Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης Χαλκίδα

Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης στη Χαλκίδα: Ξεχωριστές στιγμές στο κέντρο της πόλης

Φωτογραφίες: Πένη Θεοδοσίου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, η πρώτη δράση στην πόλη της Χαλκίδας, στον τομέα της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα ανακύκλωσης στα παιδιά. Η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Εύβοιας, ο Δήμος Χαλκιδέων, η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, ο Εμπορικός Σύλλογος Χαλκίδας και η Εταιρεία ElvalHalcor διοργάνωσαν την εκδήλωση στο κέντρο της Χαλκίδας. Η αεικίνητη […]

Φωτογραφίες: Πένη Θεοδοσίου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, η πρώτη δράση στην πόλη της Χαλκίδας, στον τομέα της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα ανακύκλωσης στα παιδιά. Η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Εύβοιας, ο Δήμος Χαλκιδέων, η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, ο Εμπορικός Σύλλογος Χαλκίδας και η Εταιρεία ElvalHalcor διοργάνωσαν την εκδήλωση στο κέντρο της Χαλκίδας.

Η αεικίνητη Βούλα Αγιοστρατίτη έδωσε την ιδέα για αυτή την σημαντική δράση και ήταν η ψυχή της εκδήλωσης.

300 μικροί μαθητές εξοικειώθηκαν με την ιδέα της Ανακύκλωσης στο βραβευμένο, ψυχαγωγικό – εκπαιδευτικό Λούνα Πάρκ της ανακύκλωσης, μέσα από διασκεδαστικά, διαδραστικά παιχνίδια, τα οποία είχαν στηθεί στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς και στη πλατεία Δικαστηρίων “Στ. Μαργαρίτη”.

Η δράση ξεκίνησε από νωρίς το πρωί της Παρασκευής, και έθεσε στο επίκεντρο το μήνυμα ότι Η ανακύκλωση εκτός από απαραίτητη, για την προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος, μπορεί να είναι εύκολη και διασκεδαστική”.

Οι μαθητές  χωρίζονταν σε ομάδες. Η κάθε ομάδα, με τον συντονισμό εξειδικευμένων εμψυχωτών, έπαιζε και από ένα γνώριμο παιχνίδι των παιδιών ειδικά προσαρμοσμένο στο θέμα της Ανακύκλωσης.

Ωστόσο, δεν υπήρχαν νικητές και ηττημένοι, καθώς όλα τα παιδιά λαμβάνουν στο τέλος αναμνηστικά δωράκια με θέμα την Ανακύκλωση.

Η δράση ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής με μεγάλη επιτυχία, και αυτό φαινόταν από τα χαμόγελα των παιδιών!

Στον πεζόδρομο της Χαλκίδας βρέθηκε και η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, η οποία συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά – πρωταγωνιστές της δράσης.

Την εκδήλωση υποστήριξαν ενεργά το Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας και η ΔΙΡΦΥΣ ΑΕ.

Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βούλα Αγιοστρατίτη δήλωσε για την δράση:

“Η καθαριότητα της πόλης μας, το περιβάλλον και η ανακύκλωση είναι υπόθεση όλων μας. Η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Εύβοιας πήρε αυτή την πρωτοβουλία σε συνεγασία με τον Δήμο Χαλκιδέων, την Εταιρεία Ανακύκλωσης, τον Εμπορικό Σύλλογο Χαλκίδας, το Εργαστήρι Τέχνης, για να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση. Με μεγάλο υποστηρικτή την ElvalHalcor. Θέλω να ευχαριστήσω και τον Ερυθρό Σταυρό που είναι κοντά μας και την Ομάδα Διάσωσης από το Αλιβέρι, για την πολύτιμη βοήθειά τους. Θέλουμε τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι, να μάθουν τον τρόπο που ανακυκλώνουμε τα υλικά, να κατανοήσουν ότι είναι πολύ εύκολο και σημαντικό. Η ανακύλωση είναι θέμα παιδείας και θέλουμε να βοηθήσουμε μέσα από τέτοιες δράσεις στην εκπαίδευση των παιδιών.”

Η υπεύθυνη επικοινωνίας της Elval Halcor Μαρία Λαζαρίμου δήλωσε για την δράση:

“Η κ. Αγιοστρατίτη έχοντας δει τη δράση της Elval τον Ιούνιο στο στρογγυλό της παραλίας Χαλκίδας,και τις Αλυκές απευθύνθηκε στην ElvalHalcor , ζητώντας αν μπορούμε να επαναλάβουμε μια αντίστοιχη δράση με τους backpackers και να υποστηρίξουμε την πρωτοβουλία αυτή, μαζί με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και τον Δήμο Χαλκιδέων. Ανταποκριθήκαμε με μεγάλη χαρά και φέραμε ξανά τους backpackers στη Χαλκίδα, στήσαμε τις τέντες μας ώστε να διευκολύνουμε τα παιδιά των σχολείων να ζωγραφίσουν και να παίξουν. Στην εκδήλωση εσυμμετέχει και το”Κάθε Κουτί Μετράει”, ο οργανισμός με τον οποίο συνεργαζόμαστε στενά και υποστηρίζουμε διεθνώς, καθώς είναι σε 20 χώρες της Ευρώπης. Το αλουμίνιο είναι ένα μέταλλο, ένα υλικό το οποίο ανακυκλώνεται αέναα, χωρίς να χάνει τις ιδιότητές του. Άρα, το κάθε κουτί μετράει, πραγματικά μετράει, καθώς αν το ανακυκλώσεις θα ξαναγεννιέται συνεχώς, προστατεύοντας το περιβάλλον. Ένα συνολικό καλό για τον πλανήτη, που υποφέρει πάρα πολύ. Τα παιδιά ως πιο εύπλαστες συνειδήσεις ελπίζω να μεταφέρουν το μήνυμα σήμερα και στο μέλλον ώστε η ανακύκλωση να γίνει καθημερινή συνήθεια όλων μας .

Το ΚΑΝΑΛ είναι το Κέντρο Ανακύκλωσης Αλουμινίου, που έχει ιδρύσει η Elval, και λειτουργεί στο Μαρούσι. Απευθύνεται και αυτό στα σχολεία με στόχο την εκπείδευση, αλλά και στον πολίτη,προσκαλώντας τον να επιστρέψει τα κουτάκια αλουμινίουκαι ναλάβει το σχετικό αντίτιμο. Σήμερα συμμετέχει στην εκδήλωση προσφέροντας τσάντες, ένα εκπαιδετικό έντυπο μια αφίσα και ένα μαγνητάκι για το ψυγείο ψυγείο, ώστε να μας θυμίζει πόσο σημαντική είναι η ανακύλωση.”

Για την ElvalHalcor και τον ρόλο της εταιρείας στην τοπική κοινωνία:

“Η ElvalHalcor δραστηριοποιείται στην περιοχή, των Οινοφύτων .Το 56% των εργαζομένων μας προέρχεται από τις γύρω περιοχές και τη Χαλκίδα. Έτσι, βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας όποτε το χρειάζεται. Για παράδειγμα σε θέματα υγείας,εξοπλίζουμε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας. Επίσης, η ElvalHalcor συμμετέχει έχοντας δεσμεύσει το ποσό των πεντακοσίων ς χιλιάδων ς ευρώ στην αποκατάσταση των ζημιών από τις πυρκαγιές στην Βόρεια Εύβοια. Βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας όποτε το χρειάζεται, είναι μέρος της φιλοσοφίας μας.”

 

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top