φεγγάρι φράουλας Χαλκίδα Εύβοια

Μαγικές εικόνες από το ολόγιομο φεγγάρι της “φράουλας” σε Χαλκίδα & Εύβοια

Τον νυχτερινό ουρανό στόλισε η πανσέληνος του Ιουνίου για το 2022, γνωστή και ως «Φεγγάρι της Φράουλας», με τις εικόνες από τη Χαλκίδα και την Εύβοια να είναι εντυπωσιακές. Το φεγγάρι βρίσκεται αρκετά πιο κοντά στην γη, και για αυτό τόσο το μέγεθός του όσο και η φωτεινότητά του είναι μεγάλα. Σε γενικές γραμμές, η …

Μαγικές εικόνες από το ολόγιομο φεγγάρι της “φράουλας” σε Χαλκίδα & Εύβοια Διαβάστε Περισσότερα »

Τον νυχτερινό ουρανό στόλισε η πανσέληνος του Ιουνίου για το 2022, γνωστή και ως «Φεγγάρι της Φράουλας», με τις εικόνες από τη Χαλκίδα και την Εύβοια να είναι εντυπωσιακές. Το φεγγάρι βρίσκεται αρκετά πιο κοντά στην γη, και για αυτό τόσο το μέγεθός του όσο και η φωτεινότητά του είναι μεγάλα.

Σε γενικές γραμμές, η υπερπανσέληνος εμφανίζεται έως και 14% μεγαλύτερη και 30% φωτεινότερη, συγκριτικά με μια απλή πανσέληνο.

H γεμάτη Σελήνη του Ιουνίου έχει το όνομα «Φεγγάρι της Φράουλας» το οποίο έρχεται από την αρχαιότητα όπου ο χρόνος υπολογιζόταν με τα φεγγάρια και την δεδομένη περίοδο η πανσέληνος συμπίπτει με την εποχή της συγκομιδής της φράουλας.

Κωνσταντίνος Παλιβάκης

 

Δημήτρης Μαλλιάρης

 

Dina Gund

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top