Ο Γιώργος Δαδίνος και η Ιωάννα Σιούτη Δαδίνου παρουσιάζουν το Κέντρο Ορθοπαιδικής & Ενδοκρινολογίας

Ο Γιώργος Δαδίνος Ιατρός Oρθοπαιδικός Χειρουργός, μαζί με τη σύζυγό του Ιωάννα Σιούτη Δαδίνου, Ενδοκρινολόγο-Διαβητολόγο, εγκαινίασαν στην πλατεία της Νέας Αρτάκης τον νέο ιατρικό τους χώρο και παρουσίασαν  στο ευρύ κοινό το OrthopEndo Zentrum, ένα σύγχρονο Κέντρο Ορθοπαιδικής και Ενδοκρινολογίας. Η παροχή υπηρεσιών είναι επίσης δυνατή στα Αγγλικά και στα Γερμανικά. Γεώργιος Φ. Δαδίνος, ορθοπαιδικός-τραυματιολόγος, […]

Ο Γιώργος Δαδίνος Ιατρός Oρθοπαιδικός Χειρουργός, μαζί με τη σύζυγό του Ιωάννα Σιούτη Δαδίνου, Ενδοκρινολόγο-Διαβητολόγο, εγκαινίασαν στην πλατεία της Νέας Αρτάκης τον νέο ιατρικό τους χώρο και παρουσίασαν  στο ευρύ κοινό το OrthopEndo Zentrum, ένα σύγχρονο Κέντρο Ορθοπαιδικής και Ενδοκρινολογίας. Η παροχή υπηρεσιών είναι επίσης δυνατή στα Αγγλικά και στα Γερμανικά.

Γεώργιος Φ. Δαδίνος, ορθοπαιδικός-τραυματιολόγος, αθλητίατρος, ειδικός χειροπρακτικός

Ο ιατρός Γεώργιος Δαδίνος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χαλκίδα. Είναι γιός του πολιτικού μηχανικού Φώτη Δαδίνου και της καθηγήτριας του ΕΝΕΕΓΥΛ, Μυρσίνης Δαδίνου και αδερφός της πολιτικού μηχανικού Παναγιώτας Δαδίνου.

Αποφοίτησε με ‘Άριστα από το 1ο Λύκειο Χαλκίδας και εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές του το 2010.

Το 2011 ο Γιώργος Δαδίνος μετέβη στη Γερμανία, όπου ειδικεύτηκε σε ακαδημαϊκά Νοσοκομεία Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας.

Αρχικά στο Μπίλεφελντ και στην πορεία στο ακαδημαϊκό νοσοκομείο του Μπόχουμ, Agaplesion Bethesda στο Βούπερταλ, ο ιατρός Γιώργος Δαδίνος επιτέλεσε πληθώρα χειρουργικών επεμβάσεων καταγμάτων ολόκληρου του σκελετού, ολικές αρθροπλαστικές ισχίου και γόνατος καθώς και επεμβάσεις αντιμετώπισης παραμορφώσεων άκρας χειρός.

Σταθμό στην πορεία του ιατρού Γ. Δαδίνου αποτέλεσε η χειρουργική εκπαίδευσή του στην ιδιωτική κλινική αθλητικών κακώσεων MediaPark Klinik στην Κολωνία, υπό τον Dr.  med. Peter Schäferhoff, διεθνούς φήμης Αθλητίατρο και ιατρό της 1ης ομάδας ποδοσφαίρου της Κολωνίας (1. FC Köln), ομάδα 1ης κατηγορίας Γερμανίας (Bundesliga). Ο ιατρός Γεώργιος Δαδίνος ειδικεύτηκε εκεί στην ελάχιστα επεμβατική χειρουργική αποκατάσταση αθλητικών κακώσεων, κουράροντας επαγγελματίες αθλητές ποδοσφαίρου, χόκεϊ και αντισφαίρισης.

Το Σεπτέμβριο του 2018 έλαβε έπειτα από επιτυχημένες εξετάσεις τον τίτλο της ειδικότητας “Χειρουργική Ορθοπαιδική και Τραυματολογία” από τον ιατρικό σύλλογο στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Στη συνέχεια γίνεται ο νεότερος επιμελητής ορθοπαιδικής και τραυματολογίας στην ιδιωτική κλινική MediaPark Klinik στην Κολωνία, πραγματοποιώντας πλήθος αρθροσκοπικών ορθοπαιδικών επεμβάσεων.

