Κόκκινα Βέλη 60 χρόνια ζωής Ευβοϊκό

Κόκκινα Βέλη: Γιορτάζουν τα 60 χρόνια ζωής με εντυπωσιακές πρόβες στον Ευβοϊκό

Oι επίλεκτοι πιλότοι του ακροβατικού αεροπορικού σμήνους της Βασιλικής Βρετανικής αεροπορίας (RAF), κάνουν εντυπωσιακές πρόβες στον Ευβοϊκό. Εικόνες – Βίντεο

Oι επίλεκτοι πιλότοι του ακροβατικού αεροπορικού σμήνους της Βασιλικής Βρετανικής αεροπορίας (RAF), κάνουν εντατικές προπονήσεις στην Ελλάδα

Δύο εβδομάδες πριν δώσουν δυναμικό παρών στις εορταστικές εκδηλώσεις για την συμπλήρωση 83 χρόνων από τη Μάχη της Κρήτης, οι επίλεκτοι πιλότοι του ακροβατικού αεροπορικού σμήνους της Βασιλικής Βρετανικής αεροπορίας (RAF), πιο γνωστοί ως Κόκκινα Βέλη (Red Arrows ή Royal Air Force Aerobatic Team) κάνουν εντατικές προπονήσεις στην Ελλάδα.

Τα τελευταία χρόνια τα «Κόκκινα Βέλη» έρχονται στην Ελλάδα στα τέλη Απριλίου και για περίπου 10-15 ημέρες πραγματοποιούν ακροβατικές ασκήσεις ακριβείας τις οποίες παρουσιάζουν σε επίλεκτες εκδηλώσεις σε όλη την υφήλιο.

Γιατί επιλέγουν το… Χαλκούτσι

Έδρα τους είναι η 114 πτέρυγα μάχης στην Τανάγρα και ο αγαπημένος τους στίβος τα τελευταία χρόνια είναι η βορειοανατολική Αττική και ο Νότιος Ευβοϊκός και συγκεκριμένα μεταξύ της παραλίας Χαλκουτσίου στον Ωρωπό και της Ερέτριας στην Εύβοια.

Το διαμάντι και η καρδιά

Κάθε ημέρα περιλαμβάνει δύο προπονητικά προγράμματα, ένα λίγο μετά τις 10:30 το πρωί και ένα λίγο μετά τις 13:30. Οι επιδέξιοι χειρισμοί και οι φιγούρες των πιλότων προσέλκυσαν και εφέτος το ενδιαφέρον πολλών φίλων του αεραθλητισμού, αλλά και αξιωματικών από την Ελλάδα και τη Μεγάλη Βρετανία που καταγράφουν κάθε προπόνηση τους με παρατηρητήριο την παραλία Πηγαδάκια στο Χαλκούτσι. Η επίδειξη έχει διάρκεια 22 λεπτά και περιλαμβάνει συνολικά 23 φιγούρες. Οι πιο γνωστές φιγούρες είναι το διαμάντι και η καρδιά που περνάει από μέσα της ένα βέλος.

Παρουσία στη Μάχη της Κρήτης

Εφέτος τα «Κόκκινα Βέλη» θα μείνουν περισσότερο στην Ελλάδα καθώς μετά την προγραμματισμένη προετοιμασία, θα κάνουν μια ειδική πτήση πάνω από το λιμάνι των Χανίων συμμετέχοντας στους εορτασμούς για την συμπλήρωση 83 χρόνων από τη Μάχη της Κρήτης. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν εφέτος από 20 έως 26 Μαΐου και η προγραμματισμένη επίδειξη είναι για την Τρίτη 21 Μαΐου. Θα είναι η τρίτη φορά που θα λάβουν μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις στην Κρήτη μετά την πτήση πάνω από το Ενετικό λιμάνι το 2011 για τα 70 χρόνια, αλλά και στο Μάλεμε το 2021.

Κλείνουν 60 χρόνια

Τα Κόκκινα βέλη (Red Arrows) είναι ένα ακροβατικό αεροπορικό σμήνος της Βασιλικής Βρετανικής αεροπορίας (RAF). Δημιουργήθηκε πριν ακριβώς 60 χρόνια και συγκεκριμένα το 1964 από την συγχώνευση πολλών ανεπίσημων ακροβατικών ομάδων της RAF. Το «σήμα κατατεθέν» τους είναι το κόλπο που ονομάζουν Διαμάντι. Έχουν φτάσει να κάνουν επιδείξεις παγκοσμίως σε περισσότερες από πενήντα χώρες ενώ θεωρούνται οι πιο δημοφιλής και επιδέξιοι μαζί με τους Blue Angels.

 

Πηγή: ethnos.gr / Κώστας Ασημακόπουλος

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top