Καρναβάλι Χαλκίδας πλημμύρισε κόσμο

Καρναβάλι Χαλκίδας: H πόλη πλημμύρισε από κόσμο και η ώρα του …απολογισμού

Ο καιρός βοήθησε, οι καρναβαλιστές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, ο κόσμος είχε ανάγκη την έξοδο και αυτό το ξεφάντωμα μετά τα χρόνια της καραντίνας και των περιορισμών, και οι επισκέπτες συμπεριφέρθηκαν με σεβασμό στην πόλη. Το Καρναβάλι του 2023 σε στεριά και θάλασσα πέρασε και αυτό στην ιστορία και η Χαλκίδα έδειξε ότι και […]

Ο καιρός βοήθησε, οι καρναβαλιστές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, ο κόσμος είχε ανάγκη την έξοδο και αυτό το ξεφάντωμα μετά τα χρόνια της καραντίνας και των περιορισμών, και οι επισκέπτες συμπεριφέρθηκαν με σεβασμό στην πόλη.

Το Καρναβάλι του 2023 σε στεριά και θάλασσα πέρασε και αυτό στην ιστορία και η Χαλκίδα έδειξε ότι και θέλει και μπορεί να είναι ένας προορισμός διασκέδασης το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Βέβαια, για άλλη μια φορά τα σχόλια και οι κριτικές για την διοργάνωση δεν έλλειψαν.

Ώρα για απολογισμό λοιπόν.

Το μόνο σίγουρο και αδιαμφισβήτητο είναι πως η Χαλκίδα πλημμύρισε από κόσμο και ζωή στο Καρναβάλι της. Το κλίμα ήταν εξαιρετικό. Η Χαλκίδα μετά από 3 χρόνια απουσίας από τις παρελάσεις, βρέθηκε στον δρόμο να διασκεδάζει ξέφρενα. Είδαμε ανθρώπους όλων των ηλικιών να βρίσκονται στην παραλία. Όλη η Χαλκίδα ήταν εκεί, αποδεικνύοντας ότι έχει ανάγκη την εξωστρέφεια ως πόλη.

‘Αλλο ένα σημαντικό κατόρθωμα, είναι η καθαριότητα της πόλης, που μετά από ένα Καρναβάλι, πλήθος κόσμου συγκεντρωμένο και πολλές εκδηλώσεις σε διάφορες γειτονιές της πόλης, μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι. Ένα μεγάλο μπράβο στα συνεργεία του Δήμου που έκαναν τη Χαλκίδα να λάμπει μέσα σε ελάχιστη ώρα από τη λήξη των εκδηλώσεων.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, προς στιγμήν μπορεί να εκνεύριζαν αρκετούς οδηγούς αλλά ήταν στοχευμένες και στο σύνολό τους μόνο εξυπηρέτησαν τον κόσμο και δεν προκάλεσαν κυκλοφοριακό κομφούσιο στην πόλη.

Σίγουρα το Καρναβάλι του 2023 δεν ήταν τόσο φαντασμαγορικό όπως εκείνα των προηγούμενων ετών, όμως οι διοργανωτές ουδέποτε επικοινώνησαν το αντίθετο. Η έλλειψη ταυτότητας του Καρναβαλιού είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει, καθώς φαίνεται πως η Χαλκίδα έχει γίνει ένας προορισμός τουριστών για τις απόκριες και έχει δυνατότητες να επωφεληθεί οικονομικά την περίοδο του Καρναβαλιού. Χρειάζεται όμως κάτι που θα την κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα Καρναβάλια της χώρας. Η θάλασσα και η παρέλαση των αρμάτων στα νερά του Ευβοϊκού μπροστά από την παραλία της πόλης, είναι το δυνατό χαρτί και το κάτι διαφορετικό. Γύρω από αυτό χρειάζονται ιδέες και δημιουργικότητα.

Η διάχυση εκτός παραλίας παραμένει ένα πρόβλημα. Και φέτος τα μαγαζιά δούλεψαν στην παραλία της Χαλκίδας. Η “περιφέρεια” δεν επωφελήθηκε από τους επισκέπτες ενώ υποτονικότητα είχαν και τα καταστήματα στην Αβάντων ακόμη και στη Λευκή Νύχτα που φέτος έγινε Παρασκευή. Το θέμα πάρκινγκ πονάει την πόλη και τους κατοίκους της, μια απλή καθημερινή, δεν θα πονούσε μια τέτοια μέρα όπως την Κυριακή του Καρναβαλιού, με τόσο κόσμο να έχει επισκεφθεί τη Χαλκίδα;

Η τελετή λήξης σε άλλους άρεσε πολύ, σε άλλους καθόλου, καθώς το βρήκαν άνευρο και ανέμπνευστο. Οκ, υποκειμενικός ο παράγοντας. Τα πυροτεχνήματα πάντως ήταν εντυπωσιακά όπως και οι Stavento με την Ήβη Αδάμου. Τα social κατακλύστηκαν με εικόνες της Χαλκίδας υπό το φως των πυροτεχνημάτων και η ζωή συνεχίζεται καθώς ήδη σήμερα έχουμε Τρίτη που μοιάζει σαν Δευτέρα, και η γκρίνια για τα καρναβάλια δεν αποσκοπεί πουθενά. Πόσο μάλλον όταν είναι πολιτικά στοχοποιημένη. Η στοχευμένη κριτική είναι αυτή που χρειάζεται για να γίνει η πόλη καλύτερη.

 

Φωτογραφία εξωφύλλου: Γιάννης Ακριώτης

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top