Mayak all day restaurant Αυλίδα

Mayak: Το καλοκαιρινό all day bar restaurant που άλλαξε το χάρτη της Αυλίδας

Mayak, για όσους ακόμα δεν το ξέρουν σημαίνει Φάρος στη γλώσσα των Αζέρων, μια ονομασία απόρροια του βιώματος ενός εκ των ιδιοκτητών στο μακρινό Αζερμπαϊτζάν. Σημαίνει όμως και μια εμπειρία…

Mayak, για όσους ακόμα δεν το ξέρουν σημαίνει Φάρος στη γλώσσα των Αζέρων, μια ονομασία απόρροια του βιώματος ενός εκ των ιδιοκτητών στο μακρινό Αζερμπαϊτζάν. Σημαίνει όμως και μια εμπειρία διασκέδασης σε μια πολύ όμορφη περιοχή όπως είναι ο Φάρος και η ευρύτερη Αυλίδα, ένα location το οποίο αναδεικνύεται και προβάλλεται με αυτό το στολίδι που λέγεται Mayak.

Εμείς το επισκεφτήκαμε, δοκιμάσαμε την κουζίνα του που πραγματικά εντυπωσιάζει, με επίκεντρο την pizza, τις αναφορές στο burger και τις κοπές,  ήπιαμε τα καλύτερα cocktail από μια άκρως ενημερωμένη Λίστα και ζήσαμε την ατμόσφαιρα, το περιβάλλον και τη μουσική, που όταν δύει ο ήλιος και ο ορίζοντας μπροστά στη θάλασσα βάφεται με πορφυρένια χρώματα, είναι μαγευτική.

Οι δημιουργοί

Το Mayak είναι αποκύημα της επιχειρηματικής δημιουργικότητας και ευρηματικότητας δύο ανθρώπων από την ευρύτερη περιοχή της Αυλίδας που επιθυμούν να επενδύουν στον τόπο τους και προπαντός να τον επικοινωνούν με την απαραίτητη εξωστρέφεια που χρειάζεται. Ο Γιώργος και ο Χρήστος Γιαννάκης, κρύβονται πίσω από αυτό το εγχείρημα, το οποίο μαζί με το γνωστό Μπουνόρο και το ταχυφαγείο Fresh, δοκιμάζουν να αλλάξουν το χάρτη της περιοχής βάζοντας την Αυλίδα στον πυρήνα των επιλογών που έχουμε για να βγούμε, να διασκεδάσουμε, να φάμε.

Το Περιβάλλον

Το Mayak βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα και δημιουργεί ένα φαντασμαγορικό σκηνικό με εξωτικές πινελιές. Στο χώρο κυριαρχούν αληθινές μπανανιές που έρχονται από την Ισπανία και αυθεντικοί κοκοφοίνικες για να προσδώσουν μια παραδεισένια νότα στο χώρο. Η εντυπωσιακή αρχιτεκτονική του, επιμελημένη από την αρχή ως το τέλος από την αρχιτεκτονική ομάδα της Cadworks Architecture + Design και σε συνδυασμό με το προσωπικό γούστο τους ιδιοκτητών, χαρακτηρίζεται από υλικά και στοιχεία όπως το ξύλο, η τερακότα και η ψάθα. Τα μοτίβα στο bar και τα φωτιστικά από γνήσια τερακότα προσδίδουν έναν επιπλέον τόνο design που παραπέμπει σε μεσογειακά θέρετρα.

Τα μοτίβα στο bar και τα φωτιστικά από γνήσια τερακότα προσδίδουν έναν επιπλέον τόνο design που παραπέμπει σε μεσογειακά θέρετρα.

Ο Φούρνος

Το πιο εντυπωσιακό accessory του μαγαζιού είναι ο γνήσιος ιταλικός φούρνος ο οποίος είναι αποκλειστικά παραδοσιακός ξυλόφουρνος. Αντικατοπτρίζει και τη φιλοσοφία του μαγαζιού που συνομιλεί με την αυθεντικότητα και αποκλείει επιρροές από τις καινούργιες τεχνολογίες. Ο χειροποίητος αυτός φούρνος ψήνει στους 400ο C, ντυμένος με πυρότουβλο και στρώση στο πάτωμα από τερακότα.

