τραγούδι Πάτρα Χαλκίδα Ρίτα Σακελλαρίου

Μόλις ανακαλύψαμε ένα τραγούδι “Πάτρα – Χαλκίδα” της Ρίτας Σακελλαρίου

Τρεντάρει στο Tik Tok και μας έχει κολλήσει – Μάλλον μόλις σου δώσαμε την άχρηστη πληροφορία της ημέρας, αλλά άκουσε το, θα κολλήσεις και εσύ.

Για κάποιον αδιευκρίνιστο λόγο το τραγούδι τρεντάρει σε πολλά βίντεο στο Tik Tok και κάπως έτσι το πετύχαμε και εμείς. Για κάποιον ακόμα πιο αδιευκρίνιστο λόγο όμως, μας έχει κολλήσει εδώ στην υπόγα του GHETTO. Στο σημείο αυτό να σας πούμε πως, ελπίζουμε να μην πέσει στα χέρια σας η playlist από το κανάλι μας στο YouTube, διότι αυτές τις ημέρες υπάρχει μια σύγχυση Πέφτω και κυλιέμαι σαν ζάρι, Que te la pongo, que te la pongo, Τώρα Χαλκίδα πίνεις μωρό μου, το καφεδάκι σου, βρήκα την κλήση, του τροχονόμου μες στο σακάκι σου.

Γνώριζες λοιπόν εσύ, πως υπάρχει ένα τραγούδι της Ρίτας Σακελλαρίου με τον τίτλο “Πάτρα – Χαλκίδα”;

Και επειδή μάλλον μόλις σου δώσαμε την άχρηστη πληροφορία της ημέρας, τουλάχιστον να σε πληροφορήσουμε σωστά:

Στις αρχές του ’90 η Ρίτα Σακελλαρίου διάνυε τη δεύτερη φάση της καριέρας της- που είχε ξεκινήσει από τα μέσα του ’80 με το “Είναι γάτα ο κοντός με τη γραβάτα” του Νίκου Καρβέλα- πιο ξανθιά και πιο ντίβα από ποτέ.

Το 1993, ο μουσικοσυνθέτης Νίκος Τερζής και ο Γιώργος Παυριανός, στιχουργός με αναφορές στο Τρίτο Πρόγραμμα του Μάνου Χατζιδάκι, της γράφουν το «Εγώ δεν πάω Μέγαρο». Το κομμάτι έχει ποπ ύφος, και μιλάει για έναν «παίδαρο» με τον οποίο η ερμηνεύτρια προτιμά να περάσει το βράδυ της απ’ ότι να βρεθεί στο νέο-ανεγερθέν τότε, Μέγαρο Μουσικής. Το τραγούδι κάνει πάταγο.

Σε αυτό το άλμπουμ λοιπόν μαζί με το τραγούδι hit της εποχής είναι και το “Πάτρα – Χαλκίδα”. Τους στίχους τους είχε γράψει ο  Βασίλης Παπαδόπουλος και την σύνθεση ο Αντώνης Στεφανίδης.

Είπες στην Πάτρα πως θα πας
για να βρεθείς Χαλκίδα
μαζί με εκείνη που αγαπάς,
το ξέρω κι ας μην είδα

Τώρα Χαλκίδα πίνεις μωρό μου
το καφεδάκι σου,
βρήκα την κλήση του τροχονόμου
μες στο σακάκι σου

Είπες στην Πάτρα πως θα πας
μα έχασες την Πάτρα
και στη Χαλκίδα βρέθηκες
να μου μαζεύεις άστρα

Το τραγούδι:

[intense_video video_type=”youtube” video_url=”https://youtu.be/ReEEX07fn7E”]

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top