Λιβαδειά φαγητό διασκέδαση ψώνια προορισμός

Λιβαδειά: Ιστορία, μύθοι και μαγαζιά για φαγητό, διασκέδαση και ψώνια

Λιβαδειά, Οδοιπορικό σε έναν ανερχόμενο προορισμό Η Λιβαδειά ή Λιβάδεια ή Λειβαδιά είναι πρωτεύουσα του νομού Βοιωτίας και αριθμεί περίπου 30000 κατοίκους. Είναι χτισμένη σε υψόμετρο 200 μέτρων, στο άκρο της πεδιάδας της Κωπαϊδος και τη διαρρέει ο μικρός ποταμός Έρκυνα. Είναι περιτριγυρισμένη από βουνά με βόρεια της πόλης να εκτείνεται ο Παρνασσός και νότια […]

Λιβαδειά, Οδοιπορικό σε έναν ανερχόμενο προορισμό

Η Λιβαδειά ή Λιβάδεια ή Λειβαδιά είναι πρωτεύουσα του νομού Βοιωτίας και αριθμεί περίπου 30000 κατοίκους. Είναι χτισμένη σε υψόμετρο 200 μέτρων, στο άκρο της πεδιάδας της Κωπαϊδος και τη διαρρέει ο μικρός ποταμός Έρκυνα. Είναι περιτριγυρισμένη από βουνά με βόρεια της πόλης να εκτείνεται ο Παρνασσός και νότια ο Ελικώνας στους πρόποδες του οποίου ήταν κτισμένη η παλιά πόλη της Λιβαδειάς.

Η απόσταση από την Αθήνα, είναι 140 χιλιόμετρα από την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας ενώ απέχει 95 χιλιόμετρα από την Χαλκίδα.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη πόλη, που με την ιστορία και τους μύθους της έγινε πηγή έμπνευσης για ποιητές, ζωγράφους και γλύπτες όλων των αιώνων. Κατά την αρχαιότητα, η Λιβαδειά, είχε το όνομα Μίδεια, και φαίνεται πως ήταν ιδιαίτερα γνωστή αφού αναφέρεται από τον Όμηρο στην Ιλιάδα.

Το σημερινό της όνομα οφείλεται στον Αθηναίο ήρωα Λέβαδο ο οποίος εγκατέστησε τους κατοίκους στην πεδιάδα, μαζί με τη σύζυγό του Λαονίκη. Κατά τους ιστορικούς χρόνους, η Λιβαδειά ήταν περίφημη για το πανάρχαιο Μαντείο του Τροφωνίου, το οποίο επισκέφθηκαν ο Κροίσος, ο Μαρδόνιος, ο Αιμίλιος Παύλος για να πάρουν χρησμό.

Παραμονές της Επανάστασης του 1821, η Γκιαούρ Λιβαδειά, όπως την ονόμαζαν οι Τούρκοι για τον πολυάριθμο ελληνικό πληθυσμό της, είχε 10.000 Έλληνες κατοίκους όπου ασχολούνταν με τη γεωργία, το εμπόριο και τη βιομηχανία. Το 1820 η πόλη ήταν το κέντρο των ενεργειών της Φιλικής Εταιρίας, στην οποία είχαν μυηθεί οι πρόκριτοί της. Ο Αθανάσιος Διάκος, ο οποίος ήταν αρχηγός μαζί με τον Βασίλη Μπούσγο και με τους προκρίτους Ιωάννη Λογοθέτη, Ιωάννη Φίλωνα και Λάμπρο Νάκο, προετοίμασαν την εξέγερση και την 1η Απριλίου στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, οι επίσκοποι Σαλώνου, Ταλαντίου και Αθηνών ευλόγησαν την Επαναστατική σημαία του Διάκου. Μετά την επανάσταση, άρχισε η λειτουργία του σχολείου με τη φροντίδα του Καποδίστρια και το 1841 η πόλη ήταν ένα από τα εύρωστα οικονομικά κέντρα του νεοελληνικού κράτους.

