Netflix: Στη Χαλκίδα σχεδιάζει να γυρίσει νέα σειρά!

Σύμφωνα με Αγγλικό αποκλειστικό δημοσίευμα το Netflix και ο σκηνοθέτης Μπονγκ Τζουν-χο ετοιμάζουν τηλεοπτική σειρά αγγλικής παραγωγής, τα γυρσίματα της οποίας θα γίνουν εξ ολοκλήρου στην πόλη της Χαλκίδας! Όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα Ο οσκαρικός Μπονγκ Τζουν-χο είναι ο σκηνοθέτης του «Snowpiercer», μιας από τις πιο εντυπωσιακές περιπέτειες επιστημονικής φαντασίας των τελευταίων χρόνων με δεξιοτεχνικά […]

Σύμφωνα με Αγγλικό αποκλειστικό δημοσίευμα το Netflix και ο σκηνοθέτης Μπονγκ Τζουν-χο ετοιμάζουν τηλεοπτική σειρά αγγλικής παραγωγής, τα γυρσίματα της οποίας θα γίνουν εξ ολοκλήρου στην πόλη της Χαλκίδας!

Όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα

Ο οσκαρικός Μπονγκ Τζουν-χο είναι ο σκηνοθέτης του «Snowpiercer», μιας από τις πιο εντυπωσιακές περιπέτειες επιστημονικής φαντασίας των τελευταίων χρόνων με δεξιοτεχνικά σκηνοθετημένη δράση. Η σειρά παίζεται ήδη στις πλατφόρμες του Netflix.

Και η νέα σειρά που θα σκηνοθετήσει ο Μπονγκ Τζουν-χο με την Βρετανική εταιρεία παραγωγής που συνεργάζεται με το Netflix, θα είναι επιστημονικής φαντασίας και όλη η σεζόν του πρώτου κύκλου της θα διαδραματίζεται στην πόλη της Χαλκίδας. Η σειρά θα είναι αγγλόφωνη.

Το σενάριο -μέσα από τις λίγες πληροφορίες που έχουν διαρεύσει- αναφέρει πως η σειρά θα είναι επιστημονικής φαντασίας ενώ το βασικό θέμα θα είναι το φαινόμενο του Ευρίπου και τα “τρελά νερά” της πόλης. Το παλιρροιακό φαινόμενο της Χαλκίδας στην σειρά θα είναι ένα ανεξήγητο μυστήριο το οποίο θα σκοτώνει κατοίκους, ψαράδες αλλά και όσους προσπαθούν να περάσουν στην απέναντι όχθη. Έτσι, η ζωή στην πόλη θα είναι δύσκολη και οι κάτοικοι θα πρέπει να συνυπάρξουν εν μέσω ενός κοινού κινδύνου, ενώ ταυτόχρονα θα υπάρχουν και άλλα γεγονότα που θα ταράζουν την ζωή τους.

Το δημοσίευμα κλείνει αναφέροντας πως ο σκηνοθέτης έχει ήδη επισκεφθεί την πόλη της Χαλκίδας ενώ μένει να επισκεφθεί τη Χαλκίδα και η εταιρεία παραγωγής για να ξεκινήσει και να οριστικοποιήσει όλο το project, το οποίο ήδη βρίσκεται σε αρκετά προχωρημένο στάδιο. Αναφέρεται ακόμη, πως θα γίνει μεγάλο casting στην πόλη ώστε να υπάρχουν και ντόπιοι στην σειρά!

Βλέπουμε πως η μοναδικότητα της παλίρροιας του Ευρίπου αλλά και η ίδια η πόλη της Χαλκίδας προσελκύουν τον βασιλιά του streaming, το Netflix για μία πρωτότυπη παραγωγή του!

Ας μην κολλήσουν οι διαδικασίες πουθενά και σε τίποτα και ας ελπίσουμε να περάσουν το casting της παραγωγής αρκετοί Χαλκιδέοι.

Αρχίστε να ετοιμάζεστε και να κάνετε πρόβες!

Snowpiercer (Trailer)

 

Καλό μήνα από την ομάδα του GHETTO!

Πρωταπριλιά: Πώς καθιερώθηκε – Γιατί λέμε ψέματα σήμερα

Κάθε χρόνο την 1η Απριλίου, δηλαδή την Πρωταπριλιά, αναβιώνει το έθιμο με τα αθώα ψέματα. Πρόκειται για μία παιγνιώδη συνήθεια των ανθρώπων, με παγκόσμια διάσταση, ενώ σε αρκετές χώρες είναι σύνηθες να κάνουν φάρσες.

Πρωταπριλιά και Τύπος

Το πρώτο πρωταπριλιάτικο ψέμα εφημερίδας, δημοσιεύθηκε στην «Evening Star», στις 31 Μαρτίου 1846. Και από τότε σε όλο τον κόσμο συνηθίζεται να γράφονται ψέματα από τον τύπο ανήμερα της Πρωταπριλιάς.

Πρωταπριλιά: Οι ρίζες του εθίμου με τα ψέματα

Τα ψέματα της Πρωταπριλιάς είναι ένα έθιμο που μας έχει έρθει από την Ευρώπη. Υπάρχουν διάφορες εκδοχές σχετικά με τον τόπο και τον χρόνο που γεννήθηκε το έθιμο αυτό. Δύο από αυτές, όμως, είναι οι επικρατέστερες.

Σύμφωνα με την πρώτη εκδοχή, το έθιμο έλκει την καταγωγή του από τη Δύση και οι ρίζες του ανιχνεύονται στους αρχαίους Κέλτες, οι οποίοι συνήθισαν την Πρωταπριλιά που καλυτέρευε ο καιρός να βγαίνουν για ψάρεμα. Τις περισσότερες φορές γύριζαν με άδεια χέρια, αλλά οι ψεύτικες ιστορίες τους για μεγάλα ψάρια έδιναν κι έπαιρναν.

Η δεύτερη εκδοχή μας πάει στον Μεσαίωνα, όταν οι Γάλλοι γιόρταζαν την Πρωτοχρονιά την 1η Απριλίου, λόγω του Πάσχα. Το 1560 ή το 1564 ο βασιλιάς Κάρολος Θ’ μετέθεσε την αρχή του έτους από την 1η Απριλίου στην 1η Ιανουαρίου για να συμβαδίζει η χώρα του ημερολογιακά με τις άλλες χώρες. Η αλλαγή αυτή δημιούργησε προβλήματα στο λαό, καθώς ό,τι έχει σχέση με την οργάνωση του χρόνου δημιουργεί συναισθηματικές φορτίσεις και αντιδράσεις. Όσοι, λοιπόν, από τους υπηκόους του βασιλιά αποδέχτηκαν την ημερολογιακή αλλαγή πείραζαν εκείνους που συνέχιζαν να τηρούν την παλιά πρωτοχρονιά (1η Απριλίου), λέγοντάς τους περιπαικτικά ψέματα ή κάνοντάς τους ψεύτικα πρωτοχρονιάτικα δώρα.

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top