Ο Diego

Δεν υπάρχει αμφιβολία και μπορούμε να το δηλώσουμε απερίφραστα και με ενθουσιασμό ότι στο Mayak φάγαμε την πιο νόστιμη pizza, έχοντας δοκιμάσει αρκετές σε Ελλάδα και εξωτερικό. Πίσω από το εύγεστο της πίτσας, χωρίς να κρύβεται, δεσπόζει στον ξυλόφουρνο και την ψήνει ο pizzaiolo Diego. Η φιλοσοφία του διαπνέεται από το μεγαλείο της απλότητας καθώς θεωρεί ότι η pizza είναι νόστιμη όταν γίνεται με αγάπη. Το μυστικό του μας το αποκαλύπτει και δεν είναι άλλο από το προσεγμένο ζυμάρι και τη μυρωδάτη σάλτσα, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα όλες του οι πίτσες να βγαίνουν λαχταριστές.

H Mayak team

Η ωραιότερη ομάδα μας καλεί στο Mayak, οπλισμένη με αστείρευτο χαμόγελο, προσήνεια, ευχάριστη διάθεση και ανεξάντλητη προθυμία. Ο Τάσος, ο Χρήστος, ο Γιάννης, η Αγγελένα, η Χρύσα, ο Αντρέας και τα άλλα παιδιά είναι εκείνοι και εκείνες που θα μας εξυπηρετήσουν και θα φροντίσουν να περάσουμε όμορφα.

Το Φαγητό

Το Φαγητό είναι το δυνατότερο σημείο του Mayak, που εκτός από πίτσα, σαλάτες και ζυμαρικό, συνδιαλέγεται με τις κρεατικές επιλογές του Μπουνόρου, δίνοντας μια νότα πληρότητας στην ανανεωμένη κουζίνα του. Το μενού έχει την προσωπική σφραγίδα του Γιώργου Γιαννάκη με το πλούσιο βιογραφικό του και έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με τον executive chef του Μπουνόρου, παράγοντας ένα εκρηκτικό για τον ουρανίσκο αποτέλεσμα.

Φυσικά εκτός από το brunch με το αλμυρό και γλυκό pancake, δοκιμάσαμε το απίστευτο calzone πραλίνα με διπλωμένο ζυμάρι ψημένο στο φούρνο.

Νομίζω ότι η pizza έχει έντονες ιταλικές αναφορές και φυσικά δεν υπάρχει πουθενά αλλού, καθώς τόσο η prosciutto ροκα, όσο και η ναπολετάνικη μαργαρίτα απέδειξαν περίτρανα την αξία του pizzaiolo Diego και του ξύλου που σιγοκαίει στο φούρνο.

Η carbonara με κρέμα γάλακτος και οι πένες Malibu φέρνουν το ζυμαρικό πιο κοντά στις δικές μας ελληνικές γεύσεις και αισθήσεις,

ενώ η πράσινη σαλάτα Mayak με gorgonzola και φράουλα, ένα φρούτο που θα αντικαθίσταται ανάλογα με την εποχή καθώς πιο αργά θα σερβίρεται με ροδάκινο, αποδεικνύουν ότι η φρεσκάδα της φύσης γίνεται περίτρανο πιάτο.

Αυτό όμως που ξεχωρίζει στο Mayak είναι ότι δεν ξεχνάμε τον Μπουνόρο. Ο διάλογος με την κουζίνα του Μπουνόρου ξεκινά με το φιλέτο ψαρονέφρι με θυμάρι και gorgonzola σβησμένο με Moschato d’Asti, συνεχίζεται με το urger από 100% μοσχαρίσιο κρέας Black Angus συνδυασμένο με ένα καπνιστό provolone και καραμελωμένα κρεμμύδια και ολοκληρώνεται με κάποιες κοπές όπως rib-eye.