Πηγές Κρύας Λιβαδειά

Η τοποθεσία της Κρύας είναι ένα κομμάτι πράσινης όασης που δένει αρμονικά με το οικιστικό τμήμα της πόλης της Λιβαδειάς και αποτελεί ένα κομμάτι αναψυχής της πόλης το οποίο έχει εκμεταλλευτεί τουριστικά σε ήπιο βαθμό με τη δημιουργία πεζόδρομου πάνω ακριβώς από τα τρεχούμενα νερά. Τα νερά της Κρύας είναι αυτά του ποταμού Έρκυνα ενώ η περιοχή στην αρχαιότητα είχε ιδιαίτερη σημασία καθώς εκεί βρισκόταν το ξακουστό μαντείο του Τροφωνίου Διός. Μέσα στο ποταμό, και ανάμεσα στα πέτρινα γεφύρια βρίσκονται τα γλυπτά του Σπύρου Γουργιώτη.

Μύθος της Έρκυνας

Σύμφωνα με το μύθο, η Έρκυνα ήταν νύμφη, κόρη του Τροφωνίου. Μια μέρα έπαιζε με την καλύτερη της φίλη την Περσεφόνη, κόρη της θεάς Δήμητρας και κρατούσε στα χέρια της μια χήνα που της είχε χαρίσει ο πατέρας της. Καθώς πλησίαζαν σε μια σπηλιά η χήνα άρχισε να γίνεται νευρική προσπαθώντας να ξεφύγει από την αγκαλιά της Έρκυνας και κρύφτηκε πίσω από μια μεγάλη πέτρα. Μια έντονη λάμψη ερχόταν από σημείο και όταν η πέτρα μετακινήθηκε, ακούστηκε ένα δυνατό βουητό από τα βάθη της γης και από παντού άρχισαν να αναβλύζουν νερά. Προς τιμή της όμορφης κόρης το ποτάμι το ονόμασαν Έρκυνα, μια που αυτή το ανακάλυψε.

Μαντείο του Τροφωνίου 

Το μαντείο του Τροφωνίου ήταν σημαντικό μαντείο της αρχαιότητας στην περιοχή της Λιβαδειάς. Πρόκειται για ένα υπόγειο κλιβανοειδές κτίσμα, το οποίο διασώζεται μέχρι το ύψος του φυσικού εδάφους. Ο Τροφώνιος, ενίοτε ταυτιζόμενος με το Δία και γνωστός και ως Δίας Τροφώνιος, ήταν αρχαία τοπική θεότητα, η λατρεία της οποίας είχε έναν κατεξοχήν χθόνιο χαρακτήρα και συνεπώς, πολλά κοινά σημεία με τα υπόλοιπα μυστηριακά ιερά στον ελλαδικό χώρο και τις δοκιμασίες που αυτά επέβαλαν στους προσκυνητές και τους μύστες τους.

Ο Νερόμυλος

Ο Νερόμυλος αποτελεί δείγμα του καταλυτικού ρόλου που διαδραμάτισε το ποτάμι στην οικονομική ανάπτυξη της πόλης ιδιαίτερα τον 19ο αιώνα. Ο παραδοσιακός νερόμυλος αποτελεί την πρώτη μηχανή παραγωγής έργου, με τη χρήση φυσικής, ήπιας και ανανεώσιμης πηγής ενέργειας, το νερό. Σήμερα, στο ισόγειο του Νερόμυλου λειτουργεί εκθεσιακός χώρος.

Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως

Η κεντρική πλατεία Λιβαδειάς ονομάστηκε Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως προς τιμή δέκα Λεβαδέων οι οποίοι απαγχονίστηκαν σε αυτή από τους Γερμανούς. Σήμερα, αποτελεί τόπο συνάντησης των κατοίκων της πόλης, καθώς διαθέτει παγκάκια και συντριβάνι. Στην πλατεία βρίσκεται και το ιστορικό ξενοδοχείο «Ελικών», όπου στεγαζόταν παλαιότερα το Δημαρχείο.

Ο Πύργος του Ρολογιού

Ο Πύργος του Ρολογιού χτίστηκε επί Φραγκοκρατίας και χρησιμοποιούνταν για το άναμμα  πυρσών. Το 1803 ο Λόρδος Έλγιν, λέγεται ενώ κάποιοι το αμφισβητούν, χάρισε ένα Ρολόι στη Λιβαδειά, προκειμένου να πάρει άδεια ανασκαφής   για την εξεύρεση του Μαντείου του Τροφωνίου στην περιοχή. Το Ρολόι τοποθετήθηκε στον πύργο για να είναι ορατό από όλα τα σημεία της πόλης.

