Μπουνόρος κρέας Χριστούγεννα 2024

Μπουνόρος: Στον απόλυτο ναό του κρέατος για ονειρικά Χριστούγεννα

Τα τραπέζια του Μπουνόρου δημιουργούν γαστρονομικές εμπειρίες, ενώ μας ταξιδεύουν σε κόσμους όπου το φαγητό είναι πολιτισμός. Εκεί θα συναντηθούμε και για γευστικά Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιά.

Χριστούγεννα και ο Μπουνόρος στην Αυλίδα, πέντε λεπτά  από τη Χαλκίδα, υπάρχει για να μας μυήσει στα μυστικά του ανώτερου κρέατος. Συνιστά έναν ναό, στον οποίο ζούμε με τελετουργικό τρόπο παρασκευές, που έχουν σαν βάση κοπές κρέατος και γευστικά ανώτερα πιάτα και τα οποία αποθεώνουν την εορταστική γαστρονομία. 

Ο chef Γιώργος Γιαννάκης 

Ο άνθρωπος που δημιούργησε τον Μπουνόρο και τον έκανε γνωστό ως το απόλυτο meat point της ευρύτερη περιοχής είναι ο chef Γιώργος Γιαννάκης. Χωρίς τυμπανοκρουσίες έστησε ένα εστιατόριο το οποίο μιλά τη γαστρονομική γλώσσα της premium κρεατοφαγίας και ενός μενού που συνδυάζει στοιχεία λαμβανόμενα από την παράδοση και τα οποία παντρεύονται με μοντέρνες πινελιές και μαγειρικές τεχνικές, έχοντας όμως ως βασικό πυλώνα το καλό φαγητό. 

Το DNA του Μπουνόρου

Η καλύτερη πρώτη ύλη και οι καλύτερες κοπές στο απόλυτο μεγαλείο τους είναι αυτό που τρώμε στον Μπουνόρο. Ο απόλυτος άρχοντας του φαγητού είναι πρωτίστως η εντυπωσιακή γυάλινη βιτρίνα που δεσπόζει στη μέση του μαγαζιού. Αυτή είναι ο καθρέφτης του, ό,τι υπάρχει εκεί το βλέπουμε και το γευόμαστε, χωρίς περαιτέρω συζητήσεις. Η αλήθεια του Μπουνόρου εμφανίζεται στην open kitchen του, καθώς όλα φτιάχνονται μπροστά στα μάτια μας, προκαλώντας ένα θέαμα πραγματικά χορταστικό, τόσο οπτικά όσο και γαστρονομικά. Στην απαστράπτουσα σάλα κυριαρχούν οι ξύλινες πινελιές, το γυμνό τσιμέντο, τα ντιζαϊνάτα φωτιστικά και οι πίνακες, οι οποίοι αναδεικνύουν την αισθητική και την ενέργεια του χώρου, ενώ με σεβασμό στους μη καπνίζοντες υπάρχει και ο μερικά κλεισμένος χώρος για όσους θέλουν να κάνουν ένα τσιγάρο, πριν ή μετά το φαγητό.

Χριστούγεννα στον Μπουνόρο

Ο Μπουνόρος είναι ο επιλεγμένος προορισμός για τα χριστουγεννιάτικα γεύματα ή δείπνα μας τα οποία συνοδεύονται από εκλεκτές ετικέτες κρασιού και μια αρχοντική ατμόσφαιρα. Γιατί Χριστούγεννα σημαίνει καλό φαγητό, ωραία παρέα και μια γιορτινή αισθητική κάτι που ο Μπουνόρος πρεσβεύει στον υψηλότερο βαθμό.

Τα πιάτα στον Μπουνόρο

Οι εκλεκτότερες κοπές σερβίρονται στον Μπουνόρο με την Picanha, τον  βασιλιά του κρέατος και το ζουμερό rib-eye που μας μιλά, να συνθέτουν προτάσεις που δύσκολα αντιστέκεσαι. Το συκωτάκι γάλακτος με φρέσκο θυμάρι και ελαιόλαδο και ο χωριάτικος κόκορας χωριάτικος με αρβανίτικες γκόγκλιες αφήνουν ένα αστρονομικό αποτύπωμα με σεβασμό στον τόπο.

Επίσης για να ξεκινήσετε το γευστικό ταξίδι δοκιμάστε το Ντάκο με παξιμάδι χαρουπιού, ξινομυζήθρα Σητείας, πασπαλισμένο με βιολογικό ελαιόλαδο, κάππαρη Σύρου, καππαρόμηλα, ντοματίνια και μαζί τριμμένη ντομάτα ή τη σαλάτα Λευκάδος με πράσινη Mesclun, σαλάμι Λευκάδος, γραβιέρα Μπαζιωτάκης, dressing μηλόξιδο πετιμέζι και τηγανητή τορτίγια. 

Το γλυκό που έρχεται για να ολοκληρώσει την πανδαισία είναι ο κορμός σοκολάτα, με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς στο οποίο ακουμπά παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης. 

Τα τραπέζια του Μπουνόρο δημιουργούν γαστρονομικές εμπειρίες ζωής, ενώ ταυτόχρονα μας ταξιδεύουν σε κόσμους όπου το φαγητό είναι πολιτισμός. Αυτός είναι ο Μπουνόρος και μαζί του τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά γίνονται οι ομορφότερες γιορτές του κόσμου. Γιατί Μπουνόρος είναι ο άνθρωπος με την καλή καρδιά και όταν η καλή καρδιά έχει και καλό φαγητό, γιορτάζει από ευτυχία.

Αθήνας 22, Βαθύ Αυλίδας – Τηλ. 2221032150

Instagram: mpounoros_2019

 

GHETTO Magazine

Το www.ghettomagazine.gr καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στη Χαλκίδα την Εύβοια και τη Βοιωτία. Οι άνθρωποι, οι τέχνες, ο πολιτισμός, ένας οδηγός πόλης και προορισμών, η διασκέδαση, όλα σε ένα GHETTO.
To No.1 και μοναδικό online περιοδικό της Εύβοιας και της Βοιωτίας.

Best of GHETTO

Scroll to Top