Μητροπολίτης εκκλησάκι Μυταράς

Μητροπολίτης έβαλε λουκέτο σε εκκλησάκι επειδή το είχε ζωγραφίσει ο Μυταράς

Το 2004 ο Χαλκιδέος ζωγράφος και ακαδημαϊκός Δημήτρης Μυταράς, αγιογράφησε ένα εκκλησάκι στην Παλαιά Φώκαια και έκλεισε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας ως βλάσφημο – Δείτε και εσείς με τα δικά σας μάτια το …”βλάσφημο”

Το 2004 ο Χαλκιδέος ζωγράφος και ακαδημαϊκός Δημήτρης Μυταράς, αποφάσισε και αγιογράφησε ένα μικρό εκκλησάκι που βρίσκεται στον Όρμο Καταφυγή στην Παλαιά Φώκαια (στο (58ο χιλιόμετρο Αθηνών-Σουνίου) το εκκλησάκι της Παναγία Καταφυγιώτισσας.

Ο Μυταράς ζωγράφισε την Καταφυγιώτισσα το 2004, μετά από ανάθεση τού τότε προέδρου του πολιτιστικού συλλόγου Ποσειδωνίας.

Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος Χατζηνικολάου αφαίρεσε την άδεια λειτουργίας από την εκκλησία της Παναγίας Καταφυγιώτισσας στην Παλαιά Φώκαια στο Σούνιο, όπου βρίσκονται τοιχογραφίες του Δημήτρη Μυταρά και μάλιστα τις χαρακτήρισε “τερατούργημα”.

Το γεγονός ότι ο καλλιτέχνης διατήρησε το στυλ του, που δεν έχει σχέση με τις κλασσικές αγιογραφίες, οδήγησε στο “σφράγισμα” του ναού, με απόφαση της Ιεράς Μητρόπολης Μεσογαίας.

Πρόκειται για ένα μικρό αλλά πανέμορφο εκκλησάκι που στέκει κατάλευκο πάνω σε έναν λόφο ανάμεσα στις δύο παραλίες του κόλπου.

Εξίσου εντυπωσιακό αλλά και μοναδικό είναι το εσωτερικό του ναού, καθώς οι τοίχοι του είναι ζωγραφισμένοι με τοιχογραφίες του Δημήτρη Μυταρά.

Δείτε και εσείς με τα δικά σας μάτια το …”τερατούργημα”

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top