Νοσοκομείο Χαλκίδας

Νοσοκομείο Χαλκίδας: Άφησαν 8 ώρες έξω άνθρωπο με τετραπληγία και τραχειοτομημένο

Όλη η χώρα είχε σοκαριστεί από το ατύχημα του 24χρονου που βούτηξε για τον σταυρό και χτύπησε στον αυχένα του στην Αμάρυνθο Ευβοίας, ανήμερα των Θεοφανίων. Kατά τη βουτιά ο νεαρός Γιάννης χτύπησε το κεφάλι του και τραυματίστηκε πολύ σοβαρά. Μάλιστα, ήθελε να υλοποιήσει ένα τάμα για τον αδερφό του, που δίνει τον δικό του […]

Όλη η χώρα είχε σοκαριστεί από το ατύχημα του 24χρονου που βούτηξε για τον σταυρό και χτύπησε στον αυχένα του στην Αμάρυνθο Ευβοίας, ανήμερα των Θεοφανίων. Kατά τη βουτιά ο νεαρός Γιάννης χτύπησε το κεφάλι του και τραυματίστηκε πολύ σοβαρά. Μάλιστα, ήθελε να υλοποιήσει ένα τάμα για τον αδερφό του, που δίνει τον δικό του αγώνα αντιμετωπίζοντας τη λευχαιμία. Οι γιατροί στο ΚΑΤ διαπίστωσαν ότι από το χτύπημα ο νεαρός υπέστη πλήρη τετραπληγία.

Στην χώρα που λέγεται Ελλάδα όμως, το κράτος δεν μπορεί να σεβαστεί και να παρέχει τα αυτονόητα ούτε σε ανθρώπους που το έχουν περισσότερο ανάγκη.

Ο αδερφός του 24χρονου που μετά το ατύχημα παλεύει καθημερινά με τα προβλήματα υγείας που υπέστει, προχώρησε εχθές σε μία ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο facebook, περιγράφοντας την κρατική ανικανότητα και ένα δημόσιο σύστημα υγείας που προφανώς και δεν αρμόζει σε ένα κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολουθεί αυτούσια η ανάρτηση του αδερφού του 24χρονου

“Χθες 20/09/2021 ο αδερφός μου μεταφέρθηκε στο ΓΝ Χαλκίδας για μια απλή ακτινογραφία με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ύστερα από συνεννόηση με το 166 από το προηγούμενο απόγευμα (19/09). Μας είχαν ειδοποιήσει πως το ασθενοφόρο θα είναι στο σπίτι μας στις 11:30 το πρωί. Τελικά ήρθε στις 12:30.

Μεταφέρθηκε λοιπόν, έκανε την ακτινογραφία και στη 13:10 είχε ήδη τελειώσει. Ευχαριστούμε την πνευμονολόγο και το νοσηλευτικό προσωπικό του ΤΕΠ Covid για την άμεση εξυπηρέτηση τους. Ειδοποιήθηκε εκ νέου το 166 για σταλθεί ασθενοφόρο για την επιστροφή του αδερφού μου στο σπίτι. Απόσταση σπιτιού – νοσοκομείου 10 λεπτά !!

Το σήμα όπως μας ενημέρωσε το 166 έπεσε κατά τις 14:00. Το ασθενοφόρο ύστερα από αμέτρητα τηλέφωνα ήρθε στις 21:15 !!!!!

Μιλάμε για έναν ασθενή Τετραπληγικό και Τραχειοτομημένο ο οποίος παρέμενε εμπύρετος με 39+ επί 8 ώρες σε ένα μικρό και άβολο φορείο έξω από τα ΤΕΠ Covid του νοσοκομείου όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες !!

Καμία απολύτως δικαιολογία !!

Πραγματικά ντρέπομαι που έχω σπουδάσει ένα επάγγελμα υγείας σε μια χώρα που το σύστημα υγείας της την καθιστά τεταρτοκοσμική!!”

Ένα γεγονός που προκαλεί οργή και θυμό. Και είναι ένα γεγονός μόνο, από τα εκατοντάδες που συμβαίνουν σε δημόσιο νοσοκομείο της Ελλάδας και πόσο μάλλον σε αυτό της Χαλκίδας, απλώς τα υπόλοιπα δεν τα μαθαίνουμε. Γνωρίζουμε πως θα πάει το μπαλάκι των ευθυνών.. Το Νοσοκομείο θα πει φταίει το ΕΚΑΒ, το ΕΚΑΒ θα πει κάτι άλλο, και οι πασούλες με το μπαλάκι της ευθύνης θα πάνε και θα έρχονται.

Προφανώς και υπάρχουν υπεύθυνοι όμως, και πρέπει να λογοδοτήσουν για αυτή την αισχρή κατάσταση.

Τελικά, μείναμε μόνο στην αλλαγή κτιρίου στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, τίποτα άλλο δεν άλλαξε

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top