Τα Cocktail

Τα Cocktail που μας προτείνουν προκύπτουν από μια ιδιαίτερη Λίστα την οποία επιμελήθηκαν ο Αχιλλέας και η Μαρία και φαντάζουν ιδανικά με θέα τη θάλασσα. Πρώτο είναι το signature cocktail του μαγαζιού, το Mayak, ένα Tiki Cocktail, φτιαγμένο με τζαμαϊκανό ρούμι και ανανά. Μας πήρε το μυαλό το πολύχρωμο σαν ουράνιο τόξο Elite με ρούμι και passion fruit, μας συνεπήρε το Afrodite με βότκα, καρύδα και ginger, ενώ το Caribbean Negroni μας απογείωσε με πεπαλαιωμένο Negroni και λικέρ καφέ.

Τα Κηροπήγια

Η ατμόσφαιρα το βράδυ, όταν πέφτει η καλοκαιρινή ζέση και κρύβεται ο φωτεινός ήλιος, γίνεται ρομαντική χάρη στα κέρινο φως από τα γυάλινα κηροπήγια. Διαλεγμένα σε ένα ταξίδι στην Ιταλία βγάζουν αυτό το mood που χρειαζόμαστε το καλοκαίρι για να διασκεδάσουμε, να συναναστραφούμε, να γιορτάσουμε.

Η Μουσική

Μουσικές από ethnic και sunset επιρροές ομορφαίνουν μελωδικά το Mayak, ενώ ολόκληρο το καλοκαίρι μας περιμένουν guest deejays σε πολυποίκιλα event για αυτό το κάτι διαφορετικό. Η έκπληξη στα μουσικά ακούσματα θα είναι και η ελληνική 90s σκηνή για βραδιές με ονειροπολήσεις.

Η Παραλία

Μπροστά από το Mayak υπάρχει η όμορφη παραλία, μια ακροθαλασσιά ιδανική για μπάνιο, χαλάρωση στις ξαπλώστρες και ένα ψαγμένο finger food, όπως ένα club sandwich κοτόπουλο και μια μπύρα.

Η Ξύλινα Ράμπα

Ο Γιώργος και ο Χρήστος Γιαννάκης, με σεμνότητα και ήθος, προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο, με απώτερο σκοπό την ανάδειξη της περιοχής και τη διεύρυνση της προσβασιμότητας. Έχοντας ευαισθησία απέναντι στις ευπαθείς ομάδες, επέλεξαν να δωρίσουν μια ξύλινη ράμπα, για να ομορφύνουν την παραλία του Mayak με όλους αυτούς τους ανθρώπους με ειδικές ικανότητες, ώστε να υπερκεράσουν τα κινητικά προβλήματα και να απολαύσουν το δώρο του ελληνικού καλοκαιριού που λέγεται θάλασσα.

Το Mayak ξεχωρίζει για το φαγητό, τα cocktail, το περιβάλλον, την ατμόσφαιρα, αλλά προπάντων για το ήθος του. Η φιλοσοφία αυτή μας εγγυάται ένα all day χώρο που ήρθε για να μείνει, μας καλεί να ζήσουμε ένα ανεπανάληπτο καλοκαίρι και προαναγγέλλει και κάτι καινούργιο που ετοιμάζουν οι αεικίνητοι ιδιοκτήτες στην παράκτια περιοχή της Αυλίδας, η οποία δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις άλλες ομοειδείς.

Για αυτό λοιπόν το φετινό καλοκαίρι ξεκινά από την Αυλίδα και φωτίζει στο Mayak.

Mayak

Κανάρη, Φάρος – Αυλίδα

Instagram: mayak_all_day_exclusive_bar

GHETTO Magazine

Το www.ghettomagazine.gr καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στη Χαλκίδα την Εύβοια και τη Βοιωτία. Οι άνθρωποι, οι τέχνες, ο πολιτισμός, ένας οδηγός πόλης και προορισμών, η διασκέδαση, όλα σε ένα GHETTO.
To No.1 και μοναδικό online περιοδικό της Εύβοιας και της Βοιωτίας.

Best of GHETTO

Scroll to Top