θεατρική παράσταση Μικρασιατικής Καταστροφής

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η θεατρική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου “Μιλώ σε σένα, Πατρίδα” στο 6ο Bio-mechanical Festival

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, η θεατρική παράσταση «Μιλώ σε σένα, Πατρίδα» από το ∆η. Πε. Θε. Αγρινίου στο Θέατρο Αυλιδείας Αρτέµιδος. Η θεατρική αυτή παράσταση, αφιερωμένη στη μνήμη της Μικρασιατικής Καταστροφής του 1922, ήταν βασισμένη σε αποσπάσματα αφηγήσεων γυναικών που αποτύπωναν συλλογικές και ατομικές εμπειρίες από το ιστορικό γεγονός της εκτόπισης […]

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, η θεατρική παράσταση «Μιλώ σε σένα, Πατρίδα» από το ∆η. Πε. Θε. Αγρινίου στο Θέατρο Αυλιδείας Αρτέµιδος.

Η θεατρική αυτή παράσταση, αφιερωμένη στη μνήμη της Μικρασιατικής Καταστροφής του 1922, ήταν βασισμένη σε αποσπάσματα αφηγήσεων γυναικών που αποτύπωναν συλλογικές και ατομικές εμπειρίες από το ιστορικό γεγονός της εκτόπισης και της εκδίωξης του ελληνικού στοιχείου από τη Μικρά Ασία.

Οι αφηγήσεις αυτές είχαν ως κοινό εφόδιο το λόγο των κοινών ανθρώπων, που συναρμολογεί σωστά την εποχή τους και το κλίμα της, ζωντανεύοντας ατομικές και συλλογικές μνήμες που φωτίζουν διαφορετικά όχι μόνο το παρελθόν αλλά και τα σύγχρονα πάθη μας.

Η παράσταση ανέσυρε μνήμες και συγκίνησε το κοινό το οποίο καταχειροκρότησε και αποθέωσε τους πρωταγωνιστές.

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top