σε ένα καλαίσθητο περιβάλλον, με καταπληκτικά φαγητά, συνοδευόμενα με εκλεκτά κρασιά και λικέρ, πλαισιωμένα ιδανικά με υπέροχη μουσική και τραγούδια. 

 

Το μέρος διεξαγωγής της εκδήλωσης: URBAN All day food & drinks with soul

Το Urban κατάφερε να διοργανώσει άψογα αυτές τις 2 απαιτητικές εκδηλώσεις,  προσφέροντας στους θαμώνες καταπληκτικά πιάτα, μέσα από ένα συντονισμένο service με το ευγενικό προσωπικό του.

Η διακόσμηση, ο φωτισμός και η γενικότερη αισθητική, ήταν ιδανικά εναρμονισμένα με την περίσταση, παραπέμποντας και ταξιδεύοντας τον κάθε παρευρισκόμενο σε ένα ρετρό περιβάλλον μιας άλλης εποχής. 

 

Ο διοργανωτής της εκδήλωσης:  Γιώργος Τσαπουρνιώτης (Οινολόγος)

Ο Οινολόγος Γιώργος Τσαπουρνιώτης διοργάνωσε εξαιρετικά και τις 2 γαστρονομικές – οινικές βραδιές και για ακόμη μια φορά ήταν.. Απολαυστικός!

Οργανωτικά και επικοινωνιακά, έχει οδηγήσει πλέον την παρουσίαση του κρασιού σε πολύ υψηλό επίπεδο. Με το διεισδυτικό ταμπεραμέντο του και τον ουσιαστικό αλλά ταυτόχρονα και συναισθηματικό λόγο του, δημιουργεί στο κοινό μία εθιστική οινική ευφορία και δεν είναι τυχαίο ότι κάθε του εκδήλωση που αφορά το κρασί είναι sold out από τις πρώτες μέρες της παρουσίασής της. 

 

Το Μενού

Το Urban και στις δύο απαιτητικές και δύσκολες εκδηλώσεις, κέρδισε το γαστρονομικό στοίχημα που είχε βάλει αρχικά με τον εαυτό του (ως νεοσύστατο εστιατόριο) και κατόπιν με το κοινό.

Τα πιάτα του αισθητικά και γευστικά ήταν εξαιρετικά, ανέδειξαν τα κρασιά τα οποία συνόδευαν και απέσπασαν πολύ θετικά σχόλια.

 

Κρασιά – Λικέρ 

Σε αυτές τις 2 εξαιρετικές οινικές βραδιές, 7 Οινοποιεία από την Εύβοια και την ευρύτερη περιοχή, πρόσφεραν εξαιρετικά, εκλεκτά κρασιά, τα οποία ταίριαξαν αρμονικά με τα εκάστοτε φαγητά που συνόδευαν.

Αλφαβητικά τα Οινοποιεία που συμμετείχαν στις 2 οινικές εκδηλώσεις ήταν: Το Κτήμα Αβαντίς, το Οινοποιείο Λύκος, το Μικρό Κτήμα, το Κτήμα Πετρήεσσα, το Κτήμα Σαμπάνη, το Οινοποιείο Σκουμπρή και το Κτήμα Τζιβάνη.

Σε αυτές τις 2 οινικές βραδιές, εκτός από τα παραπάνω Οινοποιεία της Εύβοιας, συμμετείχε και το Οινοποιείο ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ Ανεμώτιας Λέσβου, όπου αποτέλεσε μία γλυκιά παρένθεση, με το εκπληκτικό ημίγλυκο κρασί που πρόσφερε στην αρχή της κάθε βραδιάς, ως καλωσόρισμα στους παρευρισκομένους.

Τέλος και στις 2 εκδηλώσεις, τους γευστικούς κάλυκες των θαμώνων, απογείωσαν τα δύο καταπληκτικά λικέρ της Ποτοποιίας Σταύρου.

 

Live Μουσική

Τρεις καταπληκτικοί καλλιτέχνες ένωσαν τις δυνάμεις τους και το μουσικό τους αποτέλεσμα ήταν άκρως εντυπωσιακό.

