Μωβ σπήλαιο Εύβοια

Μωβ Σπήλαιο: Το κρυμμένο διαμάντι της Εύβοιας που κόβει την ανάσα με την μοναδική ομορφιά του

Το Μωβ σπήλαιο είναι ένας μαγευτικός προορισμός, ωστόσο απαιτείται προσοχή καθώς τόσο το Σπήλαιο, όσο και η ευρύτερη περιοχή είναι δυσπρόσιτα Το Μωβ Σπήλαιο Μεσοχωρίων στην Εύβοια αποτελεί ένα σπάνιας ομορφιάς φυσικό τοπίο. Στο Βόρειο υποβρύχιο τοίχωμά του υπάρχουν φύκη χρώματος μωβ, απ’ όπου πήρε το όνομά του. Πρόκειται για μία δολίνη δίπλα στην θάλασσα …

Μωβ Σπήλαιο: Το κρυμμένο διαμάντι της Εύβοιας που κόβει την ανάσα με την μοναδική ομορφιά του Διαβάστε Περισσότερα »

Το Μωβ σπήλαιο είναι ένας μαγευτικός προορισμός, ωστόσο απαιτείται προσοχή καθώς τόσο το Σπήλαιο, όσο και η ευρύτερη περιοχή είναι δυσπρόσιτα

Το Μωβ Σπήλαιο Μεσοχωρίων στην Εύβοια αποτελεί ένα σπάνιας ομορφιάς φυσικό τοπίο. Στο Βόρειο υποβρύχιο τοίχωμά του υπάρχουν φύκη χρώματος μωβ, απ’ όπου πήρε το όνομά του.

Πρόκειται για μία δολίνη δίπλα στην θάλασσα με δύο υποβρύχιες εισόδους. Το μέγεθος της είναι 15 μέτρα πλάτος και 25 μέτρα μήκος (μετρήσεις από το google earth). Το ύψος από την επιφάνεια του νερού είναι περίπου 20 μέτρα το χαμηλότερο και περίπου 25 μέτρα το ψηλότερο.

Γενικά το Μωβ σπήλαιο είναι ένας μαγευτικός προορισμός που αξίζει να τον επισκεφτούν όλοι. Προσοχή μόνο στα μέτρα ασφαλείας που θα χρειαστεί να πάρετε, καθώς τόσο το Σπήλαιο, όσο και η ευρύτερη περιοχή είναι δυσπρόσιτα και συνήθως φυσούν μανιασμένα οι άνεμοι από το Αιγαίο.

Δείτε το εντυπωσιακό drone βίντεο της ομάδας Up Stories με το Μωβ σπήλαιο στην Εύβοια
Η πρόσβαση

Υπάρχει σημείο πρόσβασης στην επιφάνεια του νερού σχετικά εύκολο (με χρήση σχοινιού για ασφάλεια). Ο πυθμένας του σπηλαίου χωρίζεται σε δύο μέρη το χερσαίο στο οποίο και φτάνεις με καταρρίχηση και το λιμναίο.

Η λίμνη έχει σχεδόν τις ίδιες διαστάσεις με το σπήλαιο (μήκος πλάτος) και βάθος που κυμαίνεται από 10μ έως 20 μέτρα περίπου.

Η μία άκρη της λίμνης, προς τη μεριά της θάλασσας ενώνεται με αυτή σε δύο σημεία. Το πρώτο είναι μια μεγάλη αψίδα βάθους 15 μέτρων και το δεύτερο είναι μια στενή σχισμή βάθους 3 μέτρων.

Η άλλη άκρη της λίμνη, προς το βουνό έδειξε να συνεχίζει υποβρύχια (αμμώδης πυθμένας) οπότε πραγματοποιήθηκε σπηλαιοκατάδυση, απ’ όπου προέκυψε ότι συνεχίζει μόνο για 5 μέτρα περίπου.

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top