μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος

Nέος μητροπολίτης Θεσσαλονίκης o Επίσκοπος Ωρεών, Φιλόθεος

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για την ανάδειξη νέων μητροπολιτών, στο πλαίσιο της ετήσιας Τακτικής Σύγκλησης της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης αναδείχτηκε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος με 73 ψήφους, επί συνόλου 79 ψηφισάντων, ενώ ο Αρχιμανδρίτης κ. Βαρνάβας Γιάγκου έλαβε 1 ψήφο. Επίσης, ευρέθησαν και 5 λευκές ψήφοι. Ο …

Nέος μητροπολίτης Θεσσαλονίκης o Επίσκοπος Ωρεών, Φιλόθεος Διαβάστε Περισσότερα »

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για την ανάδειξη νέων μητροπολιτών, στο πλαίσιο της ετήσιας Τακτικής Σύγκλησης της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης αναδείχτηκε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος με 73 ψήφους, επί συνόλου 79 ψηφισάντων, ενώ ο Αρχιμανδρίτης κ. Βαρνάβας Γιάγκου έλαβε 1 ψήφο. Επίσης, ευρέθησαν και 5 λευκές ψήφοι.

Ο νέος μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Επίσκοπος Ωρεών, Φιλόθεος, ο οποίος ήταν και ο επικρατέστερος διάδοχος του Άνθιμου, είναι 46 ετών και διακρίνεται για την ικανότητά του να διεκπεραιώνει υποθέσεις με διπλωματία, κρατώντας πάντα χαμηλούς τόνους. Απόφοιτος της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών, της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από τη Θεολογική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τον Οκτώβριο του 2019 διορίστηκε Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου από τον Αρχιεπίσκοπο.

Επισημαίνεται πως η μητρόπολη Θεσσαλονίκης συμπεριλαμβάνεται στις «Νέες Χώρες», δηλαδή ανήκει πνευματικά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, αλλά διοικητικά στην Εκκλησία της Ελλάδος. Για τους λόγους αυτούς, ο ίδιος ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το πρόσωπο που θα εκλεγόταν, ενώ έχει ήδη δώσει την ευχή του στον επίσκοπο Ωρεών, Φιλόθεο, όταν εκείνος είχε επισκεφθεί το Φανάρι.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top