To 2018 ολοκλήρωσε τη χειρουργική εξειδίκευση κάτω άκρου και έγινε κάτοχος του διπλώματος της Γερμανικής Εταιρείας Χειρουργικής Ποδοκνημικής και Άκρου ποδός.

Η ενασχόληση του με το τέννις από την ηλικία των 6 ετών (σε επίπεδο πρωταθλητισμού) ως και σήμερα, τον έφερε σε προσωπική επαφή με τραυματισμούς αθλητών, οδηγώντας τον στην Αθλητιατρική. Το 2019 λαμβάνει έπειτα από έναν επιπλέον χρόνο εκπαίδευσης στην αθλητιατρική κλινική MediaPark τον τίτλο εξειδίκευσης της Αθλητιατρικής (Sportmedizin) κατόπιν εξετάσεων στον ιατρικό σύλλογο του Ντίσελντορφ. Έπειτα, διετέλεσε ιατρός των ελληνικών ομάδων ποδοσφαίρου και μπάσκετ της Κολωνίας, Galanolefkos Hellas και ATHENA Basketball αντίστοιχα, όπως επίσης και της ομάδας Amerikan Football, Düsseldorf Panther U19. Πλέον, έχει αναλάβει καθήκοντα ιατρού της ελληνικής εθνικής ομάδας χειροσφαίρισης.

Ο Γ. Δαδίνος εκπαιδεύτηκε στον διαγνωστικό υπέρηχο μυοσκελετικού ενηλίκων και ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τον υπέρηχο ισχίου σε νεογνά (κατά Graf) για τον προληπτικό έλεγχο δυσπλασίας. Εκπαιδεύτηκε δίπλα στον Dr. med. Martin Stenzel, διευθυντή της παιδοακτινολογίας του ακαδημαϊκού νοσοκομείου του πανεπιστημίου της Κολωνίας “Kinderkrankenhaus Amsterdamer Strasse Köln”,  ενός από τα μεγαλύτερα κέντρα παιδιατρικής της Γερμανίας, το οποίο νοσηλεύει 11.000 παιδιά ετησίως.

Το 2020 συνέχισε την καριέρα του ως επιμελητής στο τμήμα τραυματολογίας και αρθροσκόπησης του νοσοκομείου Marien Hospital, στο Έρφσταντ της Κολωνίας, επιτελώντας μεγάλο αριθμό αρθροσκοπικών επεμβάσεων σε γόνατο και ώμο καθώς και χειρουργείων ολόκληρου του φάσματος αποκατάστασης καταγμάτων.

Τα τελευταία 2 χρόνια της παραμονής του στη Γερμανία εργάστηκε ως επικεφαλής ιατρός σε ιδιωτικό ιατρείο στο Χιούρτ της Κολωνίας.

O Γεώργιος Δαδίνος είναι επιπλέον κάτοχος διπλώματος “ιατρού επειγόντων περιστατικών” (Notarzt).

Το 2022 έλαβε μετά από πολυετή εκπαίδευση στην ακαδημία DGMSM e.V. στο Μπόπαρντ της Γερμανίας τον τίτλο εξειδίκευσης στη Χειροπρακτική (Manuelle Medizin und Chirotherapie).

Ταυτόχρονα, παρακολουθεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών με αντικείμενο τη Διοίκηση Μονάδων Υγείας από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ).

Ο ιατρός Γεώργιος Δαδίνος, παράλληλα με την επαγγελματική του καριέρα, διετέλεσε ενεργό μέλος του Δ.Σ. και στην πορεία αντιπρόεδρος του συλλόγου Ελλήνων και Κυπρίων ιατρών στη βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία ‘’Genesis’’, οργανώνοντας ποικιλία δραστηριοτήτων και ιατρικών σεμιναρίων σε πολλές ελληνικές κοινότητες του κρατιδίου της Β. Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Το χειρουργικό του ενδιαφέρον επικεντρώνεται κυρίως στην αρθροσκοπική αποκατάσταση αθλητικών τραυματισμών, στις επεμβάσεις άνω και κάτω άκρου και στην αρθροπλαστική ισχύου και γόνατος.

Παράλληλα με την πολυετή χειρουργική εμπειρία, ο ιατρός εξειδικεύτηκε σε εναλλακτικές μεθόδους αποθεραπείας, όπως η βδελλοθεραπεία, το θεραπευτικό kinesio taping (ελαστικές ταινίες), η μέθοδος ξηράς βελόνας (dry needling), ο παραδοσιακός κινέζικος βελονισμός, ο κρουστικός υπέρηχος και η στοχευμένη με υπέρηχο έγχυση πλάσματος (PRP) ή  υαλουρονικού οξέος.

