Μπουνόρος φαγητό κρέας μουσική Αυλίδα Χαλκίδα

Μπουνόρος: Το απόλυτο talk of the town με τις premium κοπές και τις μουσικάρες

Τα πιο ξεχωριστά ραντεβού σε εστιατόρια συνώνυμα με το αυθεντικό φαγητό της περιοχής, που παρουσιάζουν ένα καρέ καινούριων, ανεπανάληπτων συνταγών είναι εδώ. Όταν αυτά τα ραντεβού συμβαίνουν την καλύτερη περίοδο του χρόνου, στις γιορτές των Χριστουγέννων δηλαδή, τότε έχουν ακόμη μεγαλύτερη αξία.   Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.   Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το […]

Τα πιο ξεχωριστά ραντεβού σε εστιατόρια συνώνυμα με το αυθεντικό φαγητό της περιοχής, που παρουσιάζουν ένα καρέ καινούριων, ανεπανάληπτων συνταγών είναι εδώ. Όταν αυτά τα ραντεβού συμβαίνουν την καλύτερη περίοδο του χρόνου, στις γιορτές των Χριστουγέννων δηλαδή, τότε έχουν ακόμη μεγαλύτερη αξία.

Στον Μπουνόρο η κουζίνα είναι αφιερωμένη στην απόλαυση του κρέατος. Ο chef Γιώργος Γιαννάκης μαγειρεύει με υψηλής ποιότητας κρεατικά από την ελληνική και παγκόσμια παραγωγή, συνθέτοντας ένα μενού μαγειρεμένο για να απογειώσει τον ουρανίσκο. Εκτός από τα εξαιρετικά κρέατα, τα οποία είναι διαθέσιμα σε ποικιλία κοπών κι άψογα ψημένα, που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε, ο Μπουνόρος προσφέρει εξαιρετικά πιάτα που ξεχωρίζουν.

Στην ιστορική Αυλίδα, ο Μπουνόρος είναι ένα μεσογειακό εστιατόριο με βάση το κρέας, που δεν ψήνουν απλά το κρέας, αλλά μαγειρεύουν κι απολαυστικά πιάτα με παραδοσιακές συνταγές που αξίζει να δοκιμάσετε.

Ο Μπουνόρος είναι… ένα εστιατόριο καθαρής κρεατοφαγίας με προσανατολισμό σε μεγάλη ποικιλία κοπών, καθώς και παραδοσιακών συνταγών.

Έχει γίνει το απόλυτο talk of the town με τις γαστρονομικές προτάσεις που προσφέρει αλλά και με τις μοναδικές Κυριακές του, που περιλαμβάνουν ελληνική μουσική και παλιά λαϊκά κομμάτια που απογειώνουν το κέφι. Για αυτό οι κρατήσεις για τις ημέρες των εορτών είναι απαραίτητες για να μπορέσετε να απολαύσετε αυτή την μοναδική γαστρονομική εμπειρία.

The Menu

 

Ξεκινάμε από τη Νούμερο Ένα σαλάτα, τη λένε Αρκούδα, μια πράσινη σαλάτα με μανούρι και prosciutto Ευρυτανίας. Πάμε σε ένα ragu από φιλέτο μόσχου, εκείνο το κομμένο στο χέρι, συνοδεία παπαρδέλας. Άπαιχτο είναι το συκώτι μόσχου, ψημένο στο κάρβουνο και κομμένο σαν ταλιάτα. Ο Μπουνόρος υπερηφανεύεται και για την προβατίνα, αληθινό παϊδάκι το οποίο σιγοψήνεται στα κάρβουνα και μοσχομυρίζει. Απόλυτο must το λουκάνικο γραβιέρας δια χειρός του Γιώργου Ξυδώνα, του προσωπικού χασάπη του Μπουνόρου. Τελευταίο αλλά όχι έσχατο, το ριζότο με άγρια και καλλιεργούμενα μανιτάρια που προμηθεύονται από την εταιρεία Δίρφυς.

Για γλυκάκι υπάρχει το γκιουζέλ, από πάνω βουβαλίσια κρέμα και από κάτω κανταΐφι, γκιουζέλ στα τουρκικά σημαίνει ωραίο και στο Μπουνόρο είναι πολύ ωραίο. Η ποικιλία γλυκών, που φτιάχνονται χειροποίητα, καθημερινά με φρέσκα υλικά και σταθερές αξίες όπως μιλφέιγ, προφιτερόλ, ή cheesecake σε πολλές παραλλαγές, ολοκληρώνει το θεσπέσιο γεύμα ή δείπνο.

Φυσικά και βάζουν ταψί και μαγειρεύουν, καθώς ο Μπουνόρος είναι ανοιχτός από το μεσημέρι για να καθίσουμε για lunch ή και να πάρουμε φαγητό take away στο σπίτι. Το πιάτο που συνδέεται με την πρώτη ύλη που κάνει το Μπουνόρο διάσημο, δηλαδή το κρέας, είναι τα σουτζουκάκια, με τον κρεοπώλη Γιάννη Βάγια να βάζει την υπογραφή του. Διαφορετικά φαγητά και άλλο μενού κάθε μέρα, μας περιμένει το μεσημέρι, αν δεν μας αρέσει το φαγητό της μαμάς μας. Άλλωστε οι μαμάδες μας στο Μπουνόρο τρώνε.

Φυσικά η Ελλάδα δεν χορταίνει το Μπουνόρο, ο Μπουνόρος όμως χορταίνει Ελλάδα. Πετάξανε όλα τα ξένα τυριά και αλλαντικά και η ΠΟΠ κουλτούρα παρίστανται αγέρωχη στη βιτρίνα του. Γραβιέρες της Οικογένειες Μπαζιωτάκη από την Τρίπολη, αλλαντικά από το Στρεμμένο Ευρυτανίας, γκόγκλιες αρβανίτικες, τα λένε και τζόλια, χειροποίητα και σε αποκλειστικότητα στα τραπέζια του Μπουνόρου.

Αυτό που θα κάνει τον επισκέπτη να επιστρέψει στον Μπουνόρο είναι… η ολοκληρωμένη εμπειρία του γεύματος σ’ ένα ατμοσφαιρικό περιβάλλον, σε συνδυασμό με μια μεγάλη λίστα κρασιών.

 

Μπουνόρος 2019

 

Αθήνας, Βαθύ Αυλίδας – Τηλ. 22210 32150

Instagram: mpounoros

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top