MAMA MIA : Φάκελος Ελληνίδα Μάνα Part 1

Και ήρθε η ώρα να πιάσω αυτό το μαγικό θέμα, την κλασική Ελληνίδα μάνα! Ναι-ναι σίγουρα αυτό το θέμα δεν το πιάνεις εύκολα και υπάρχουν μύθοι που λένε ότι όσοι έγραψαν η γενικά σχολίασαν κάτι παρόμοιο μετά από λίγο εξαφανίστηκαν, αλλά ο Κάπα είναι ατρόμητος πολεμόχαρη φυλή μου, δεν φοβάται ούτε χάρο, ούτε σφαίρες, ούτε […]

Και ήρθε η ώρα να πιάσω αυτό το μαγικό θέμα, την κλασική Ελληνίδα μάνα! Ναι-ναι σίγουρα αυτό το θέμα δεν το πιάνεις εύκολα και υπάρχουν μύθοι που λένε ότι όσοι έγραψαν η γενικά σχολίασαν κάτι παρόμοιο μετά από λίγο εξαφανίστηκαν, αλλά ο Κάπα είναι ατρόμητος πολεμόχαρη φυλή μου, δεν φοβάται ούτε χάρο, ούτε σφαίρες, ούτε Ελληνίδες μανάδες!

Sorry Κυραβάνα!

Λοιπόν, το θέμα σήμερα είναι η μάνα σου!

Όχι δεν εννοώ κάτι πρόστυχο, εννοώ τις αγαπημένες μας μητέρες όλων μας! Ας αναλύσω για αρχή την θεωρία μου: Όλες μα όλες οι μαμάδες σίγουρα περνάνε ένα κρυφό σχολειό που είναι κοινό μυστικό ανάμεσα τους, δεν το λένε σε κανέναν και όλα αυτά που μαθαίνουν τα ακολουθούν κατά γράμμα!

Η Ελληνίδα μάνα κολλητέ είναι μια ξεχωριστή φυλή από μόνη της! Βασικά δεν είναι φυλή, είναι ανθρώπινο είδος!

Κόσμος στο σπίτι, είσαι ένα γλυκούλι και χαριτωμένο 5χρόνο που όλοι σε χαζεύουν και θέλουν να παίξουν μαζί σου, μόλις τελειώσουν και σε πετάξουν στην άκρη σαν στημένη λεμονόκουπα και πιάσουν το μπίρι-μπίρι, εκείνη την μαγική στιγμή που δεν το περιμένει κανείς, τσουυυυυυπ θα σπάσεις το ποτήρι που ήταν στην άκρη του τραπεζιού! Η μάνα σου θα γυρίσει θα σε κοιτάξει με ένα βλέμμα που θα σου ξύνει την παιδική και αθώα ψυχούλα και μπροστά στους καλεσμένους θα σου χαμογελάσει και θα σου πει πως δεν πειράζει, όλο γλύκα, αλλά όλοι ξέρουμε πως πειράζει και παραπειράζει!

Σαν παιδί παίζεις και τρέχεις και σκοντάφτεις και σηκώνεσαι και τρέχεις πάλι, η φωνή της μάνας όμως σου λέει όλη την ώρα την πιο κλασική ατάκα : Άμα πέσεις και χτυπήσεις θα φας και ξύλο από πάνω! ΡΕ ΣΟΒΑΡΕΨΟΥ ! Είσαι η μάνα μου άμα πέσω θέλω να με πάρεις αγκαλιά και να το κάνεις μάκια να περάσει!

Η πιο μισητή ατάκα της μάνας είναι το: “Στα έλεγα εγώ”! Το χρησιμοποιεί από τα πιο απλά μέχρι τα πιο πολύπλοκα πράγματα! Πέφτεις και χτυπάς; Ακούγεται την ώρα που σου βάζει PULVO “Στα ‘λεγα εγώ”! Χωρίζεις με το Μαράκι στα 16 και γυρνάς τάπα μεθυσμένος; Ακούγεται από το βάθος κήπος ” Στα ‘λεγα εγώ”! Κινδυνεύεις να σου πάρει το κεφάλι η Ιταλική μαφία; Ενώ είσαι με το όπλο στο χέρι ακούγεται μια φωνή ” Στα ‘λεγα εγώ”!

Ένα όπλο που βγάζουν από το οπλοστάσιο τους όταν μεγαλώνεις είναι η καρδιά! Σε έχει κολλήσει στον τοίχο και ακούς! Ακούς, ακούς, ακούς! Και κάποια στιγμή που έχουν παίξει τα νεύρα σου και γυρνάς με έντονο ύφος και της λες : “Aϊ παράτα μας μωρέ! Και τι ξέρεις εσύ;”, εκεί είναι που χρησιμοποιεί η Ελληνίδα μάνα αυτό το όπλο και ακούγεται ένα σπαρακτικό και θεατράλε “Αχ η καρδιά μου” που θα το ζηλεύανε ακόμα και στην Επίδαυρο! Μην μασάς ψέματα λέει!

Σάββατο πρωί και θες ρε να κοιμηθείς λίγο περισσότερο! ΓΙΑΤΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ;  Έρχεται και βάζει σκούπα και κάνει φασαρία και σπρώχνει και τραβάει και μουσική να παίζει χορεύοντας ξυπόλυτη με σημαία μου μια φούστα στην διαπασών! Και όλα αυτά για να μην τα βρει βρώμικα η κυρία που έρχεται και την βοηθάει στις δουλειές! ΡΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΜΑΣ ;

ΥΓ: Μαμάδες να ξέρετε σας αγαπάμε όλες!

Συνεχίζεται …

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top