Ιωάννα Σιούτη Δαδίνου, ενδοκρινολόγος-διαβητολόγος

Η ιατρός Ιωάννα Σιούτη Δαδίνου γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Ιωάννινα. Αποφοίτησε με Άριστα από το 8ο ΓΕΛ Ιωαννίνων. Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων με βαθμό πτυχίου 8,33. Κατά την διάρκεια των σπουδών της η Ι. Σιούτη Δαδίνου διατέλεσε βοηθός καθηγητή στα εργαστήρια των φοιτητών της Ανατομίας και Φυσιολογίας-Ενδοκρινολογίας για 2 ακαδημαϊκά έτη. Πραγματοποίησε, επίσης, οικειοθελώς πολύμηνη πρακτική άσκηση στα εξωτερικά ιατρεία Ενδοκρινολογίας και Μεταβολισμού του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, συλλέγοντας μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση δύσκολων ενδοκρινολογικών περιστατικών ήδη από τα φοιτητικά της χρόνια.

Έχει πραγματοποιήσει μηνιαία εκπαίδευση στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Μότολ, του Charles University στην Πράγα της Τσεχίας στα πλαίσια προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών της Helmsic, ενώ ολοκλήρωσε την πρακτική εκπαίδευση της Γενικής Ιατρικής στο Χόπστεν της Γερμανίας.

Η εργασιακή της εξέλιξη στη Γερμανία περιλαμβάνει εξειδίκευση σχεδόν 3 χρόνων υπό τον Καθ. Δρ. Wegener στην παθολογική κλινική του ακαδημαϊκού εκπαιδευτικού νοσοκομείου St. Anna του Πανεπιστήμιου Ντούισμπουργκ, που αποτελεί πιστοποιημένο κέντρο σακχαρώδους διαβήτη. Εκεί εργάστηκε στα τμήματα της γενικής παθολογίας, της ογκολογίας, της καρδιολογίας και της γαστρεντερολογίας. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής της υπήρξε υπεύθυνη για πολλούς διαβητολογικούς ασθενείς, συμμετέχοντας επίσης στα σχολεία διαβήτη ασθενών. Στο ίδιο νοσοκομείο ολοκλήρωσε εκπαίδευση στο τμήμα επειγόντων περιστατικών και στην κλινική εντατικής θεραπείας, πραγματοποιώντας μεγάλο αριθμό εφημεριών.

Στη συνέχεια, η ιατρός ειδικεύτηκε στην ενδοκρινολογική-διαβητολογική-αγγειολογική κλινική του ακαδημαϊκού εκπαιδευτικού νοσοκομείου Evangelisches Krankenhaus Μέττμανν, του Πανεπιστημίου Ντούισμπουργκ-Έσσεν. Υπό την καθοδήγηση του Καθ. Δρ. Berg, Ενδοκρινολόγου-Αγγειολόγου, κούραρε μεταξύ άλλων πληθώρα ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη, με έμφαση στη διάγνωση και θεραπεία του διαβητικού ποδιού, εκτελώντας, παράλληλα, τα εξωτερικά ιατρεία ενδοκρινολογίας, αποκτώντας σημαντική εμπειρία σε πλήθος περιστατικών.

Η Ι. Σιούτη Δαδίνου εργάστηκε επιπλέον στο ακαδημαϊκο εκπαιδευτικό νοσοκομείο St. Vinzenz της Κολωνίας, που αποτελεί κορυφαίο εθνικό νοσοκομείο διαβήτη και διαβητικού ποδιού στη Γερμανία. Υπό την διεύθυνση του Καθ. Δρ. Schneider και του Δρ. Engels, του παγκοσμίου φήμης χειρουργού διαβητικού ποδιού, απέκτησε μια ευρεία και υψηλού επιπέδου εκπαίδευση στον τομέα του διαβητικού ποδιού. Παράλληλα, συμμετείχε καθημερινά στα εξωτερικά ιατρεία ενδοκρινολογίας καθώς και στη διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγιση νοσηλευόντων ασθενών, διενεργώντας τεστ καταστολής με δεξαμεθαζόνη, τεστ διέγερσης με ACTH, τεστ φόρτισης με NaCl κ.ά.