Η εκπληκτική τραγουδίστρια Έλενα Σαββαΐδου, ο βιρτουόζος βιολιστής Γιάννης Παπαδήμος και ο εξαιρετικός κιθαρίστας Στάθης Σπανός, παρουσίασαν ένα μουσικό πρόγραμμα που ήταν πλήρως εναρμονισμένο με το περιβάλλον και το ύφος της περίστασης και δικαίως κέρδισαν τις εντυπώσεις και το χειροκρότημα από το κοινό.

 

Ο επίσημος καλεσμένος – Γιώργος Τσαπουρνιώτης (Δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας)

Ο Δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Αννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, παρευρέθηκε στην οινική εκδήλωση της 18 Νοεμβρίου, για να τιμήσει τον πρώτο ξάδερφο του, συνονόματο Οινολόγο Γιώργο Τσαπουρνιώτη και να προσδώσει με την δυναμική και στιβαρή παρουσία του, περισσότερη λάμψη σε αυτή την ήδη λαμπερή βραδιά! 

Ο Δήμαρχος ήταν συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Γρηγορία Σταμπέλου και ήταν παρέα στο ίδιο τραπέζι με τον Πολιτικό Μηχανικό Γιώργο Γερογιάννη, ο οποίος συνοδευόταν από την σύζυγο του Μαρία Φαρακλιώτη.

 

Κοινό – Παρευρισκόμενοι 

Το κοινό ανταποκρίθηκε θερμά στο κάλεσμα του Urban και του Οινολόγου Τσαπουρνιώτη, γέμισε ασφυκτικά και τις 2 βραδιές το Restaurant, ευχαριστήθηκε τόσο τα φαγητά, όσο και τα κρασιά και τα λικέρ που τους προσφέρθηκαν, απολαμβάνοντας όλο αυτό το τελετουργικό, διαδραστικό concept.

 

H φιλοσοφία των οινικών εκδηλώσεων 

Ο βασικός σκοπός του Οινολόγου Γιώργου Τσαπουρνιώτη μέσω των οινικών εκδηλώσεων που διοργανώνει, είναι να μυήσει το κοινό στον θαυμαστό κόσμο του κρασιού και της Οινολογίας, μέσω βασικών πληροφοριών που ο ίδιος επιλέγει να αναφέρει, πάνω σε βασικές ενότητες που αφορούν το κρασί. 

Ο απώτερος στόχος όμως αυτού του σπουδαίου οινολόγου, είναι να γνωρίσει το κοινό τη σημασία και το ρόλο του κρασιού στο τραπέζι και μέσω του ιδανικού συνδυασμού του με το φαγητό, οι παρευρισκόμενοι να νιώσουν τη μέγιστη γαστρονομική και οινική απόλαυση.

 

Η αθέατη συναισθηματική πλευρά του κρασιού..

Το κρασί όσο και αν το γνωρίζουμε πολύ καλά, πάντα θα έχει μία αθέατη πλευρά, την οποία κάθε φορά, προσπαθούμε να την ανακαλύψουμε. Γιατί είναι ένα ιδιαίτερο ξεχωριστό ποτό, που πάντα μας εκπλήσσει γευστικά και αρωματικά!

Είναι όμως και ένα κοινωνικό ποτό, όπου προάγει συναισθήματα, εξάπτει τις αισθήσεις μας και μας μεταφέρει σε έναν άλλον ιδεατό κόσμο..!

Για αυτό δεν είναι τυχαίο, ότι αυτός ο χαρισματικός Οινολόγος – Γευσιγνώστης, στις οινικές εκδηλώσεις που διοργανώνει, δεν προσπαθεί να προσεγγίσει το κρασί μόνο γευσιγνωστικά, αλλά και συναισθηματικά, προκειμένου να παρασύρει το κοινό σε ένα αισθαντικό, μεθυστικό, ερωτικό ταξίδι!

Γιατί όπως λέει και ο ίδιος στις εκδηλώσεις του χαρακτηριστικά: «Το κρασί δεν είναι απλά ένα ποτό, αλλά είναι συναίσθημα, είναι πάθος, είναι ο ίδιος ο έρωτας σε ένα ποτήρι»!!

Και με αυτό το συναίσθημα του οινικού έρωτα, γεμάτοι εμπειρία ζωής, μελωδίες και γεύσεις, φύγαμε από την εκδήλωση του Γιώργου Τσαπουρνιώτη, με έντονη την προσμονή να ξαναπάμε στην επόμενη.

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top