Elval Διεθνής Καμπάνια Ανακύκλωσης

Με την υποστήριξη της Elval η Διεθνής Καμπάνια Ανακύκλωσης ήρθε και στη Χαλκίδα

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ | 2022 Η Elval συμβάλλει στο βιώσιμο μέλλον του πλανήτη και αποδυκνύει την προσήλωσή της στην προστασία του περιβάλλοντος συνεχώς, ενώ σέβεται τις εύθραστες ισορροπίες στη φύση. Η Elval, Τομέας Έλασης Αλουμινίου της ElvalHalcor, είναι βασικός υποστηρικτής της οργάνωσης Every Can Counts, ενός διεθνούς προγράμματος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με παρουσία σε 19 …

Με την υποστήριξη της Elval η Διεθνής Καμπάνια Ανακύκλωσης ήρθε και στη Χαλκίδα Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ | 2022

Η Elval συμβάλλει στο βιώσιμο μέλλον του πλανήτη και αποδυκνύει την προσήλωσή της στην προστασία του περιβάλλοντος συνεχώς, ενώ σέβεται τις εύθραστες ισορροπίες στη φύση.

Η Elval, Τομέας Έλασης Αλουμινίου της ElvalHalcor, είναι βασικός υποστηρικτής της οργάνωσης Every Can Counts, ενός διεθνούς προγράμματος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με παρουσία σε 19 Ευρωπαϊκές χώρες, τη Βραζιλία και τις ΗΠΑ που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού για τα οφέλη της εφαρμογής των αρχών της κυκλικής οικονομίας.

Στην Ελλάδα μέλος του προγράμματος είναι το «Kάθε Κουτί Μετράει»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος διοργανώθηκε και φέτος το «International Recycling Tour 2022» που πραγματοποιήθηκε σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιείται το πρόγραμμα.

Πρόκειται για μια δράση ευαισθητοποίησης κατά την οποία νέοι “backpackers”  εξοπλισμένοι με ειδικά σακίδια σε σχήμα κάδου ανακύκλωσης κατέκλισαν δρόμους, πλατείες πάρκα και παραλίες προκειμένου να παροτρύνουν τους πολίτες να ανακυκλώνουν τα κουτάκια αλουμινίου που καταναλώνουν με κεντρικό μήνυμα «Τα κουτιά αλουμινίου ανακυκλώνονται αμέτρητες φορές».

Φέτος η Elval έβαλε και τη Χαλκίδα στο χάρτη του International Recycling Tour, διοργανώνοντας μία δράση στην Παραλία (στο Στρογγυλό),  την Παρασκευή 3 Ιουνίου, και άλλες δύο στην Παραλία Αλυκές, το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Ιουνίου.

Στη Χαλκίδα την Παρασκευή 3 Ιουνίου,  σε συνεργασία με το Δήμο Χαλκιδέων και τον Οργανισμό Λιμένων Νομών Ευβοίας, τοποθετήθηκε ένα ενημερωτικό «περίπτερο» στην Παραλία, στο Στρογγυλό,  όπου οι “backpackers” ενημέρωναν τους περαστικούς για το πρόγραμμα.

Ένας ρετρό παγωτατζής τους προσέφερε παγωτό χωνάκι, και οι άνθρωποι της Elval τους δρόσιζαν με ανθρακούχο νερό.

Παράλληλα σε ειδικό Photo Booth, οι περαστικοί μπορούσαν να φωτογραφηθούν με το φόντο της δράσης και να ανεβάσουν τη φωτογραφία τους στα Social Media .

Tο Σάββατο και την Κυριακή 4 και 5 Ιουνίου, οι “backpackers” βρέθηκαν στην παραλία Αλυκές. “Οργώνοντας” την παραλία, ενημέρωσαν τους λουόμενους για τα οφέλη της ανακύκλωσης, παροτρύνοντάς τους να την εφαρμόσουν, τόσο επί τόπου, ρίχνοντας τα κουτάκια αλουμινίου που μόλις κατανάλωσαν στα σακίδιά τους, αλλά και στην καθημερινή τους ζωή.

Η Elval γιόρτασε και και διέδωσε μαζί με τον κόσμο το μήνυμα: Κάθε Κουτί Μετράει! Γιατί τα κουτιά αλουμινίου ανακυκλώνονται αμέτρητες φορές.

Σχετικά με την Elval:

Η Elval αποτελεί τον τομέα έλασης αλουμινίου της ElvalHalcor Α.Ε. και είναι μια από τις κορυφαίες βιομηχανίες του κλάδου αλουμινίου, σε παγκόσμιο επίπεδο και η μοναδική στην Ελλάδα. Για σχεδόν 50 χρόνια, η Elval αναγνωρίζεται ως ένας αξιόπιστος συνεργάτης και πρωτοπόρος παραγωγός προϊόντων αλουμινίου, με ευρύ χαρτοφυλάκιο προϊόντων υψηλής ποιότητας, για αγορές όπως η συσκευασία, οι κατασκευές, η ναυπηγική, η αυτοκινητοβιομηχανία, η ενέργεια, οι βιομηχανικές εφαρμογές και η θέρμανση – ψύξη – κλιματισμός (HVAC&R). Μέσω ενός παγκόσμιου εμπορικού δικτύου, σε 21 χώρες, η Elval εξάγει το 80% περίπου της παραγωγής της, σε περισσότερες από 60 χώρες και προσφέρει βιώσιμες και ανταγωνιστικές λύσεις, που καλύπτουν τις ανάγκες και των πλέον απαιτητικών, διεθνών πελατών.  Για περισσότερες πληροφορίες για την Elval, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.elval.com

Σχετικά με το Κάθε Κουτί Μετράει

Το ενημερωτικό πρόγραμμα «Κάθε Κουτί Μετράει» γεννήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2009 και έκανε τα πρώτα του βήματα στην Ελλάδα το 2014. Σήμερα θεωρείται το κορυφαίο πρόγραμμα για την προώθηση της ανακύκλωσης κουτιών αλουμινίου στην Ευρώπη, ενώ έχει πλέον παρουσία σε 19 χώρες στην Ευρώπη, τη Βραζιλια και σύντομα στις ΗΠΑ. Στόχος του είναι να ενθαρρύνει όλο και περισσότερους ανθρώπους και οργανισμούς να κάνουν τη διαφορά ανακυκλώνοντας τα κουτιά αλουμινίου που χρησιμοποιούν εκτός σπιτιού, εξοικονομώντας έτσι φυσικούς πόρους και ενέργεια.

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top