16ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδα

Ξεκινά την Τρίτη το 16ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στη Χαλκίδα

Με εβδομήντα εννιά ταινίες τεκμηρίωσης σε πρώτη προβολή, αρχίζει στις 22 Νοεμβρίου το εξαήμερο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ – docfest, στη Χαλκίδα. Δεκάδες δημιουργοί, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, μουσικοί, άνθρωποι των γραμμάτων της Τέχνης, και το σινεφίλ κοινό συναντιούνται για 16η χρονιά στη γιορτή του σινεμά. Το φεστιβάλ με την καλλιτεχνική διεύθυνση του Σταύρου Ιωάννου, ανοίγει την αυλαία του με τέσσερις ταινίες αφιερωμένες στο ουγγρικό σινεμά, που θα προβληθούν σε συνεργασία με την πρεσβεία της χώρας. Ακόμη, σε συνεργασία με το διεθνές περιβαλλοντικό φεστιβάλ κινηματογράφου EKOFILM και το τσέχικο κέντρο Αθήνας, θα προβληθούν τέσσερις ταινίες για τις περιβαλλοντικές καταστροφές, τα ακραία καιρικά φαινόμενα, και τα καμένα δάση. Φέτος, τέλος στη διάρκεια του φεστιβάλ θα προβληθούν για πρώτη φορά ταινίες ντοκιμαντέρ φοιτητών και τελειόφοιτων κινηματογραφικών σπουδών, στην ενότητα «Λυκαυγές» και θα απονεμηθεί βραβείο καλύτερης φοιτητικής ταινίας.   Με πληροφορίες από efsyn.gr

Με εβδομήντα εννιά ταινίες τεκμηρίωσης σε πρώτη προβολή, αρχίζει στις 22 Νοεμβρίου το εξαήμερο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ – docfest, στη Χαλκίδα. Δεκάδες δημιουργοί, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, μουσικοί, άνθρωποι των γραμμάτων της Τέχνης, και το σινεφίλ κοινό συναντιούνται για 16η χρονιά στη γιορτή του σινεμά.

Το φεστιβάλ με την καλλιτεχνική διεύθυνση του Σταύρου Ιωάννου, ανοίγει την αυλαία του με τέσσερις ταινίες αφιερωμένες στο ουγγρικό σινεμά, που θα προβληθούν σε συνεργασία με την πρεσβεία της χώρας.

Ακόμη, σε συνεργασία με το διεθνές περιβαλλοντικό φεστιβάλ κινηματογράφου EKOFILM και το τσέχικο κέντρο Αθήνας, θα προβληθούν τέσσερις ταινίες για τις περιβαλλοντικές καταστροφές, τα ακραία καιρικά φαινόμενα, και τα καμένα δάση.

Φέτος, τέλος στη διάρκεια του φεστιβάλ θα προβληθούν για πρώτη φορά ταινίες ντοκιμαντέρ φοιτητών και τελειόφοιτων κινηματογραφικών σπουδών, στην ενότητα «Λυκαυγές» και θα απονεμηθεί βραβείο καλύτερης φοιτητικής ταινίας.

 

Με πληροφορίες από efsyn.gr

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top