Μωβ μέδουσες στις Αλυκές – Σε έξαρση η μωβ μέδουσα και στις παραλίες της Εύβοιας

Σε έξαρση η μωβ μέδουσα στις παραλίες της Εύβοιας, εμφανίστηκαν και στις Αλυκές – Τι να κάνετε αν σας τσιμπήσει Οι μωβ μέδουσες εξαπλώνονται στις ελληνικές θάλασσες, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι εμφανίσεις τους σε παραλίες. Πρόκειται για ένα επικίνδυνο είδος στη Μεσόγειο, το τσίμπημα του οποίου προκαλεί οξύ πόνο και έντονο ερεθισμό στο δέρμα. […]

Σε έξαρση η μωβ μέδουσα στις παραλίες της Εύβοιας, εμφανίστηκαν και στις Αλυκές – Τι να κάνετε αν σας τσιμπήσει

Αλυκές – Φωτογραφία: Βασιλική Κυριακουλάκη

Οι μωβ μέδουσες εξαπλώνονται στις ελληνικές θάλασσες, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι εμφανίσεις τους σε παραλίες. Πρόκειται για ένα επικίνδυνο είδος στη Μεσόγειο, το τσίμπημα του οποίου προκαλεί οξύ πόνο και έντονο ερεθισμό στο δέρμα. Θαλάσσιοι βιολόγοι είναι ξεκάθαροι, επισημαίνοντας ότι η μωβ μέδουσα ήρθε για να μείνει και ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχουν «σίγουρες» – «καθαρές» παραλίες το φετινό καλοκαίρι.

Αλυκές – Φωτογραφία: Βασιλική Κυριακουλάκη

Οι μωβ μέδουσες μπορούν να βγουν σε όλες τις παραλίες, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας ΕΛΚΕΘΕ, Επαμεινώνδας Χρήστου, υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορεί να γίνει πρόβλεψη για τις περιοχές στην Ελλάδα που θα εμφανιστούν.

[intense_video video_type=”youtube” video_url=”https://youtu.be/iJLNy8I_AhI”]

Η μετακίνηση του πληθυσμού της Pelagia noctiluca (σ.σ. η επιστημονική ονομασία για τη μωβ μέδουσα) στηρίζεται στα θαλάσσια ρεύματα και στους ανέμους. Αυτό σημαίνει ότι εφόσον οι μωβ μέδουσες εμφανιστούν σε μια παραλία, το πιθανότερο είναι να παραμείνουν για μερικές ημέρες πριν μεταφερθούν σε άλλο σημείο.

Διαβάστε ΕΔΩ τι να κάνετε αν σας τσιμπήσει.

 

Οι φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν από την Βασιλική Κυριακουλάκη στην σελίδα του facebook “Ξε-φεύγουμε Εύβοια”

 

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top