μπλε φεγγάρι Εύβοια Χαλκίδα

Μαγευτικές εικόνες με το “μπλε φεγγάρι” στη Χαλκίδα

Τον νυχτερινό ουρανό φώτισε εχθές το βράδυ η “Μπλε Υπερπανσέληνος”, η δεύτερη Πανσέληνος Αυγούστου 2023, που μαγνητίζει τα βλέμματα των ανθρώπων παγκοσμίως. Η “μπλε υπερπανσέληνος” είναι το αποτέλεσμα τριών σεληνιακών φαινομένων που συμβαίνουν ταυτόχρονα και στη χώρα μας είναι ορατή από τις 21:36. «Μπλε Σελήνη» αποκαλείται η επιπρόσθετη πανσέληνος που είναι δυνατό να συμβεί στη […]

Τον νυχτερινό ουρανό φώτισε εχθές το βράδυ η “Μπλε Υπερπανσέληνος”, η δεύτερη Πανσέληνος Αυγούστου 2023, που μαγνητίζει τα βλέμματα των ανθρώπων παγκοσμίως.

Η “μπλε υπερπανσέληνος” είναι το αποτέλεσμα τριών σεληνιακών φαινομένων που συμβαίνουν ταυτόχρονα και στη χώρα μας είναι ορατή από τις 21:36.

«Μπλε Σελήνη» αποκαλείται η επιπρόσθετη πανσέληνος που είναι δυνατό να συμβεί στη διάρκεια ενός ημερολογιακού μήνα, είτε μίας εποχής. Ο όρος δεν αναφέρεται στο χρώμα του φεγγαριού, αν και το φεγγάρι δύναται υπό κατάλληλες συνθήκες της γήινης ατμόσφαιρας να φαίνεται γαλαζωπό.

Το χρονικό διάστημα μεταξύ δύο διαδοχικών πανσελήνων είναι κατά μέσο όρο περίπου 29,53 ημέρες και υπάρχουν περίπου 365,24 ημέρες σε ένα τροπικό έτος. Επομένως, υπάρχουν περίπου 12,37 πανσέληνοι σε ένα τροπικό έτος, το οποίο σημαίνει ότι τα περισσότερα έτη έχουν 12 πανσελήνους αλλά κάθε 2 ή 3 έτη έχουν 13.

Οι εικόνες είναι μαγευτικές. Το “μπλε φεγγάρι” αιχμαλωτίζει τα βλέμματα, προσφέροντας ένα καθηλωτικό θέαμα, που σε πολλές περιοχές της Εύβοιας και της Χαλκίδας είναι μοναδικό.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ghetto Magazine (@ghettomag_)

 

Photo: Κωνσταντίνος Παλιβάκης

 

Photo: Κωνσταντίνος Παλιβάκης

 

Photo: Μιχάλης Πράσινος

 

Παραλία Μουρτερή – Photo: Kostas Fryganiotits

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top