Κλεμμένα αυτιά αστυνομικό παιδικό βιβλίο

Κλεμμένα αυτιά Ή ένα αστυνομικό παιδικό βιβλίο

Από το Μπλε Λεμόνι Κείμενο: Φώτης Δούσος Εικονογράφηση: Στέλλα Στεργίου Ηλικία: 7+ Εκδόσεις: Μικρή Σελήνη «Είχε αναλάβει αυτή την υπόθεση, για να γίνει αποδεκτός από τους άλλους χαμαιλέοντες, να τους δείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει, ότι είναι δικός τους. Και τώρα, έβλεπε ότι αυτό στο οποίο ήθελε να ανήκει ήταν κάτι τρελό και απαίσιο». […]

Από το Μπλε Λεμόνι

Κείμενο: Φώτης Δούσος
Εικονογράφηση: Στέλλα Στεργίου
Ηλικία: 7+
Εκδόσεις: Μικρή Σελήνη

«Είχε αναλάβει αυτή την υπόθεση, για να γίνει αποδεκτός από τους άλλους χαμαιλέοντες, να τους δείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει, ότι είναι δικός τους. Και τώρα, έβλεπε ότι αυτό στο οποίο ήθελε να ανήκει ήταν κάτι τρελό και απαίσιο».

Θαρρώ πως είναι το πρώτο αστυνομικό παιδικό βιβλίο που διαβάζω. Και αν δεν είναι το πρώτο, κατάφερε να διαγράψει όλα τα προηγούμενα από τη μνήμη μου.

Ένας λαγός κριτικός μουσικής που έχει κάψει κόσμο, ένας χαμαιλέοντας ντετέκτιβ με δυσκολία διαχείρισης της συναισθηματικής-χρωματικής του έκφανσης, ένα θηλυκό κουνούπι που θέλει να αναρριχηθεί στην κλίμακα της ντετεκτιβικής ιεραρχίας, ένα τσούρμο εξαγριωμένα ερπετά με κόμπλεξ κατωτερότητας και αδυναμία αποδοχής της φύσης τους και ένα μάτσο κλεμμένα αυτιά.

Ο χαμαιλέοντας Χαμ αναλαμβάνει να διαλευκάνει την υπόθεση, με σκοπό να βγάλει ασπροπρόσωπο το είδος του και να κερδίσει την εκτίμησή τους. Αλλά ανακαλύπτει ότι δεν θες πάντα την εκτίμηση από τους “ομοίους” σου, καθώς το αξιακό σας σύστημα μπορεί να διαφέρει.

Εκτός του ότι το βιβλίο προσφέρει μια πλούσια πηγή πληροφοριών για τη ζωολογία, μέσα από μία κινηματογραφική πλοκή 12 ωρών, οι οποίες σε κάθε κεφάλαιο μετρούν αντίστροφα, σου δίνει σασπένς, ανατροπές, ηθικά διλήμματα σχετικά με το αίσθημα του ανήκειν και τη δύναμη του πλήθους, λοβ στορι και κυρίως… αγνό, αυθεντικό, καλό χιούμορ! (Αυτό που γελάς με πραγματικό ήχο και όχι με ιμότζι κλαίω από τα γέλια).

Η “κομικ-ή” εικονογράφηση δένει τέλεια με την ατμόσφαιρα αυτού του νουάρ, το οποίο λάτρεψα από την αρχή μέχρι το τέλος και θα πω για το κλείσιμο ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ!

Ευχαριστώ το βιβλιοπωλείο Ίαμβος που το είχε στα ράφια του και μου έκανε αυτό το ανεκτίμητο δώρο να το διαβάσω ?

Και μέσα σε όλα ανέσυρε από τη μνήμη μου μια γνώση από τη βιολογία της Γ΄ Λυκείου που δεν πίστευα ποτέ ότι θα μου χρειαστεί, ότι το σάλιο περιέχει λυσοζύμη, ένα ένζυμο που διασπά το κυτταρικό τοίχωμα των βακτηρίων (κρατήστε το για την ανάγνωση).

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top