φαρμακοποιό Έρρικα Κόντου φαρμακείο Χαλκίδα

Μιλήσαμε με την φαρμακοποιό Έρρικα Κόντου σε ένα απ΄τα ιστορικότερα φαρμακεία της Χαλκίδας

Η φαρμακοποιός Έρρικα Κόντου μιλάει στο ghettomagazine.gr για το ιστορικό φαρμακείο στον Άγιο Νικόλαο Χαλκίδας, για την καλλυντική σειρά που δημιούργησε ο παππούς της, όπως και για τη σημασία που απέκτησε ο φαρμακοποιός στην ελληνική κοινωνία κατά τη διάρκεια της δύσκολης συγκυρίας του κορονοϊού.

Η φαρμακοποιός Έρρικα Κόντου δίνει μια ενδελεχή συνέντευξη στο ghettomagazine.gr και μας μιλά για το ιστορικό φαρμακείο στον Άγιο Νικόλαο Χαλκίδας, για την καλλυντική σειρά που δημιούργησε ο παππούς της, όπως και για τη σημασία που απέκτησε ο φαρμακοποιός στην ελληνική κοινωνία κατά τη διάρκεια της δύσκολης συγκυρίας του κορονοϊού.

– Έρρικα Κόντου είσαι μια φαρμακοποιός, που έχεις μια πλούσια κληρονομιά από τη γιαγιά σου. Μας εξηγείς πως;

Το φαρμακείο ιδρύθηκε το 1881 από τον προπάππο μου Σωτήριο Σωτηρίου. Ακολούθησε ο παππούς μου Ιωάννης Σωτηρίου. Έπειτα, η μητέρα μου Χρυσούλα Σωτηρίου και τώρα εγώ.

– Εργάζεσαι σε ένα κτήριο το οποίο παραμένει τόσα χρόνια αρχιτεκτονικά κλασικό. Με ποιο τρόπο διατηρείται η ιστορικότητα του συγκεκριμένου χώρου;

Έχουμε κρατήσει το παλιό στοιχείο των φαρμακοποιών, τις προθήκες των φαρμάκων, τους παλιούς ζυγούς και τα δοχεία όπου έβαζαν τα φάρμακα και τις σκόνες τους ώστε να διατηρήσουμε την επαφή με την ιστορικότητα του περιβάλλοντος. 

 

 

– Πότε και πως δημιουργήθηκαν οι κρέμες περιποίησης της Έρρικας Κόντου; Ποια τα οφέλη τους για τη γυναικεία επιδερμίδα;

Τις κρέμες περιποίησης τις δημιούργησε ο παππούς μου. Όπως προανέφερα το φαρμακείο λειτουργεί για περισσότερο από έναν αιώνα. Η συσσωρευμένη εμπειρία και η επιστημονική κατάρτιση μας επέτρεψε να παράγουμε κρέμες οι οποίες είναι ασφαλείς και ευεργετικές. Σε ορισμένες η σύσταση παραμένει η ίδια για πάνω από 50 χρόνια, ενώ άλλες τις ανανεώνουμε και τις εξελίσσουμε διαρκώς, σύμφωνα με τις ανάγκες της σύγχρονης γυναίκας. Η καλλυντική σειρά εστιάζει στη θρέψη του δέρματος και την ενυδάτωση. Χρησιμοποιούμε έλαια όπως το vison oil, το οποίο έχει υψηλές διεισδυτικές ικανότητες, είναι αντιρυτιδικό αλλά και προλαμβάνει το σκάσιμο και τη γήρανση του δέρματος.  Αλλά και κρέμες με έλαια πιο ελαφριά όπως το λάδι jojoba και το λάδι από avocado τα οποία μιμούνται το σμήγμα του δέρματος με τη δυνατότητα να φοριούνται από μικρότερες ηλικίες.

– Περιποίηση των μαλλιών, άκρων, σώματος, μακιγιάζ, ατομική δερμοανάλυση προσωπικές συμβουλές, αλλά και τι άλλο μπορείς να προφέρεις ως φαρμακοποιός στη μοντέρνα γυναίκα;

Το φαρμακείο μας είναι πλέον ένας χώρος ολοκληρωμένων υπηρεσιών υγείας και ομορφιάς. Θα σταθώ πάλι στην εμπειρία των πάρα πολλών ετών που μας διαφοροποιεί. Στον χώρο μας μπορεί η κάθε γυναίκα αλλά κι ο άνδρας να βρει αυτό που πραγματικά επιθυμεί. Διαθέτουμε τεράστια γκάμα προϊόντων, καταρτισμένο προσωπικό και μπορούμε να καθοδηγούμε με την εξατομικευμένη επιστημονική συμβουλή τους πελάτες και τις πελάτισσές μας ώστε να βρουν αυτό που πραγματικά ψάχνουν και χρειάζονται.

– Την περίοδο του κορονοϊού τα φαρμακεία αποτέλεσαν τον ενδιάμεσο σύνδεσμο μεταξύ των ελλείψεων του συστήματος δημόσιας υγείας και της υπερφόρτωσης των ιατρών. Πώς άλλαξε αυτή η συνθήκη τη σχέση του κόσμου με τον, και την φαρμακοποιό; 

Κατά τη διάρκεια του κορονοϊού φάνηκε πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του φαρμακοποιού. Ήμασταν η πρώτη γραμμή άμυνας απέναντι στον ιό και καταφέραμε μέσα από την επιστημονική συμβουλή, την προμήθεια, των απαραίτητων υλικών και φαρμάκων, όπως και την δυναμική παρουσία μας να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί μια δύσκολη συγκυρία. Από τότε υπάρχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη απέναντι στο πρόσωπο του φαρμακοποιού γιατί φέραμε εις πέρας μια πολύ δύσκολη κι επικίνδυνη κατάσταση.

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top