Μέλι Μίστρος Εύβοια

Μέλι Μίστρος: Η Οικογένεια Κικίδη παράγει ένα βραβευμένο μέλι

Το μότο της οικογένειας Κικίδη εμπεριέχει την πεμπτουσία αυτού του εκλεκτού προϊόντος που λέγεται ευβοϊκό μέλι: «Οι θησαυροί του δάσους, των βοτάνων και των ανθών της Ελληνικής φύσης, σε ένα βάζο από εμάς για εσάς.»

Αφιέρωμα στο Μέλι της Εύβοιας

 

Η οικογένεια Κικίδη με καταγωγή το χωριό Μίστρος στην Κεντρική Εύβοια, δραστηριοποιείται με τη Μελισσοκομία ερασιτεχνικά από το 1986.

Η αγάπη για τη μέλισσα, τη φύση και τον άνθρωπο της έδωσε το κίνητρο ώστε από το 2010 να γίνει κύριο επάγγελμα και οικογενειακή επιχείρηση με το ευχάριστο αποτέλεσμα να προσφέρει Αγνό, Ποιοτικό, Θρεπτικό και Αρωματικό Ελληνικό μέλι ιδίας παραγωγής με την επωνυμία: “Μέλι Μίστρος Εύβοιας” – Οικογένεια Κικίδη.

Η μελισσοκομία της Οικογένειας Κικίδη χαρακτηρίζεται ως Νομαδική μιας και ανάλογα με την εποχή μεταφέρει τις κυψέλες της στην εκάστοτε βλάστηση ώστε να τρυγήσουν την ποικιλία αυτή.

Ο τρύγος γίνεται παραδοσιακά παίρνοντας από κάθε κυψέλη κερήθρες και με τη φυγόκεντρο δύναμη του μελιτοεξαγωγέα βγαίνει από αυτές το μέλι. Στην συνέχεια τοποθετείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές και… βάζο βάζο θα φτάσουν σε εσάς!

Το μέλι Πεύκου από τα πευκοδάση της Εύβοιας το οποίο έχει βραβευτεί στο διεθνή διαγωνισμό του Λονδίνου Great Taste Awards με τη διάκριση 1star το 2018 και το 2022 για τη γεύση, το άρωμα, την υφή και το χρυσό σκούρο χρώμα του.

Το μέλι Ελάτου το τρυγούν από τα ελατοδάση στο Ξηροβούνι της Εύβοιας και στον Ελικώνα Λειβαδιάς το οποίο έχει βραβευτεί επίσης στο διεθνή διαγωνισμό του Λονδίνου Great Taste Awards με την διάκριση 2stars το 2019 και το 2023 για την πλούσια γεύση, το άρωμα, την υφή και το βαθύ κεχριμπαρένιο χρώμα του.

 

Το μέλι Πορτοκαλιάς το τρυγούν κάθε άνοιξη από τους πορτοκαλεώνες στις Μυκήνες του Άργους το οποίο βραβεύτηκε επίσης από Great Taste Awards με 1star to 2023 για τη λουλουδένια γεύση του και το πλούσιο άρωμά του.

Τα μέλια της επωνυμίας «Μέλι Μίστρος» θα τα βρείτε στην ευρύτερη περιοχή της Εύβοιας σε παντοπωλεία, ντελικατέσεν, κρεοπωλεία και μίνι μάρκετ.

Άλλωστε και το μότο της Οικογένειας Κικίδη εμπεριέχει την πεμπτουσία αυτού του εκλεκτού προϊόντος που λέγεται ευβοϊκό μέλι: «Οι θησαυροί του δάσους, των βοτάνων και των ανθών της Ελληνικής φύσης, σε ένα βάζο από εμάς για εσάς.»

 

Μέλι Μίστρος

Facebook: Μέλι Μίστρος Εύβοιας – Instagram: Meli Mistros

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top