πόλη Χαλκίδα προσαρμοστεί κλιματική αλλαγή

Μπορεί η πόλη της Χαλκίδας να προσαρμοστεί στην κλιματική αλλαγή;

Πλημμύρες, έντονες βροχοπτώσεις, ακραία καιρικά φαινόμενα: Το κλίμα αλλάζει και η αρχιτέκτονας τοπίου Kotchakorn Voraarkhom δείχνει πώς μπορούμε να διαμορφώσουμε τις πόλεις μας.

Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο. Ο βιώσιμος αστικός σχεδιασμός μπορεί να συμβάλει στη μείωση των κινδύνων και στη βελτίωση της ζωής στα αστικά κέντρα.

Η αρχιτέκτονας τοπίου Kotchakorn Voraarkhom, με καταγωγή από την Ταϋλάνδη, δείχνει πώς μπορεί να επιτευχθεί αυτό. Η πόλη της, η Μπανγκόκ, υποφέρει σε μεγάλο βαθμό από την κλιματική αλλαγή. Εδώ και χρόνια, η μητροπολιτική περιοχή με περίπου 15 εκατομμύρια κατοίκους απειλείται από έντονες βροχοπτώσεις και πλημμύρες. Ο κίνδυνος για περισσότερες πλημμύρες αυξάνεται συνεχώς: Η μεγαλούπολη, που βρίσκεται ακριβώς πάνω από το επίπεδο της θάλασσας, βυθίζεται κάθε χρόνο. Για να το αντιμετωπίσει αυτό, η Kotchakorn Voraarkhom εστιάζει στη βιώσιμη αρχιτεκτονική και προσπαθεί να επαναφέρει τη φύση στη ζούγκλα του μπετόν. Η προσέγγισή της είναι πρωτοποριακή και έχει αποτελέσει παράδειγμα για άλλες περιοχές.

 

Πηγή: DW Documentary

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top