Λίμνη Εύβοιας

Λίμνη Εύβοιας: Η θάλασσα σταμάτησε τις φλόγες – Κάηκαν σπίτια, δέντρα, τουριστικές εγκαταστάσεις

Στη θάλασσα σταμάτησαν οι φλόγες στον οικισμό Σηπιάδα Δυτικά της Λίμνης στην Εύβοια, αφού πρώτα έκαψαν ότι βρήκαν στο πέρασμά τους, σπίτια, τουριστικές εγκαταστάσεις, το δάσος. Η φωτιά κατέβηκε από το βουνό και ξεπέρασε και την τελευταία «ζώνη άμυνας» που είχαν στήσει οι πυροσβέστες κατά μήκος του παραλιακού δρόμου που οδηγεί από τη Λίμνη στις […]

Στη θάλασσα σταμάτησαν οι φλόγες στον οικισμό Σηπιάδα Δυτικά της Λίμνης στην Εύβοια, αφού πρώτα έκαψαν ότι βρήκαν στο πέρασμά τους, σπίτια, τουριστικές εγκαταστάσεις, το δάσος.

Η φωτιά κατέβηκε από το βουνό και ξεπέρασε και την τελευταία «ζώνη άμυνας» που είχαν στήσει οι πυροσβέστες κατά μήκος του παραλιακού δρόμου που οδηγεί από τη Λίμνη στις Ροβιές. Οι πυροσβέστες, συγκεντρώνοντας ένα μεγάλο μέρος των δυνάμεων τους έδωσαν μεγάλη μάχη και δεν επέτρεψαν να περάσουν οι φλόγες στον οικισμό Χρόνια, δύο χιλιόμετρα μετά τον οικισμό Σηπιάδα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καταγραφή των ζημιών, αλλά εκατοντάδες είναι οι άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν πού να περάσουν το βράδυ τους. Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι ήδη έχουν μισθωθεί 150 κλίνες σε διάφορα ξενοδοχεία για όσους χρειάζονται να περάσουν το βράδυ μακριά από τα σπίτια τους.

«Η φωτιά αυτή τη στιγμή καίει ασταμάτητα και τα μέτωπα είναι τρία. Το ένα μέτωπο καίει στο μέσα χωριό Χρόνια, το άλλο στο Μουρτιά και το τρίτο μέτωπο κινείται απειλητικά προς το Μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ. Κάηκαν επιχειρήσεις, σπίτια και αυτοκίνητα. Η καταγραφή όταν γίνει θα είναι τραγική. Η νύχτα θα είναι πολύ δύσκολη διότι η φωτιά δεν σταματά», σημειώνει ο δήμαρχος Μαντουδιού, Γιώργος Τσαπουρνιώτης λίγο πριν την συνεδρίαση του Συντονιστικού οργάνου.

Νωρίτερα, η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έστειλε δύο μηνύματα από το 112 καλώντας τους κατοίκους του οικισμού Σηπιάδα και του οικισμού Χρόνια να απομακρυνθούν προς την Λίμνη.

Αυτή την ώρα, τα πολλαπλά μέτωπα της φωτιάς είναι πάρα πολλά και κινούνται προς διαφορετικές κατευθύνσεις. ενώ οι πυροσβέστες και χειριστές χωματουργικών μηχανημάτων προσπαθούν κρατήσουν τα μέτωπα της φωτιάς από κατοικημένες περιοχές και περιοχές με τουριστικά καταλύματα.

Τα χωριά Καλαμούδι, Δάμια και Παλαιοχώρι έχουν εκκενωθεί προληπτικά. Τα βόρεια μέτωπα εξαπλώνονται με ένταση παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς προς το μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ και τον Δρυμώνα, περιοχές με ιδιαίτερα μεγάλη φυσική βλάστηση από τις οποίες οι φλόγες απέχουν περίπου 2,5 χιλιόμετρα.

 

Πηγή: ligo.gr

Φωτογραφία εξωφύλλου: LIFO

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top