Το Ghetto Magazine επισκέφτηκε τη Λιβαδειά, έναν ανερχόμενο προορισμό που σφύζει από ζωή, στέκια για φαγητό, όμορφα μέρη για brunch και καφέ, πεζόδρομους και πλατείες με μαγαζιά για ψώνια και προτείνει  τα καλύτερα μέρη για τον επισκέπτη που σίγουρα χρειάζεται να τη γυρίσει, για να τη χορτάσει, περισσότερες από μια φορές.

 

Πάνθεον

Σε έναν υπέροχο χώρο με θέα τις πηγές Κρύας βρίσκεται το elegant Πάνθεον. Μας περιμένει για espresso Portioli εκλεκτής ποιότητας, ψαγμένα cocktail, κρασί ετικέτας και μια μεγάλη γκάμα από μπύρες. Ξεχωρίζουν τα χειροποίητα γλυκά με το σπιτικό γαλακτομπούρεκο να δικαιολογεί τη φήμη που έχει αποκτήσει, αλλά πεντανόστιμη είναι και η σοκολατόπιτα όπως και οι γλυκές βάφλες. Το Πάνθεον είναι το απόλυτο Garden of the Gods της περιοχής και αξίζει να το επισκεφτείτε.

Τροφωνείου  7, Λιβαδειά – Τηλ. 2261087014

 

PressTEAZE

Το PressTEAZE, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, είναι το σταθερό στέκι στη Λιβαδειά, εδώ και 10 χρόνια, με έντονο το οικογενειακό κλίμα στον κοινό του. Παίζει όλες τις μουσικές, την Τρίτη κάνει sushi night, την Πέμπτη διοργανώνει μια βραδιά με το Δημήτρη Μετζέλο από τα Ημισκούμπρια που την ονομάζει συλλεκτική Πέμπτη, ενώ την Κυριακή από το απόγευμα προτείνει τα πάρτυ noon moon με ελληνική μουσική. Η απολύτως μυστική συνταγή του freddo cappuccino συναρπάζει, όπως και τα τρία premium sandwiches, μια εξαιρετική πρόταση για finger food. Το PressTEAZE, έχει επίσης και μια ευρεία λίστα από signature cocktails δημιουργώντας αληθινές περιστάσεις διασκέδασης.

Καραγιαννοπούλου 10, Λιβαδειά – Τηλ. 2261028180

 

Taf

Στο πιο ωραίο σημείο του ποταμού Έρκυνα στη Λιβαδειά, βρίσκεται το Taf, το σημείο που διασκεδάζει η νεολαία της Λιβαδειάς. Δίπλα στον Έρκυνα και με ξένη μουσική δημιουργεί μια ατμόσφαιρα που παραπέμπει σε ένα μαγευτικό σκηνικό. Αυτήν ακριβώς τη φιλοσοφία ενός cocktail bar με χαλαρό κλίμα όπου μπορούμε να αφεθούμε στα μουσικά ακούσματα και την όμορφη παρέα, ήθελαν να μεταφέρουν στο κοινό τους οι ιδιοκτήτες. Αξίζει να σημειώσουμε τις βραδιές γευσιγνωσίας και wine tasting που διοργανώνει με ετικέτες κρασιών της ευρύτερης περιοχής της Βοιωτίας, αλλά και της Ελλάδας.

Ιωάννη Λάππα 9, Λιβαδειά – Τηλ. 6974628374

 

The BullDogs

Ο Στέλιος και ο Χρήστος, δυο παιδιά από τη Λιβαδειά, ήθελα να φέρουν μια νέα τάση στην πόλη και έτσι δημιούργησαν το The BullDogs, το οποίο αποθεώνει το street food, προτάσσοντας τα νέα δεδομένα του. Το μενού του The BullDogs, το έχει επιμεληθεί ο γνωστός και καταξιωμένος chef Τίμος Ζαχαράτος. Εκεί το καλό street food δεν έχει άσους στο μανίκι. Όλα γίνονται μπροστά σου την ώρα που θα το παραγγείλεις. Είναι γρήγορο (ακόμα και όταν μαγειρεύεται αργά) και αιχμαλωτίζει την προσοχή σου από τη στιγμή που θα το πιάσεις στα χέρια σου. Πρωταγωνιστής είναι το φαγητό στην πιο απλή και πιο αυθεντική μορφή του φτιαγμένο με  τα πιο αληθινά, ντόπια και αγνότερα υλικά.

