Φώκια σε παραλία στην Εύβοια

Μια φώκια ήρθε εχθές στην παραλία στα Πολιτικά Εύβοιας – Εικόνες

Κάτοικοι των Πολιτικών Εύβοιας είδαν χθες, μια φώκια να κολυμπά δίπλα στην ακτή της περιοχής. Η ύπαρξη της μικρής φώκιας δείχνει ίσως ότι γίνεται αναπαραγωγή του είδους στην περιοχή και αν δεν υπάρξουν οχλήσεις, ο πληθυσμός μπορεί να αυξηθεί. Γενικότερα πάντως, έχουμε ανάκαμψη του πληθυσμού της μεσογειακής φώκιας σε όλη την Ελλάδα σύμφωνα με στοιχεία […]

Κάτοικοι των Πολιτικών Εύβοιας είδαν χθες, μια φώκια να κολυμπά δίπλα στην ακτή της περιοχής.

Η ύπαρξη της μικρής φώκιας δείχνει ίσως ότι γίνεται αναπαραγωγή του είδους στην περιοχή και αν δεν υπάρξουν οχλήσεις, ο πληθυσμός μπορεί να αυξηθεί. Γενικότερα πάντως, έχουμε ανάκαμψη του πληθυσμού της μεσογειακής φώκιας σε όλη την Ελλάδα σύμφωνα με στοιχεία της MOm, της Εταιρείας για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας.

Φώκια σε παραλία στην Εύβοια

Σε τέτοιες περιπτώσεις οι ειδικοί συμβουλεύουν τον κόσμο να μην πλησιάζει το ζώο, ούτε να αφήνει κατοικίδια να το προσεγγίζουν, να μην το βρέχουν και να μην προσπαθούν να το ξαναβάλουν στη θάλασσα γιατί δεν έχει ξεβραστεί αλλά έχει επιλέξει μόνο του να βγει στην ακτή για να στεγνώσει και να κοιμηθεί.

Πηγή φωτογραφιών: Γιάννης Τζουμάνης

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top