Η Ιωάννα Σιούτη Δαδίνου έχει αποκομίσει επιπλέον εργασιακή εμπειρία στο Ενδοκρινολογικό Ιατρικό κέντρο Medicover στην Κολωνία της Γερμανίας, που αποτελεί ένα εξειδικευμένο κέντρο για τις ασθένειες του μεταβολισμού των οστών αναγνωρισμένο από τον γερμανικό οργανισμό της Οστεολογίας (DVO), όπου και εξειδικεύτηκε στην διάγνωση και αντιμετώπιση της Οστεοπόρωσης.

Το 2022 απέκτησε την ειδικότητα της «Εσωτερικής Παθολογίας, Ενδοκρινολογίας και Διαβητολογίας», από τον Ιατρικό σύλλογο της Β. Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Γερμανίας, έπειτα από επιτυχημένες εξετάσεις.

Μέσω συνεχούς παρακολούθησης σεμιναρίων στη Γερμανία αλλά και την Ελλάδα διαθέτει ολοκληρωμένες, επιστημονικά τεκμηριωμένες και uptodate γνώσεις τόσο στον τομέα της ενδοκρινολογίας όσο και στο σακχαρώδη διαβήτη. Μεταξύ άλλων, κατέχει πιστοποιητικό διενέργειας υπερήχων θυρεοειδούς, παραθυρεοειδούς, μαλακών μορίων τραχήλου, καρωτίδων, θώρακος, κοιλίας και οπισθοπεριτοναϊκού χώρου, καθώς και περιφερικών αγγείων από την ένωση ασφαλιστικών ταμείων του Nordrhein Γερμανίας, ύστερα από επιτυχή παρακολούθηση των αντιστοιχών σεμιναρίων (κατά DEGUM). Η ιατρός διαθέτει επιπλέον μεγάλη εμπειρία στη βιοψία με λεπτή βελόνη όζων θυρεοειδή.

Η ενδοκρινολόγος – διαβητολόγος Ι. Σιούτη Δαδίνου κατέχει τον τίτλο της Ειδικού για την γενική αντιμετώπιση της Οστεοπόρωσης από τη γερμανική εταιρεία Οστεολογίας (DVO). To 2021 απέκτησε και το δίπλωμα συντονιστή ιατρού για το διαβητικό πόδι από το Κέντρο Ολοκληρωμένης Φροντίδας Διαβήτη της Γερμανίας (CID), ενώ από τον Οκτώβρη του 2022 παρακολουθεί το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με αντικείμενο “Διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγιση του διαβητικού ποδιού“ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με πλήρη υποτροφία από το Ινστιτούτο Αγγειακών Παθήσεων. Στο ιατρείο της πραγματοποιεί πλήρη έλεγχο των κάτω άκρων διαβητικών ασθενών, για νευροπάθεια με τη χρήση διαπασών και μονοϊνιδίου και για αγγειοπάθεια μέσω υπερήχου των αρτηριών.

Η ιατρός Ι. Σιούτη Δαδίνου, παράλληλα με την επαγγελματική της καριέρα, ανέπτυξε και έντονη κοινωνική δραστηριότητα στο εξωτερικό. Διετέλεσε ενεργό μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου Ελλήνων και Κυπρίων ιατρών στη β. Ρηνανία Βεστφαλία ‘’Genesis’’, συμμετέχοντας σε ποικιλία δραστηριοτήτων και ιατρικών σεμιναρίων σε πολλές ελληνικές κοινότητες του κρατιδίου.

Το Γενάρη του 2023 επέστρεψε στην Ελλάδα, μετά από την επαγγελματική της πορεία στη Γερμανία. Το επιστημονικό της ενδιαφέρον αφορά όλο το φάσμα των ενδοκρινολογικών παθήσεων καθώς και το σακχαρώδη διαβήτη και το διαβητικό πόδι.

Στα εγκαίνια του OrthopEndo Zentrum, ενός σύγχρονου Κέντρου Ορθοπαιδικής και Ενδοκρινολογίας, πλήθος κόσμου, συνάδελφοι ιατροί, φαρμακοποιοί και φυσικοθεραπευτές, ευχήθηκαν στους καταξιωμένους στο εξωτερικό ιατρούς Γεώργιο Δαδίνο και Ιωάννα Σιούτη Δαδίνου, ανάλογη επαγγελματική πορεία στον ελλαδικό χώρο και ειδικότερα στον τομέα της υγείας της γεωγραφικής περιοχής του Δήμου Χαλκιδέων.

Κέντρο Ορθοπαιδικής & Ενδοκρινολογίας

Των Εν Αμερική Αρτακινών 48, Νέα Αρτάκη

Τηλ. 2221041328

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top