Φωτογραφίες: Πένη Θεοδοσίου
Mayak σημαίνει Φάρος στη γλώσσα του Αζερμπαϊτζάν και δηλώνει ακριβώς αυτό, ένα φάρο διασκέδασης, χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς στην υπέροχη Παραλία του Φάρου Αυλίδας.
Πρόκειται για έναν πολυχώρο που το πρωί θα απολαύσουμε έναν espresso ή cappuccino από τον barista, νωρίς το απόγευμα θα δοκιμάσουμε κάποιο από τα κλασικά cocktail που θα μας ετοιμάσει ο barman και το βράδυ θα γευτούμε την καταπληκτική ιταλική κουζίνα που θα μας προτείνει ο chef.
Τα αδέλφια Χρήστος και Γιώργος Γιαννάκης επενδύουν στον τόπο που μεγάλωσαν και δημιούργησαν το Mayak με σκοπό να εμφυσήσουν τη φιλοσοφία τους σε αυτό το all day in χώρο, παρουσιάζοντας ένα κατάστημα που επαναφέρει την αίγλη στο Φάρο Αυλίδας όπως ακριβώς του αρμόζει.
Άλλωστε έχουν αποκομίσει τεράστια εμπειρία καθώς έχουν λειτουργήσει με επιτυχία το Μπουνόρο στο Βαθύ Αυλίδας, το εμβληματικό εστιατόριο της περιοχής.
Η αρχιτεκτονική του Mayak εντυπωσιάζει καθώς κυριαρχεί η ξύλινη κατασκευή με τις ψάθινες πέργκολες να αντιπαρατάσσονται.
Οι υπέροχοι retro καναπέδες εναλλάσσονται με τα μοντέρνα και άνετα καθίσματα, ενώ το χρώμα της γνήσιας τερακότας αντιπαραβάλλεται με ethnic ταπετσαρίες στο bar και floral πινελιές στους τοίχους.
Ξεχωρίζουν οι ναργιλέδες με μεγάλη ποικιλία γεύσεων. Δοκιμάσαμε τις πρωτότυπες φρουτώδεις γεύσεις, τις δροσερές μέντα και δυόσμο αλλά και αρκετές ανάμεικτες γεύσεις που μας πρότεινε το προσωπικό, ενώ αξίζει να προσθέσετε στο ναργιλέ και την ειδική κρέμα που δίνει έντονη επίγευση.
Η ιταλική κουζίνα που προτείνει ο chef του Mayak έχει έντονα το ιταλικό ταμπεραμέντο και το ελληνικό στοιχείο ταυτόχρονα, απογειώνοντας τα πιάτα που σερβίρει.
Ξεκινήσαμε με τη Burrata σαν πρώτο πιάτο με αυθεντική mozzarella, ντοματίνια και μυρωδάτο pesto βασιλικού που έλιωνε στο στόμα.
Ο pizzaiolo του Mayak εντυπωσιάζει καθώς πλάθει και πετάει στον αέρα τη ζύμη και τη φουρνίζει όπως ακριβώς οι Ιταλοί συνάδελφοί του.
Μας έβγαλε την αγαπημένη του Pizza με ρόκα και prosciutto και φυσικά δεν μας αποκάλυψε τη μυστική συνταγή της πεντανόστιμης κόκκινης σάλτσας που τη συνοδεύει.
Τέλος, ήρθε και το ζυμαρικό, spaghetti al dente amatriciana με μπέικον, φρέσκο κρεμμυδάκι, πιπεριά και ντομάτα πασπαλισμένη με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, μια εκπληκτική pasta που σε ταξιδεύει σε γνωστούς ιταλικούς προορισμούς.
Τα cocktail που ακολούθησαν μας έκαναν να νιώσουμε αυτή τη σύνδεση που θέλουν να δημιουργήσουν οι ιδιοκτήτες, δηλαδή έναν ενιαίο χώρο στον οποίο μεταβαίνει κάποιος με ευχέρεια από το εστιατόριο στο bar, από το φαγητό στο ποτό.
Δοκιμάσαμε το zombie που περιέχει ρούμι, lime, χυμό ανανά, σιρόπι passion και sugar.
Ακολούθησε το Bramble με gin, lime, sugar και crème de mure.
Τέλος ο barman επέλεξε το bubble gum με lime, με σιρόπι bubble gum, μήλο, πουρέ φράουλα και σόδα και το οποίο σέρβιρε με δυόσμο και ζαχαρωτά.
To Mayak το σούρουπο μεταμορφώνεται με το ηλιοβασίλεμα και καθώς πέφτει το βράδυ ο καταπληκτικός φωτισμός δημιουργεί μια απίστευτη ατμόσφαιρα και ένα περιβάλλον που σε χαλαρώνει και σε διασκεδάζει.
Αυτή, εν τέλει, είναι και η φιλοσοφία του Mayak, ένας ιδιαίτερός χώρος που αναδεικνύει την ομορφιά της Παραλίας του Φάρου Αυλίδας, μεταμορφώνει με το ύφος του την περιοχή και προσφέρει σε όποιον και όποια το επισκεφτεί πραγματικά αληθινές στιγμές ευτυχίας.
Mayak All Day Exclusive Bar
Φάρος Αυλίδας
Instagram: Mayak All Day Exclusive Bar