Ελ. Βενιζέλου 29, Λιβαδειά – Τηλ. 2261023111

 

Meating

Στο πιο γραφικό σημείο της Λιβαδειάς, στις πηγές Κρύας, βρίσκεται το Meating, όπου η αγάπη της ομάδας του για το καλό φαγητό και το σουβλάκι συναντά την ποιότητα και τη φινέτσα. Το χειροποίητο χοιρινό σουβλάκι είναι το χαρακτηριστικό του μαγαζιού, όπως και το σουβλάκι πρόβατο που πρώτα μαρινάρεται. Αξίζει να ζητήσετε τις τηγανιές, κοτόπουλο με φέτα και μουστάρδα, εκείνη με χοιρινό και γραβιέρα, αλλά και την τηγανιά λουκάνικο με κρασί και μανιτάρια. Το μενού του Meating πολύ πλούσιο, με πάμπολλα ορεκτικά και burgers, μπριζόλες tomahawk και σπαλομπριζόλες, κάτι που το κάνει έναν αυθεντικό προορισμό για φαγητό στη Λιβαδειά.

Κατσιώτου και Λέβαδου, Λιβαδειά – Τηλ. 2261181000

 

Ταβέρνα… στου Λουκά

Η ταβέρνα στου Λουκά είναι μια γραφική ταβέρνα στην Κρύα της Λιβαδειάς με ξεχωριστό φαγητό που βασίζεται στην εμπειρία 30 χρόνων των ιδιοκτητών στην εστίαση. Το ψήσιμο γίνεται με μεράκι και τέχνη και όλα τα εδέσματα είναι στα κάρβουνα. Το κοντοσούβλι χοιρινό ή κοτόπουλο τα φτιάχνουν οι ίδιοι, ενώ το must του μαγαζιού είναι τα παϊδάκια το κοκορέτσι και η αυθεντική προβατίνα για την οποία είναι ευρέως γνωστό. Επίσης, φτιάχνουν χειροποίητα την τυροκαυτερή και το τζατζίκι και κόβουν τις πατάτες στο χέρι γα να μας γεμίσουν απόλαυση μέσω της παράδοσης.

Στρ. Ιωάννου 8, Λιβαδειά – Τηλ. 2261021200

 

1900ǀ Σουβλάκι

Το σουβλάκι είναι ένα χαρακτηριστικό ελληνικό έδεσμα που όπως όλα στην Ελλάδα έχει και αυτό τη δική του ιστορία. Στη χώρα μας «αγκυροβόλησε» το 1924 όταν ένας Αρμένιος από τα Άδανα κατατρεγμένος από του Τούρκους πέρασε στην Αίγυπτο για να εγκατασταθεί τελικά στην Αθήνα όπου και ανοίγει το πρώτο σουβλατζίδικο. Όλα αυτά μέχρι το 1950 γιατί από τότε η «πρωτεύουσα» για το παραδοσιακό σουβλάκι γίνεται η Λιβαδειά. Στο κατάστημα 1900, στη Λιβαδειά, ακμάζει και σήμερα ο πολιτισμός της καλοφαγίας και μπορείτε να απολαύσετε, εκτός από το παραδοσιακό σουβλάκι, πιάτα όπως το αυθεντικό πολίτικο κεμπάπ και γύρο χοιρινό που αποτελεί και σήμα κατατεθέν.

Λεωφ. Αθηνών 10, Λιβαδειά – Τηλ. 2261088066

 

Το_Ταξίμι

Το Ταξίμι βρίσκεται σε ένα μαγευτικό σημείο, ακριβώς στις πηγές Κρύας στη Λιβαδειά. Το κατάστημα διαθέτει υπέροχη θέα τόσο στο εξωτερικό χώρο του όπου ξεχωρίζει η εικόνα στο ποτάμι αλλά και στον εσωτερικό του χώρο όπου διακρίνεται το ρολόι της πόλης. Το Ταξίμι διαθέτει ένα μενού με αρκετά πιάτα της ώρας αλλά και μαγειρευτά. Επίσης διαθέτει μεγάλη ποικιλία στις σαλάτες και στα ορεκτικά του πιάτα τα οποία συνδυάζονται με ένα υπέροχο κρασί της περιοχής.

