«Τα θύματα γυναικοκτονίας και ενδοοικογενειακής βίας είναι ήρωες στον αγώνα για το δικαίωμα στη ζωή και την ελευθερία στην Ελλάδα και παγκοσμίως». Γεωργία Λαλέ
Με αυτή την φράση της δημιουργού της Ροζ Σημαίας, της Γεωργίας Λαλέ, θα έπρεπε να ξεκινάει και να τελειώνει όλη η συζήτηση που άνοιξε για το μήνυμα του έργου τέχνης. Αλλά με τους ηθικολόγους και υποκριτές δεν ησυχάζεις ποτέ.
Αποσύρθηκε εν τέλει η ροζ ελληνική σημαία από έκθεση του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη μετά τον ντόρο που δημιουργήθηκε γύρω από την ύπαρξή της.
Η εν λόγω ροζ ελληνική σημαία αποτελεί δημιούργημα και μέρος της έκθεσης της Γεωργίας Λάλε που φιλοξενείται στο προξενείο. Σύμφωνα με την ίδια την δημιουργό, το έργο της επιχειρεί να μιλήσει για «το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας και των εγκλημάτων κατά γυναικών». Μάλιστα, η σημαία έχει υφανθεί από σεντόνια που της δώρισαν κακοποιημένες γυναίκες.
«Το έργο τέχνης δημιουργείται από σεντόνια, δωρεά γυναικών που ζουν στην Ελλάδα. Αυτές οι γυναίκες έχουν φαινομενικά λίγα κοινά πράγματα, αλλά όλες έχουν ξαπλώσει σε αυτά τα σεντόνια απελπισμένες και φοβισμένες», υπογραμμίζει η περιγραφή της έκθεσης για την ελληνική σημαία.
Το όλο ζήτημα, ωστόσο, έφτασε μέχρι την ελληνική Βουλή, όπου ο επικεφαλής της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός, απαίτησε την απόσυρση του εκθέματος. «Είναι δυνατόν να παρουσιάζεται η σημαία μας με ροζ χρώμα, να διακωμωδείται το εθνικό μας σύμβολο; Η σημαία αλλάζει χρώμα, μόνον όταν βαφτεί κόκκινη από το αίμα των αγώνων του λαού μας» είπε χαρακτηριστικά.
Εν τέλει, προφανώς και κέρδισαν οι ανησυχούντες πατριώτες και με εντολή του Έλληνα ΥΠΕΞ Γιώργου Γεραπετρίτη, αποσύρθηκε το εν λόγω έργο τέχνης.
Από την πλευρά της, η επιμελήτρια Νιόβη Ζαραμπούκα-Χατζημάνου αναφέρθηκε στο όλο ζήτημα πριν αποφασιστεί η απόσυρση του έργου αποκαλύπτοντας πως οι ίδιοι που ζητούσαν να κατέβει η ροζ ελληνική σημαία, προχώρησαν και σε εξύβριση της εικαστικού και των επιμελητών της έκθεσης.