Μεζεδοπωλείο «Σχολαρχείο» «της Αργυρώς» Χαλκίδα γιορτές

Μεζεδοπωλείο «Σχολαρχείο» & «της Αργυρώς» συνοδεύουν γευστικά τις γιορτές μας

Το «Σχολαρχείο» και το «Μεζεδοπωλείο της Αργυρώς», δύο χώροι, δύο κουλτούρες, μια όμως κοινή συνισταμένη για μια αυθεντική χριστουγεννιάτικη εμπειρία και μια αληθινή εορταστική έξοδο.

Δύο στέκια που έχουν κατακτήσει το κοινό της Χαλκίδας και είναι γνωστά και στους επισκέπτες της πόλης είναι το «Σχολαρχείο» και το «της Αργυρώς». Δεν θα ήταν υπερβολή αν τα ταυτίζαμε με  το DNA της πόλης όσο αφορά το καλό φαγητό και τη διασκέδαση. Άλλωστε όλοι μας έχουμε δώσει ραντεβού στην παραλία στο «Σχολαρχείο» για κρεατικά, αλλά και όλοι μας έχουμε καλέσει την παρέα για μεζέδες στο «της Αργυρώς». 

Tο μεζεδοπωλείο «Σχολαρχείο» βρίσκεται στο ωραιότερο σημείο της Παραλίας της πόλης, εμμένει και επιμένει να επενδύει με αγνά υλικά της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας και μας τα προσφέρει σε ένα ζεστό και οικείο περιβάλλον με απαλή μουσική. Το μενού του Σχολαρχείου χαρακτηρίζεται από την ποικιλία των επιλογών, ικανοποιεί τις εκλεκτότερες απαιτήσεις του ουρανίσκου μας, χωρίς καμιά έκπτωση στην ποιότητα και σε τιμές που όλοι γνωρίζουμε ότι είναι οι πλέον προσιτές.

 

Τα πιάτα του «Σχολαρχείου» που συνοδεύουν τη γιορτινή ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων είναι η λαχταριστή πανσέτα ψιλοκομμένη και το αυθεντικό μπιφτέκι στη σχάρα που συνομιλούν με τη λατρεία για το κρέας.

Εκλεκτός μεζές είναι και  το μοσχαρίσιο συκώτι που φτιάχνεται με μια αυθεντική συνταγή που μόνο ο chef γνωρίζει. Τα μακαρόνια με σολωμό δίνουν μια νότα gourmet στα πιάτα του Σχολαρχείου, ενώ το μπεκρή μεζέ, που μαγειρεύεται όπως παλιά, μας καλεί να το συνοδέψουμε με το μοσχοβολιστό κρασάκι του Σχολαρχείου.

Κατεβαίνοντας την Αρεθούσης το «Μεζεδοπωλείο της Αργυρώς» με ιστορία από το 2013 μας υπόσχεται μια γαστρονομική εμπειρία που κατακτά καρδιές. Με έντονο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, το κτήριο στο οποίο στεγάζεται το «Μεζεδοπωλείο της Αργυρώς» χρονολογείται από τις αρχές του 20ου αιώνα, ένα παλιό Ζυθεστιατόριον και Παντοπωλείο, το οποίο μας ταξιδεύει στην ιστορία με σεβασμό στην οικιστική παράδοση της περιοχής.

Η υψηλή ποιότητα, τα φρέσκα υλικά, το ζεστό περιβάλλον, η άψογη εξυπηρέτηση αλλά κυρίως ο σεβασμός στον πελάτη, είναι τα δομικά συστατικά της μοναδικής φιλοξενίας αυτού του υπέροχου χώρου.

Μεζέδες που έρχονται από όλη την Ελλάδα συνθέτουν στο «Μεζεδοπωλείο της Αργυρώς» μια γαστρονομική πανδαισία. Διαλεχτό ψαρονέφρι, σπετσοφάι λουκάνικο, φρυγαδέλια δηλαδή μοσχαρίσιο συκώτι τυλιγμένο με μπόλια, λαδόκολλα στο Κορδελιό με μαριναρισμένη ψιλοκομμένη πανσέτα, είναι πιάτα με γνήσια ελληνική ταυτότητα ενός μεζεδοπωλείου που δικαιούται να καυχιέται ότι, από τη μια συνομιλεί με το παρελθόν και την παράδοση και από την άλλη δημιουργεί μια εμπειρία για το παρόν.

Το «Σχολαρχείο» και το «Μεζεδοπωλείο της Αργυρώς», δύο χώροι, δύο κουλτούρες, μια όμως κοινή συνισταμένη για μια αυθεντική χριστουγεννιάτικη εμπειρία και μια αληθινή εορταστική έξοδο. Αυτή είναι ίσως η πιο φανταστική πρόταση για τις φετινές γιορτές και η ωραιότερη ιδέα για όλους εμάς που ψάχνουμε να γευτούμε αλήθεια και νοστιμιά, συντροφιά με τους αγαπημένους μας.

 

«Μεζεδοπωλείο Σχολαρχείο» 

Τζιαρντίνι 2, Χαλκίδα – Τηλ. 2221023289

Facebook: Μεζεδοπωλείο Σχολαρχείο – Instagram: Σχολαρχείο χαλκιδας

«Μεζεδοπωλείο της Αργυρώς» 

Αρεθούσης 119, Χαλκίδα – Τηλ. 22210 86878

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top