Καύσωνας Κλέων Χαλκίδα θερμοκρασία

Καύσωνας “Κλέων”: Η Χαλκίδα στις πόλεις με την υψηλότερη θερμοκρασία

Καυτό κύμα σαρώνει τα τελευταία 24ωρα όλη τη χώρα με τον καύσωνα “Κλέων” να συνεχίζει την επέλασή του και τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού να είναι οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες και την αποπνικτική ατμόσφαιρα κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα. Σύμφωνα με το δελτίο καιρού της ΕΜΥ, η κορύφωση των υψηλών θερμοκρασιών αναμένεται την Παρασκευή (14/07) […]

Καυτό κύμα σαρώνει τα τελευταία 24ωρα όλη τη χώρα με τον καύσωνα “Κλέων” να συνεχίζει την επέλασή του και τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού να είναι οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες και την αποπνικτική ατμόσφαιρα κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Σύμφωνα με το δελτίο καιρού της ΕΜΥ, η κορύφωση των υψηλών θερμοκρασιών αναμένεται την Παρασκευή (14/07) και το Σάββατο (15/07), ενώ από την Κυριακή θα σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας, χωρίς ωστόσο μεγάλες διαφορές αφού υπάρχει η τάση διατήρησης του ζεστού καιρού μέχρι τα μέσα της εβδομάδος.

Ήδη στους πολίτες έχουν δοθεί συστάσεις για προστασία από την ακραία ζέστη και για αποφυγή των επιπτώσεων στην υγεία, όπως και συμβουλές προς τις ευπαθείς ομάδες, ενώ οι ειδικοί προτείνουν τρόπους παθητικού δροσισμού, ώστε και να μην “λιώσουμε” στο σπίτι μας, αλλά και να μην δούμε ιδιαίτερα “φουσκωμένο” τον λογαριασμό.

Η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει: α. στα βόρεια ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς και στην κεντρική Μακεδονία και το εσωτερικό της Ηπείρου τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου β. στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 40 με 41, στο εσωτερικό της Στερεάς τους 41 με 43 και στο εσωτερικό της Θεσσαλίας τους 43 και πιθανόν τους 44 βαθμούς Κελσίου. γ. στη νησιωτική χώρα τους 35 με 36 και στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 37 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν στα ηπειρωτικά περί τους 28 με 30 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα περί τους 26 με 29 βαθμούς Κελσίου.

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top