“Κοπέρνικος”: Η φωτιά στην Εύβοια έκαψε πάνω από 500.000 στρέμματα – Εικόνες από δορυφόρο

Το μέγεθος της καταστροφής από τις καταστροφικές φωτιές στην Εύβοια, που μαίνονται για 9η μέρα, κατέγραψε η δορυφορική υπηρεσία Κοπέρνικος”. Χιλιάδες πολίτες είδαν τις περιουσίες τους να καίγονται ενώ ανυπολόγιστη είναι η οικολογική καταστροφή. Σύμφωνα με την εικόνα που κατέγραψε η δορυφορική υπηρεσία Copernicus/Emergency Managment Service – Mapping, η έκταση της καμένης γης υπολογίζεται ότι …

“Κοπέρνικος”: Η φωτιά στην Εύβοια έκαψε πάνω από 500.000 στρέμματα – Εικόνες από δορυφόρο Διαβάστε Περισσότερα »

Το μέγεθος της καταστροφής από τις καταστροφικές φωτιές στην Εύβοια, που μαίνονται για 9η μέρα, κατέγραψε η δορυφορική υπηρεσία Κοπέρνικος”.

Χιλιάδες πολίτες είδαν τις περιουσίες τους να καίγονται ενώ ανυπολόγιστη είναι η οικολογική καταστροφή.

Σύμφωνα με την εικόνα που κατέγραψε η δορυφορική υπηρεσία Copernicus/Emergency Managment Service – Mapping, η έκταση της καμένης γης υπολογίζεται ότι είναι τουλάχιστον 50.000 εκτάρια, δηλαδή περίπου 500.000 στρέμματα.

Ανάμεσα στις εγκαταστάσεις που έχουν καταστραφεί μερικώς ή ολικώς, βρίσκονται κατοικίες, εργοστάσια, επιχειρήσεις, ενώ μεγάλες είναι και οι καταστροφές στο οδικό δίκτυο της Εύβοιας.

Επίσης, σύμφωνα με το σύστημα EFFIS, η καμένη έκταση στα όρια Ηλείας-Αρκαδίας προσδιορίζεται σε 150.150 στρέμματα. Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη καταστροφή από πυρκαγιές στη χώρα μας αυτό το καλοκαίρι. Αμέσως μετά ακολουθεί με 111.120 στρέμματα η φωτιά που έκαψε τη Λακωνία και στην τέταρτη θέση η φωτιά στην Αττική, που κατέστρεψε 84.540 στρέμματα δάσους.

Tο σύστημα «Κοπέρνικος» της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενεργοποιήθηκε στις 3 Αυγούστου.

 

Πηγή: lifo.gr

 

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top