αρχιτέκτονας Σκουλαρίκης κτίριο Βασιλικό

Μοντέρνο κτίριο στο Βασιλικό από τον αρχιτέκτονα Κωνσταντίνο Σκουλαρίκη

Ο αρχιτέκτονας Κωνσταντίνος Σκουλαρίκης σχεδίασε και μας παρουσιάζει το νεόδμητο κτίριο το οποίο βρίσκεται στο Βασιλικό επί της οδού Οσίου Ιωάννου Ρώσου και συγκεκριμένα σε κομβικό σημείο, στη διασταύρωση με το δρόμο που οδηγεί στο Λευκαντί. Η χρήση του ενσωματώνει εμπορικά καταστήματα στο ισόγειο και γραφεία ιατρείων στον πρώτο όροφο, με βασικό γνώμονα τη εύρυθμη […]

Ο αρχιτέκτονας Κωνσταντίνος Σκουλαρίκης σχεδίασε και μας παρουσιάζει το νεόδμητο κτίριο το οποίο βρίσκεται στο Βασιλικό επί της οδού Οσίου Ιωάννου Ρώσου και συγκεκριμένα σε κομβικό σημείο, στη διασταύρωση με το δρόμο που οδηγεί στο Λευκαντί. Η χρήση του ενσωματώνει εμπορικά καταστήματα στο ισόγειο και γραφεία ιατρείων στον πρώτο όροφο, με βασικό γνώμονα τη εύρυθμη λειτουργία αυτών των χρήσεων.

Το περίγραμμα του κτιρίου και η αρχιτεκτονική του σύνθεση γεννάται από το ιδιαίτερο τριγωνικό σχήμα που είχε το οικόπεδο, συνιστώντας ένα οικοδόμημα πρότυπο για την αρχιτεκτονική φυσιογνωμία του Βασιλικού.

Η αρχιτεκτονική μελέτη σύνθεσης και σχεδιασμού του κτιρίου γεννήθηκε έπειτα από συνεχόμενες συνομιλίες μεταξύ πελάτη και αρχιτέκτονα. Ο αρχιτέκτονας Κωνσταντίνος Σκουλαρίκης αφουγκραζόμενος τις ανάγκες και τις επιθυμίες του πελάτη, τις αξιολόγησε και τις μετέφρασε σε μορφή κτιριακής δόμησης.

Σκοπός ήταν να δημιουργηθεί ένα κτίριο λιτό, καθαρό, χωρίς σχεδιαστικές εξάρσεις, ένα κτίριο που θα λειτουργεί σαν κέλυφος το οποίο μπορεί να δεχτεί επαγγελματικές δραστηριότητες γραφείων και καταστημάτων.

Η εκπόνηση αυτής  της μελέτης αποβλέπει στην επίλυση προβλημάτων εξυπηρέτησης και έκφρασης των ανθρωπίνων αναγκών στον δομημένο χώρο. Έτσι, λόγω του σχήματος του οικοπέδου, διαμορφώνεται μια τριγωνική ανοιχτή  κάτοψη με μεγάλο εσωτερικό φωταγωγό που ενισχύει τη διαμπερότητα του χώρου.

Φωτεινό, λευκό, με άπλετους καθαρούς χώρους και μινιμαλιστικά στοιχεία το κτίριο έχει ένα ήρεμο και οπτικά καθαρό αποτύπωμα.

Παιχνίδια φωτός και αρμονικών ανακλάσεων διαδραματίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας σε όλους τους χώρους των γραφείων και καταστημάτων, ενώ δεν υπάρχει καμία υπερβολή ως προς τη διακόσμηση.

SKOULARIKIS ARCHITECT

www.sarchitect.gr

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top