Η Κάλχη, η ακαταμάχητη μπύρα της Χαλκίδας, ομορφαίνει ακόμη περισσότερο και αλλάζει look και αισθητική. Με σεβασμό στην ιστορία της και διατηρώντας αναλλοίωτη τόσο τη γεύση όσο και την ποιότητά της, επανασυστήνεται με ολοκαίνουργια εμφάνιση.
Η Κάλχη, μια μπύρα που πήρε το όνομά της από το πορφυρένιο κοχύλι που αφθονούσε κατά τα αρχαία χρόνια στα νερά του Ευβοϊκού, το οποίο ήταν και η πρώτη ύλη για το χρώμα της πορφύρας, είναι ο ζύθος της Χαλκίδας. Με 4.9% βαθμούς αλκοόλ, μέτριας διάρκειας επίγευση, αφιλτράριστη, απαστερίωτη, ξανθιά και ελαφρώς θολή και με τα 3 διαφορετικά είδη λυκίσκου που περιέχει, συνιστά μια premium Pilsner, ένα προϊόν αληθινής μικροζυθοποιίας. Το είδος pilsner ανήκει στις βυθοζύμωτες μπύρες και ως κατηγορία υποδηλώνει μπύρες με έντονο άρωμα και χαρακτηριστική πικράδα. Το δε όνομα οφείλεται στην ομώνυμη πόλη της Βοημίας (plzen) όπου εκεί παρασκευάστηκε για πρώτη φορά το μακρινό 1842 αυτό το είδος μπύρας.
Η Κάλχη μας παρουσιάζεται με Ρετρό εμφάνιση, η οποία παραπέμπει στις ετικέτες της δεκαετίας του 70 και την καλλιτεχνική έκφραση μιας άλλης εποχής. Μια εποχή που συνδέεται με το εκλεπτυσμένο γούστο και την ανώτερη κουλτούρα της μικροζυθοποιίας Evripos Nomad Brewing, στην οποία αντανακλάται η ευβοϊκή γαστρονομία και η γευστική ταυτότητα του Ευρίπου.
Η νέα ετικέτα, με την οποία ντύνεται το όνομα Κάλχη, αφουγκράζεται τη θρυλική καταγωγή μιας μπύρας που πηγάζει από τον πορθμό του Ευρίπου και εκφράζει το γευστικό αποτύπωμα του μικροζυθοποιού Θανάση Μπαρσάκη, ο οποίος δημιούργησε μια Pilsner που ετοιμάζεται να κατακτήσει τους Έλληνες, και όχι μόνο, καταναλωτές.
Τις ημέρες του φετινού Πάσχα απόλαυσε κι εσύ τη μοναδική, ανανεωμένη, εκλεκτή μπύρα Κάλχη.
Ακολουθήστε την στα social
Facebook: Evripos Nomad Brewing – Instagram: Evripos Nomad Brewing