Δάφνης και Λέβαδου, Λιβαδειά – Τηλ. 2261081871

 

Αμάν

Στο Αμάν, στην Τροφωνίου 15, στις πηγές Κρύας, απολαμβάνουμε τα πρωινά τον καφέ μας και τα χειροποίητα γλυκά, αγκαλιά με την υπέροχη θέα. Το βράδυ μετατρέπεται σε ένα alternative χώρο, με όμορφο κόσμο, αποτελώντας το μοναδικό spot της πόλης της Λιβαδειάς. Συνδυάζει alternative μουσική με mainstream ακούσματα, σερβίρει cocktails, ενώ τις καλοκαιρινές βραδιές διοργανώνει parties που δημιουργούν μια ιδανική ατμόσφαιρα για χορό και παρέα.

Δημάρχου Πανουργιά 1, Λιβαδειά – Τηλ. 2261100171

 

You

Το You είναι ένα μαγαζί με rock αισθητική και διάθεση αλλά και μουσικές που προσαρμόζονται ανάλογα με τις προτιμήσεις του κόσμου. Η καλύτερη ποιότητα του espresso Portioli αποτελεί το καλύτερο ξεκίνημα για τη μέρα, ενώ το απόγευμα και προς το βράδυ το μαγαζί μεταμορφώνεται έτσι ώστε όλοι όσοι το επιλέγουν να αισθάνονται πραγματικά σαν το σπίτι τους. Αυτό ακριβώς διαφημίζει και το μότο του You, a Place to be, ένα μέρος όπου ζούμε, περνάμε όμορφα, και φυσικά θέλουμε να ξαναπάμε.

Μπουφίδου 31,  Λιβαδειά – Τηλ. 2261089269

 

Cafe 22 Down Town

Το Café 22 Down Town είναι ένας πανέμορφος χώρος με ιδιαίτερο design και μας καλεί, με ξένη mainstream μουσική αλλά και lounge ακούσματα, για να απολαύσουμε τον καφέ ή το ποτό μας. Πρωτοτυπεί με βραδιές που βασίζονται στην μεξικάνικη κουζίνα, ενώ Σάββατο και Κυριακή σερβίρει το πιο γνωστό brunch της πόλης της Λιβαδειάς. Το βραδάκι στο Café 22 Down Town, η ατμόσφαιρα είναι ωραία, ο κόσμος ωραιότερος και μας περιμένουν τα εξαιρετικά του cocktail για αληθινή διασκέδαση μέχρι αργά.

Μπουφίδου 22, Λιβαδειά – Τηλ. 2261021606

 

Me Gusta

Σε ένα καταπληκτικό περιβάλλον το Me Gusta, στο κέντρο της πόλης της Λιβαδειάς, έχει δημιουργήσει ένα εναλλακτικό τρόπο διασκέδασης που κερδίζει και κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού. Με το γραφικό μπαλκόνι του, ακριβώς δίπλα στον ποταμό Έρκυνα, προσφέρει πρωτόγνωρη θέα και μας σερβίρει γνήσιους ελληνικούς μεζέδες. Οι μουσικές, επίσης alternative, με το rock και το funky, να κυριαρχούν. Το βραδάκι η παρεΐστικη ατμόσφαιρα συνοδεύεται με τα πιο ξεχωριστά cocktails και μια ποικιλία από ετικέτες μπύρας.

Στρ. Ιωάννου 76, Λιβαδειά – Τηλ. 2261301890

 

Cookies & More. Ζαχαροπλαστείο Α. Καπαρός

Το μεγαλύτερο Ζαχαροπλαστείο στη Λιβαδειά είναι το Cookies & More της οικογένειας Καπαρού. Τα αφράτα, λαχταριστά και πεντανόστιμα γλυκά είναι όλα χειροποίητα, φτιαγμένα στο εργαστήριο με εξειδικευμένες συνταγές. Πρέπει απαραιτήτως να δοκιμάσετε το φημισμένο παγωτό του ζαχαροπλαστείου που δεν είναι άλλο από τη μοναδική πορτοκαλόπιτα, που δεν θα τη συναντήσετε πουθενά άλλου, με ολόφρεσκο παγωτό πορτοκάλι και κομμάτια ζουμερής πορτοκαλόπιτας. Το Εκμέκ παγωτό επίσης αποτελεί δυνατό χαρτί, ενώ οι κάτοικοι της Λιβαδειάς επισκέπτονται το Cookies & More και για το γαλακτομπούρεκο, που και αυτό αλλά και όλα τα γλυκά και παγωτά φτιάχνονται με φρεσκοαρμεγμένο γάλα από την Ιερά Μονή Μακαριώτισσας.

