Γαλάζια Σημαία μαρίνα Λιναριάς Σκύρου

Με Γαλάζια Σημαία βραβεύτηκε η μαρίνα της Λιναριάς Σκύρου

Το Τουριστικό Καταφύγιο Λιναριάς Σκύρου μπαίνει και το 2024 στην λίστα με τις μαρίνες της χώρας που κέρδισαν Γαλάζια Σημαία.

Συνολικά 652 παραλίες και μαρίνες στην Ελλάδα κέρδισαν φέτος τη «Γαλάζια Σημαία», φέρνοντας τη χώρα στη δεύτερη θέση παγκοσμίως. Το Τουριστικό Καταφύγιο Λιναριάς Σκύρου μπαίνει και το 2024 στην λίστα με τις μαρίνες της χώρας που κέρδισαν Γαλάζια Σημαία.

Οι προϋποθέσεις για βράβευση

Η «Γαλάζια Σημαία» απονέμεται από το 1987, σε ακτές και μαρίνες οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση μίας ακτής με τη «Γαλάζια Σημαία», είναι η ποιότητα υδάτων σε αυτή να χαρακτηρίζεται «εξαιρετική». Η βράβευση έχει διάρκεια ενός έτους.

Πρέπει επιπλέον να τηρούνται και τα υπόλοιπα από τα συνολικά 33 κριτήρια για τις ακτές (38 για τις μαρίνες και 51 για τα σκάφη), τα οποία αφορούν καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Έλεγχος της ποιότητας των Νερών Κολύμβησης

Η ποιότητα των υδάτων κολύμβησης παρακολουθείται κάθε χρόνο από τις Διευθύνσεις Υδάτων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και τη Γενική Γραμματεία Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του ΥΠΕΝ, μέσω δειγματοληψιών ελέγχου που γίνονται από διαπιστευμένα από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ) εργαστήρια.

Βραβευμένες ΜΑΡΙΝΕΣ:

Π.Ε. ΕΥΒΟΙΑΣ [1]

Δήμος Σκύρου

Τουριστικό Καταφύγιο Λιναριάς Σκύρου

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top