«βροχή» διαττόντων αστέρων Λεοντιδών

Λεοντίδες: Κορυφώνεται απόψε η φθινοπωρινή «βροχή» διαττόντων αστέρων

Κορυφώνεται το αποψινό βράδυ, έως τα χαράματα της Παρασκευής, η φθινοπωρινή «βροχή» των διαττόντων αστέρων Λεοντιδών στο βόρειο ημισφαίριο, όπου βρίσκεται και η Ελλάδα.  Πρόκειται για μέσης έντασης «βροχή» διαττόντων, η οποία κατά καιρούς φαίνεται ιδιαίτερα εντυπωσιακή. Συνήθως υπάρχουν έως 15 «πεφταστέρια» ανά ώρα, όμως περίπου κάθε 33 χρόνια υπάρχει ένα περιοδικό αποκορύφωμα με εκατοντάδες ή και […]

Κορυφώνεται το αποψινό βράδυ, έως τα χαράματα της Παρασκευής, η φθινοπωρινή «βροχή» των διαττόντων αστέρων Λεοντιδών στο βόρειο ημισφαίριο, όπου βρίσκεται και η Ελλάδα. 

Πρόκειται για μέσης έντασης «βροχή» διαττόντων, η οποία κατά καιρούς φαίνεται ιδιαίτερα εντυπωσιακή. Συνήθως υπάρχουν έως 15 «πεφταστέρια» ανά ώρα, όμως περίπου κάθε 33 χρόνια υπάρχει ένα περιοδικό αποκορύφωμα με εκατοντάδες ή και δεκάδες χιλιάδες μετέωρα την ώρα. Η τελευταία φορά που συνέβη κάτι ανάλογο ήταν το 2001.

Η συγκεκριμένη «βροχή» διαττόντων- που διαρκεί από τις 6 έως τις 30 Νοεμβρίου- φαίνεται να προέρχεται από τον αστερισμό του Λέοντα, από τον οποίο πήρε και το όνομά της. Στην πραγματικότητα, είναι τα σωματίδια της σκόνης που έχει αφήσει πίσω της η ουρά του κομήτη 55Ρ/Τέμπλ-Τατλ, που ανακαλύφθηκε το 1865.

Κάθε Νοέμβριο τα απομεινάρια του διασταυρώνονται με την τροχιά της Γης. Καθώς ο πλανήτης μας περιφέρεται γύρω από τον Ήλιο, τα απομεινάρια του κομήτη συναντούν το ανώτερο στρώμα της ατμόσφαιρας της Γης, αναφλέγονται λόγω της τριβής και σχηματίζουν φωτεινές σφαίρες.

 

Πηγή: lifo.gr / Με πληροφορίες από ΑΠΕ

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top