Ιωάννη Λάππα 8, Λιβαδειά – Τηλ. 2261400022

 

The Junkies

Το The Junkies είναι ένας υπέροχος χώρος που εστιάζει στην αρχιτεκτονική του industrial, δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα για να απολαύσουμε τον espresso μας, ακριβώς στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως της Λιβαδειάς. To βράδυ, το The Junkies, με το νεανικό κοινό να συρρέει, δημιουργεί παλμό αλλά και τάση, με δυνατές μουσικές και σύγχρονα ακούσματα. Ξεχωρίζει η μεγάλη λίστα του μενού για brunch, που εστιάζει σε γλυκά και αλμυρά pancakes, διευρύνοντας τις επιλογές μας σε αυτό το μοναδικό cafe bar που πρωτοστατεί στη διασκέδαση της Λιβαδειάς.

Καραγιαννοπούλου 4, Λιβαδειά – Τηλ. 2261400813

 

Borsa

Το Borsa είναι το φημισμένο κατάστημα της Λιβαδειάς για επώνυμα είδη ταξιδιού και αξεσουάρ, με ιστορία 16 χρόνων. Αποτελεί το πιο ενημερωμένο μαγαζί στο είδος του και περιλαμβάνει επιλογές επώνυμων εταιρειών και γνωστών brands, με μια συλλογή υψηλής αισθητικής από πορτοφόλια, ζώνες, τσάντες και βαλίτσες. Οι luxury μάρκες Valentino, Rocco Barocco, La Tour Eiffel, Desigual, YNOT, αλλά και οι value for money Verde και Modissimo υπάρχουν αποκλειστικά και μόνο στο Borsa.

Κουτσοπετάλου 2, Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς – Τηλ. 2261088260

 

Vasilis Rozanas

Η επιχείρηση VASSILIS ROZANAS δραστηριοποιείται στη λιανική πώληση Γυναικείων και Ανδρικών υποδημάτων & Αξεσουάρ μόδας από τα μέσα της δεκαετίας του 1930. Σήμερα έχει μεταφερθεί σε ένα υπερσύχρονο χώρο, ένα υπέροχο κλασσικό-μοντέρνο κτίριο στο ιστορικό κέντρο της Λιβαδειάς στην οδό Ελ.Βενιζέλου 44. Με συνεχή ενημέρωση περί των τάσεων της μόδας και σε συνεργασία με τα γνωστότερα brand names του χώρου, τη διαρκή αναζήτηση νέων σχεδιαστών με φρέσκιες ιδέες – προτάσεις, αλλά και τη γνώση των αναγκών για ποιότητα και άνεση του σύγχρονου καταναλωτή, παρουσιάζει και προσφέρει υψηλής ποιότητος και αισθητικής λύσεις στην Υπόδηση και στα Αξεσουάρ μόδας, καλύπτοντας με προσεκτικά επιλεγμένα προϊόντα τις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή για όλες τις ώρες και τις δραστηριότητες.

Ελ. Βενιζέλου 44, Λιβαδειά – Τηλ. 2261080228

Καφωδείο

Το Live Stage της Λιβαδειάς έχει όνομα και είναι το φημισμένο Καφωδείο. Οι βραδιές με ζωντανή μουσική το κάνουν να διακρίνεται για τη μεγάλη γκάμα των performers που έχουν τραγουδήσει στην σκηνή του, με ποικιλία ήχων από έντεχνο και rock μέχρι ελαφρολαϊκό και ρεμπέτικο. Το καφωδείο είναι επίσης και ένας πολυχώρος που λαμβάνουν χώρα ποικίλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, όπως παρουσιάσεις βιβλίων και standup comedy παραστάσεις. Το καφωδείο σερβίρει και απίστευτα cocktail που, μαζί με το κέφι του κόσμου, πλαισιώνουν τις πολιτιστικές βραδιές που υπερήφανα διοργανώνει.

Στρ. Ιωάννου 2, Λιβαδειά – Τηλ. 6983265761

 

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top